2021. május 07., péntek - Gizella napja

mt

Narancsbőr és kezelése

2021-01-23 23:08:22

A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr középső rétegén, a kötőszöveten áttüremkedő zsír. Ez a bőrelváltozás apró gödröcskéket eredményez a test különböző pontjain, legveszélyeztetettebb területek a fenék illetve a combok. Ez a jelenség a nők 90%-át sújtja, ritka esetekben de a férfiakon is megjelenhet.

narancs

Okai

1. Mozgásszegény életmód

2. Testalkat, ösztrogén túltengés

3. Méreganyagok felhalmozódása

Narancsbőr típusai

0. típus: Szőlő-bőr

Ha fenék és comb bőre fekve és állva is sima, sőt még összecsípve is olyan feszes, mint a szőlőé, nem beszélhetünk narancsbőrről.


1. típus: Paradicsom-bőr

Ebbe a típusba tartozó nők sokszor esnek kétségbe: mivel alapvetően vékonyak, meglepődnek, ha a göröngyök mégis megjelennek, bár csak mikroszkóppal nézve vagy összecsípve látszódnak.


2. típus: Avokádó-bőr

Ha a narancsbőr már fekve, esetleg fehér, passzos nadrágban is látható.

3. típus: Brokkoli-bőr

Vékony anyagú nadrágban is látható bőrelváltozás, a testkontúrt is torzítja. Ha narancsbőr ennyire szembetűnő, akkor valószínűleg több mint öt kiló súlyfelesleg van, vagy az étkezési szokások nagyon egészségtelenek.

A narancsbőr hatásos ellenszerei

 • Hypoxi
 • Narancsbőr elleni krémek
 • Illóolajak
 • Luffaszivacsos dörzsölés
 • Hideg-meleg váltó zuhany
 • Egészséges étkezés: tartósítószert tartalmazó ételek, kávé, szénsavas üdítők mellőzése
 • Rendszeres mozgás: heti háromszor egy órás mozgás
 • Illóolajok

Forrás: Wikipédia

Hypoxi

A Hypoxi módszert Németországban fejlesztették ki elsősorban nők számára, hogy a problémás testtájakon (comb, fenék, has) jelentkező narancsbőr problémát megszüntesse. A kezeléseket egy ún. Hypoxi-trainer (Hypoxitrainer) segítségével végzik: ez egy kb. 1,5 m átmérőjű tojás formájú zárt tartály, amelynek belsejében egy szobakerékpár található.

A kezelés során a páciens egy szorító övet visel a derekán, amelyre egy gumiszoknyát húznak - ez a gumiharang hivatott elősegíteni, hogy a tartályból ne szivárogjon a levegő. Miután a páciens elhelyezkedett a szobakerékpár nyergében, rácsukják a tartály ajtaját, és rögzítik rajta a gumiharangot - ezután a kezelés alatt álló elkezdhet tekerni.

A hatásmechanizmus

Biciklizés közben a tartály belső terében váltakozni kezd az alacsony és a magas nyomás, ahogy egy számítógép rendszeres időközönként kiszippantja a levegőt a tartályból, majd visszaengedi azt. A nyomásváltakozás a kerékpározással kombinálva serkentően hat az anyagcserére és a nyirokkeringésre.

A bőrre irányuló szívó hatás következtében javul a bőr felső- és alsóbb rétegeinek vérellátása, így a vér több oxigént tud szállítani a sejtekhez, amely felgyorsítja a biológiai égést, és lokális fogyást eredményez.

A Hypoxi-edzés időtartama minimum 20 perc, ennyi idő folyamatos, közepes intenzitású mozgás után indul be ugyanis a szervezetben a zsírégetés. A biciklizés önmagában is jótékony hatású, ezt kombinálja a készülék a mélynyomás-terápiával.

A tartályban található nyomás nem káros a szervezetre, és egy egészséges embernek semmiféle megterhelést nem jelent. A gép vezérlőjén a szívó hatás több fokozaton keresztül állítható, így azok számára, akik folyamatosan használják, a hatékonyság növelése érdekében nagyobb intervallumon belül mozog a nyomásingadozás.

A Hypoxi nem csupán fogyasztásra és a narancsbőr eltüntetésére alkalmas, hanem bizonyos reumás betegségek kezelésére is, mivel az alsó végtagokban jótékony hatást gyakorol az erek állapotára.

Eredmények

Mivel a Hypoxi edzés során végzett mozgás legtöbbször közepes intenzitású (közben a pulzus a maximális pulzusérték 60-70%-a lehet), ezért igen jó hatásfokkal égeti a zsírt. Thermográfiás felvételeken jól látható a változás, a kezelt testrészek zsírszöveteiben megemelkedik a hőmérséklet; kezelésenként a szervezet 20-50 g zsírt veszít.

Egy hónap rendszeres kezelés után néhány centiméter körméret-csökkenés tapasztalható a combokon és a csípőn. Az edzés során és után is fontos a folyadékpótlás - azoknál, akik az edzésnapokon 1-2 l folyadékot fogyasztanak, látványosabb eredményeket lehet elérni.

12-15 alkalom kezelés után a narancsbőr körülbelül egy fokozattal javul, az alsótest egy-két ruhaméretet csökken. A Szauna, infraszauna az edzést megelőzően ugyancsak növelheti annak hatásfokát.

Forrás: Wikipédia

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media