Korábbi cikkek száma a témában: 1531.
«
‹
...123124125126127[128]
Rablónyárs készítésekor a nyársat a hozzávalók előkészítése előtt érdemes kevés vízbe beáztatni, így később nem szárad ki, nem szenesedik el a sütés alatt. A csirkemell filét folyóvíz alatt alaposan mosd meg, távolítsd el az inakat, kockázd fel, majd fűsz...
A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot lassú tűzön sziruppá főzöm.
Amikor sűrűsödni kezd, akkor a szirupomhoz hozzákeverem a margarint és
homogénné forralom. Külön edényben elkavarom a kókusztejport a
kakaóval. A tűzről levett sziruphoz hozzáöntöm a kak...
A kigondolt képet szabad kézzel rajzoljuk egy csomagoló papírra, vagy
karton papírra. Helyezzünk újságpapírt az asztalra, majd egy-két
szalmaszállal mutassunk meg, hogyan kell beragasztózni a papírt, hogyan
kell ráhelyezni a szalmaszálat, majd alaposan ...
Az előre lefűrészelt fakorongok
közül válasszuk ki azt, amelyik az elkészíteni kívánt állatka alakjához,
mintázatához legjobban passzol. Gondolatban tervezzük meg a képet, és a
kiválasztott korongot ragasszuk arányosan a kartonpapírunk közepére. A paraf...
1 dl rizstejben a keményítőt simára keverjük, és félre tesszük. A többi
rizstejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a felkockázott
csokoládét. Addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor
hozzáadjuk az előre feloldott keményítős rizst...
Az összes hozzávalót közepes kavaróedénybe tesszük, összekavarjuk, könnyen nyújtható, de nem ragadós tésztát gyúrunk belőle. Fél centiméter vastagra nyújtjuk, és kör alakú kiszúróval szaggatjuk. A korongok felének a közepét kicsi kör alakú kiszúróval kiluk...
Olyan leveles tésztát vásárolok, ami előre el van készítve, így nem kell kenegetnem olajjal, nem kell hajtogatnom, csak a hozzá adott sütőpapír segítségével széthajtom. A margarint és a mézet a szerecsendióval felolvasztom, majd megkenem vele a kiterített ...