2022. január 28., péntek - Karola, Károly napja

mt

Használati utasítás

2022-01-19 23:08:17 - Nojka

Használati utasítás 4 éves egyedül öltözni AKARÓ, de még NEM TUDÓ gyermekhez.

Először is: higgadtan közelítsük meg az egyedet, javaslatot téve neki, hogy itt lenne az ideje a pizsiből kibújni és a ruhákat szép sorban felvenni. Két lehetőség képzelhető el: tiltakozás, (az erre adott válaszreakciót a felhasználóra bízzuk, oldja meg) a másik lehetőség, hogy beleegyezik. A vetkőzés minden bizonnyal problémamentesen lezajlik. Ha kicsit döcögős is, csak óvatosan segítsünk, mert ezzel felbőszíthetjük. Alsónadrág felvételéhez vegyük fel a pléhpofát, ha fordítva van, szemünk se rezzenjen. Lesznek még ennél nagyobb gondjaink, ugorjunk. Harisnya felvétele ebben az életszakaszban még nem fog sikerülni segítség nélkül, ezért alkalmazzunk inkább úgynevezett cicanadrágot zoknival kombinálva.

A zokni lesz az első komoly megpróbáltatás. Bár az oldalválasztás közömbös, nem biztos, hogy erről meg tudjuk győzni gyermekünket, aki mire idáig eljut, már kezdi elveszteni türelmét. Javasoljuk a legsnasszabb, egyszínű zokni használatát, ezen talán nincs mit gondolkoznia. Hát igen, a saroknak bizony lefelé kéne állni. Ne is próbáljuk megközelíteni segítség céljából, mert hangos ellenkezést válthatunk ki. Egy csendes pillanatban tegyünk aprócska megjegyzést, javasolva egy új alkut: "anya segít szóval" vagyis fizikai kontaktust mellőzve verbális segítségnyújtást ajánlunk. Ezt nagy eséllyel elfogadja majd.

öltözik

A trikó nyakának gyermekfejen való átküzdését jobbra-balra előre-hátra vezényszavakkal gyorsíthatjuk. Ugyanez vonatkozik a kezek pólóujjba passzírozására is. A póló hasán lévő minta a hátra került? Ez nagy pech, sírás indul, csalódott mérgelődés, és kibújás, újrakezdés. Itt még szemfülesen közbeavatkozhatunk: "anya tud egy trükköt" Nem kell levenni az egész pólót, csak az ujjakból kibújni és a nyakadon körbeforgatni az egészet. Türelmetlenebb, úgyis mondhatnám hisztisebb egyedek itt már rég elvesztették önkontrolljukat, a cérna elszakadt, könnyek hullanak.

A türelmesebbek venni fogják a lapot, haladunk. Mi következik? Nadrág. Gumis dereka legyen, ha nem egyértelmű az eleje-hátulja érdemes jó előre megjelölni valamivel belül. Ha minket szülőket nem zavar, hogy a farzseb került előre, illetve ha nincs feltűnő jele a fordított helyzetnek, ne csináljunk ebből gondot. A kis szemfüles így is észreveszi, és az időnket húzva, bosszankodva letolja az egészet és kezdi elölről.

A kardigán jó kis találmány, csak el kell találni a megfelelő lyukat a megfelelő karnak. Ha nem sikerül hátulgombolós lesz a nagy ovisból. Amennyiben késésben vagyunk, ezt még be is adagolhatjuk jó poénnak, gomboljuk be és haladjunk.

Jöhet a következő: cipő. Itt nem engedhetünk tévedést. A jobb lábra a jobb, balra a bal, nincs kacsaláb. Remélhetőleg már nem vagyunk olyan amatőrök, hogy fűzős cipővel próbálkozunk. Bár annak is eljön az ideje, hogy megtanuljon cipőt fűzni, de most nagy hátrányt jelent, főleg ha minden segítség tiltva vagyon anyának. Szóval a tépőzáras megoldású cipőcske viszonylag gyorsan felhúzódik, betépőzárazódik. Hol is tartunk? Kabát.

Elsőként valószínűleg a kardigánnál említett módon ellenkező oldalra találnak a karok. Második körben hatalmas előrelépés, a karok jó helyen vannak látszólag, csak a kabát van fejjel lefelé, nyaka, kapucnija a föld felé lóg. Szánalmas látvány. Itt már anya tényleg szeretne közbelépni, de csak óvatosan. A cérna elszakad, gyerek sírva felkenődik a falra mérgében. Visszakozzunk! Had próbálja meg még egyszer. Ebédre csak beér az oviba. Siker, kabát felvéve, jöhet az utolsó csata a zipp-zárral. Ez aprólékos munka, nem is látjuk jól, mert nem enged a közelébe, morcosan forgolódik a küzdelem hevében. Itt a szerencsétől függően jó néhány percecske, negyedórácska is eltelhet, mígnem egyszercsak elindul a kis húzóka felfelé. Mindketten nagyon fogunk örülni ennek a fordulatnak. Sapka pikk-pakk a helyén, miközben azt még megkötjük az állán, igyekezzünk hatalmas dicsérettel elterelni a figyelmét arról, hogy ez is SEGÍTSÉG. Jól elfáradtunk fizikailag és lelkileg is ebben a kis reggeli huzavonában, jöhet a jól megérdemelt pihenés: irány a munkahelyünk.

Levezetésként a saját 2005-ös évjáratú példányom ide passzoló saját költeménye:

"Egyedül tudok öltözni - nem kell segíteni - mindent fel tudok venni."

Írta: Nojka

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media