2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Kórházi csomag a babának

2024-02-06 23:01:43

A picibaba születését követően sokmindenre lesz szükséged a kórházban, amit kifejezetten a baba miatt kell bevinni. Érdemes pakolás előtt egy listát készíteni, és egyeztetni a szülészorvossal, vagy szülésznővel, vagy a csecsemős nővérrel, hogy mi az, amit adnak, és mi az, amit mindenképp csomagolnod kell az újszülöttnek.

Íme az én listám (természetesen mindenki kiegészítheti saját szájíze szerint akármivel):

Pelenkázáshoz

Eldobható pelenka: A kicsi naponta átlagosan 7 pelenkát használ el, átlagosan 4 napig vannak bent az anyukák a kórházban, tehát kb. 28 db pelusra lesz szükség a kórházi napokon. Ha elfogyna, az nem gond, mert az apuka bármikor tud még bevinni. Még ha adnak, akkor is érdemes 5-8 db-ot becsomagolni, mert nem biztos, hogy a csecsemős nővér tud adni hirtelen, ha kell.

Popsitörlő: Mindenképp érzékeny bőrre való, a lehető legkevesebb illatanyagot tartalmazó törlőt válaszd.

Popsikrém: Ezt már előzőleg a házi gyermekorvos felírta, de ha nem, akkor is adnak a patikában, csak állami támogatás nélkül, teljes áron kell megvásárolnod.

Alkohol, hintőpor, steril gézlap, fültisztító pálcika: A köldök ápolásához szükségesek. A hintőport a házi gyermekorvos írja fel, az alkoholt, gézlapot patikában adják (ebből én 10x10 cm-eset vettem, mert azt jól négybe lehet hajtani.), a fültisztítót pedig akármelyik drogériában megkapod.

Testápoló krém: A születés után minden kicsikének lehámlik a bőrének a felső rétege, valamint egy kicsit száraznak érezheted a hajlatokat, kifejezetten a csuklót a karszalag alatt. Érdemes valamilyen magas víztartalmú, illatanyag, tartósítószer mentes, kikevertetett krémet vinni, hogy be tudd kenni vele pancsi után, vagy csak úgy.

gyerekruha

Etetéshez

Cumisüveg: 1 db cumisüveg sterilizálva, amibe 1 dl folyadék elfér (az utolsó napon 90 ml tejet is megihat a kicsi). Amíg nincs elég tej, addig cukros vizet - teát adnak a csecsemőnek, és jobb, ha saját üvegből issza, mert már sok helyről hallottam, hogy a kicsi szájpenésszel érkezett haza.

Textil pelenka (2-3 db): Büfiztetéshez, szájtörléshez, feje alá... stb.

Mellszívó, tejtároló edény: ezt az anyukának a csomagjához már írtam, de elsősorban a baba miatt van rá szükség. Pl. amikor éjszakára elviszik a kicsit, jobb, ha anyatej van az üvegében, mintsem tápszert rakjanak bele.

Öltöztetéshez

56-os body: ahány nap, annyiszor 2 db. Gondolni kell arra, hogy biztosan átázik, vagy rosszkor pipil, kakil.

56-os rugi: 6 db elég, ugyanúgy, mint a bodyk.

Vékony sapka (1 db.): Még a legnagyobb melegben is érdemes vékony sapkát tenni az apró fejecskére, mert a kutacsa még nincs benőve, és könnyen megfázhat a kényes terület.

Vékony kesztyű: Sok baba hosszú körömmel születik, amit az első időben vágni sem nagyon szabad, viszont összekarmolja magát vele, ha nem bugyolálod be valamibe.

Plédecske: Betakarni, alá tenni, bele bugyolálni... akármire is jó.

Hazamenetelhez:

Ezeket a dolgokat elég, ha otthon összekészíted, és Apa az utolsó este, vagy az utolsó reggelen behozza nektek.

Body, rugi: ezeket külön válaszd ki, hiszen egy életen át emlékezni fogsz rá, hogy miben hoztad haza a kórházból a csöppséget.

Overál, kispulcsi, meleg sapka, meleg takaró, ha hideg van, de nyáron elég egy vékonyka overál és vékonyka pléd is.

Babahordozó: gyerekülés, vagy mózes kosár pólyával.

Egyéb:

Játszócumi: hátha már most érdekelné a dolog.

Hangsúlyozom, hogy tényleg meg kell kérdezni mindenről az ottaniakat, mert nálunk pl. a kórházakban minden napra adnak ruhát, pelust stb, így ezeket a dolgokat nekem be sem kellett készítenem.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media