2022. január 28., péntek - Karola, Károly napja

mt

A legfantasztikusabb fotó

2021-04-08 23:08:04

Ezt a fényképet egy amerikai fiatal fényképész, Michael Clancy készítette. A kép készítésekor még nem is sejtette, hogy ez lesz élete legfontosabb alkotása. Pusztán azért hívták a műtőbe, hogy dokumentálja a méhen belüli műtét menetét, ami manapság sem nevezhető rutinműtétnek. A fotós, aki a Tenesse állam Nashville városának Vanderbilt egyetemén, a sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített ezt a csodálatos felvételt, egy alig több mint 5 hónapos kis embrión végzett műtétet kellett dokumentálnia.

Ez az egyik legfantasztikusabb fénykép, amit az ember által ismert univerzumban valaha is készítettek. Az édesanyja méhében lévő kicsi Samuel Alexandernek súlyos gerinc-rendellenessége volt, és az azt helyrehozó műtét közben sikerült lencsevégre kapnia a csöppnyi kezecskét, amint kinyúl az anyaméhből és megfogja az őt megmentő orvos ujját. A korrekciós műtét a 23. terhességi héten zajlott, így a csöppnyi fiúcska a Guiness rekordok könyvében is szerepel, mint a legifjabb személy, akin műtétet hajtottak végre.

baba

Ez a kép már nagyon sok online és offline újságban jelent már meg, így mi sem maradhatunk ki a sorból. Ez a picinyke kéz lett a "logója" az abortusz elleni küzdelemnek.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media