2023. december 10., vasárnap - Judit napja

mt

A Szent István Kórház szülészete a saját nézőpontomból

2010-04-07 00:04:52 - Caty

kórház

Szent István Kórház

1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.
Telefon: 06-1-455-5700
Telefax: 06-1-216-1493
Levelezési cím: 1476 Budapest, PF.: 10
E-mail cím: istvankorhaz@istvankorhaz.hu

A kórházban segítenek felkészülni a szülésre tanfolyammal és tornával.

A szülésem pillanatáig nem láttam a szülőszobát. Hallottam róla, hogy vannak alternatív szobák, de elképzelni nem igen tudtam milyen lehet. Kellemesen csalódtam mikor megláttam. Egy egyszerű franciaágy volt benne, de adott volt a lehetőség pl. a labdán vajúdásra is. Négy szülőszoba van, melyből egyben van kád is, és egy vajúdó szoba fotelekkel. A szülőszobák egymás mellett helyezkednek el a kórházban.

Én szerettem volna minél természetesebben szülni. Az orvosom meg is erősítette, hogy a kórház a természetes szülés mellett van, csak akkor avatkoznak be, ha felmerül valami komplikáció. Nem kötelező szülésnél a vágás. A szülés pozícióját is a szülő nő választhatja meg.

A szülésnél jelen lehet egy választott személy az orvoson és a szülésznőn kívül. Szülés után miután lemérték a babát egyből meg lehet szoptatni. Körülbelül 2 órát még a szülőszobán töltöttem. Aztán vittek a gyermekágyas részre.

Ha a babával minden rendben van, akkor a kórházban töltött idő alatt végig az anyukájával lehet, vagyis működik a rooming-in rendszer.

Természetes szülés esetén 3, császármetszés esetén 5 nap múlva lehet hazamenni. A babának kell vinni ruhát és természetesen az anyukának is mindent.

Csak ajánlani tudom azt a kórházat!

Írta: Caty

Ha Te is itt szültél, mondd el véleményed a Szent István Kórházról!

Mutasd be nekünk Te is azt a szülészetet, ahol gyermeked született. Csatolj a levélhez egy-két jól sikerült fényképet is. Segítsük együtt a szülő nők kórházválasztását!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media