Főzött gyurma 1.
Főzött gyurma 1.
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Egy serpenyőbe öntöm a vizet, és a felmelegítem.
Melegedés közben hozzáadom a sót, étolajat, citromsavat, amíg azok el nem olvadnak. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a lisztet.
Óvatosan elkeverem benne a lisztet is, homogén állagúra keverem. Óvatosan gyúrom, vigyázva arra, hogy ne égessem meg a kezem, mert igen meleg.
Figyelem: A vizet ne forraljuk fel, csak melegítsük. A túlságosan forró víztől csiríz állagú lesz a gyurmánk, és hamar romlik, nyúlik, ragacsos lesz.
A kis halmokhoz egyenként hozzáadom az ételfestéket, és addig gyúrom, amíg sima, egyenletes, görcsmentes nem lesz.
Ha kihűlt a tészta, akkor a gyerekek kezébe adom azonnal, az sem baj, ha összegyúrja a színeket.
Jó szórakozást kívánok!
A cikket Adrienn írta.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet!