2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Almaital

Az almalé nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen az alma az egyik leglédúsabb gyümölcsünk, így a húsából könnyen, gyorsan, finom ital nyerhető. A mi éghajlatunkon nagyon könnyű almát termeszteni, ezért olcsón hozzá is lehet jutni. Nem is beszélve arról, hogy állítólag az a zöldség, gyümölcs a legjobb a szervezet számára, amit az élőhelyhez képest 300 kilóméteres távolságon belül termesztettek. Egyébként pedig az alma egész évben beszrezhető, és jól raktározható.

Alma

Almaital

Hozzávalók:

  • 2 közepes alma.

Az elkészítés menete:

Két szép, piros, édes, lédús almát meghámozunk, eltávolítjuk a magházát. Vágjuk kisebb darabokra, és tegyük turmixolásra alkalmas edénybe.

Turmixoljuk teljesen pépeste, majd teaszűrő segítségével a levét szűrjük le. Ekkor a nyert almalevet forralt vízzel vagy babáknak való ásványvízzel hígítva adhatjuk a kicsinek, az almapépet pedig kanállal, esetleg más gyümölcspürével elkeverve kínálhatjuk kanállal.

Én szeretem a rostos gyümölcsleveket, és annak a híve vagyok, hogy a lehető legkevesebbet pazaroljunk, így az összeturmixolt almát csak felhígítom általában, és kicsiknek nagy lyukú cumival, nagyobbaknak pedig pohárból kínálom.

Csak azért nem szoktam kicsiknek adni pohárból az almalevet, bár a poharas itatás híve vagyok, mert ha véletlenül kiborul - ami ilyen apróságoknál majdnemhogy mindennapos dolog -, akkor tényleg minden ragad tőle. Így a poharas itatáshoz körültekintően kezdjünk.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ITAL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Egészségetekre!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc bébiital receptedet!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media