Illatos asztaldísz
![]() |
Illatos karácsonyi asztaldísz Kellékek:
|
Az elkészítés menete:
A narancsokat alaposan megmosom, megtörlöm. (Az export során ugyanis erős méreggel szokták vegykezelni ezeket a termékeket, és jobb a békesség.)
A szegfűszegek közül kiválogatom azokat, amelyek nem törtek még össze. A narancsok felületén gondolatban megtervezem, hogy milyen mintát követve fogom a szegfűszegeket belenyomkodni. A tetején kezdem.
A szegfűszeg kemény szára könnyedén belenyomható a narancs vagy mandarin puha héjába.
A gondolatban megtervezett vonal mentén haladva, kb. fél centimétert kihagyva újabb szegfűszeget nyomok a mandarinba.
Haladhatok csigavonalban, körkörösen, csillagformát kirajzolva, de akár kicsi fenyőfát is mintázhatok a narancs oldalán.
Az elkészült, illatos narancsokat dekoratív tányéron elrendezem, lehetőleg úgy, hogy a rá rajzolt minták jól látsszanak, és néhány fenyőágat vagy tujaágat tűzök a kész narancsok, mandarinok közé.
TIPP:
- A mandarin kevésbé tartós,de olcsóbb valamivel, s talán könnyebben megmunkálható.
- Az adventi koszorú, a süteményes tál mellett a karácsonyi asztal elengedhetetlen kelléke.
A cikket írta: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk őket!






