2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

Töklámpás

2023-10-26 23:05:18

tök

Töklámpás

Kellékek:

  • Egy nagyobb tök.

Eszközök:

  • Éles kés,
  • kanál.

Az elkészítés menete:

A tök felszínére a kés hegyével karcoljuk rá a kívánt mintát, de akár alkoholos filctollal is rárajzolhatjuk.

A tök tetején készítsünk egy nagyobb léket, amin a kezünk is befér. Emeljük ki a léket, tisztítsuk meg a tök belső felszínét a magoktól.

A kanál segítségével kaparjuk ki a tök teljes magvas részét. Ha olyan tököt választottunk, aminek ehető a magja, akkor érdemes összegyűjteni, kiszárítani, majd később megpirítani. nagyon finom csemege lesz a téli napokon. Érdemes a tökmagot a jövő évi veteményezésre is félretenni. Ilyenkor nem szabad pirítani, csak szobahőmérsékleten, lassan szárítani.

A felszínre karcolt mintákat éles késsel óvatosan vágjuk ki, ügyelve az apró részletekre. Figyeljünk arra, hogy a tök héja sokkal keményebb, mint a húsa. A gyerek jobb, ha távolabb van, ha keményebb tököt választottunk nehogy balesetet szenvedjen véletlenül, ha meglódul a kés.

Ha készen vagyunk, helyezzünk a tök közepébe teamécsest, majd helyezzük vissza a legelőször kivágott léket fedőként.

A töklámpást tegyük a kertbe, vagy a bejárati kapu elé estére, ezáltal varázsoljuk kellemes hangulatúvá a kertet, az utcát.

TIPP:

  • Sokféle mintát vághatunk ki a tökből. Lehet mosolygós, kedves, de rémisztő alakot is kivágni. A következő képekkel ehhez próbálunk ötleteket adni.
tok
tok
tok
tok
tok
tok
tok

Jó szórakozást kívánok!

Töltsd fel Te is kreatív ötleteidet!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media