2024. december 09., hétfő - Natália napja

mt

Főzött gyurma 1.

Főzött gyurma 1.
Főzött gyurma 1.

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg só,
  • 2 kk citromsav,
  • 1 ek étolaj,
  • 3 dl víz,
  • ételszínezék több színben.

Az elkészítés menete:

Egy serpenyőbe öntöm a vizet, és a felmelegítem.

Melegedés közben hozzáadom a sót, étolajat, citromsavat, amíg azok el nem olvadnak. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a lisztet.

Óvatosan elkeverem benne a lisztet is, homogén állagúra keverem. Óvatosan gyúrom, vigyázva arra, hogy ne égessem meg a kezem, mert igen meleg.

Figyelem: A vizet ne forraljuk fel, csak melegítsük. A túlságosan forró víztől csiríz állagú lesz a gyurmánk, és hamar romlik, nyúlik, ragacsos lesz.

Annyi részre osztom a masszát, ahányféle színű gyurmát szeretnék használni.

A kis halmokhoz egyenként hozzáadom az ételfestéket, és addig gyúrom, amíg sima, egyenletes, görcsmentes nem lesz.

Ha kihűlt a tészta, akkor a gyerekek kezébe adom azonnal, az sem baj, ha összegyúrja a színeket.

Jó szórakozást kívánok!

A cikket Adrienn írta.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media