2024. május 30., csütörtök - Janka, Zsanett napja

mt

Az élet csodája - rövidfilm

A Catholic Media House által közzétett háromperces kisfilm különleges minőségű ultrahangos és videofelvételek segítségével mutatja be a magzat fejlődését.

Az angol nyelvű film elején két kérdés jelenik meg: "Mikor kezdődik az élet?" és "Ismered az élet csodáját?". A néző a feliratokból megtudhatja, hogy a fogantatás pillanatában új, megismételhetetlen DNS alakul ki, amely meghatározza a születendő gyermek testi tulajdonságait: nemét, szem- és hajszínét; s hogy a magzat szíve már 22 nappal a fogantatás után dobogni kezd, amikor sok anya még nem is tudja, hogy várandós.

A 11 hetes magzat már mosolyog, ráncolja a homlokát, mozgatja az ujjait. A filmen látható magzat szopja az ujját, s a feliratból kiderül: határozottan észrevehető, hogy a jobb vagy a bal hüvelykujját szereti jobban. A 13 hetes magzat már érzékeny a hangokra, és megnyugtatja édesanyja szívverése.

A film ezután szentírási szakaszokat idéz: "Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, kiválasztottalak" (Jer 1,5), "Szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírtad őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük" (Zsolt 139,16). Végül két rövid felirat jelenik meg: "A gyermek Isten áldása" és "Válaszd az életet!"

A Catholic Media House honlapján az áll, hogy a cég az új evangelizációt és az evangéliumi remény továbbadását kívánja szolgálni modern eszközökkel. "Igyekszünk az Egyház Tanítóhivatalához és a Szentatyához hűséges, katolikus anyagokkal segíteni a püspökök, papok, szerzetesek, diakonusok, katekéták, tanárok, ifjúsági vezetők munkáját, akik ily módon - hittanórákon, táborokban, kurzusokon stb. - a megkereszteltek újraevangelizálásának, nevelésének szolgálatába állíthatják a médiát - írja a CNA.

forrás: Magyar Kurír Felföldi Polgár Info

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media