2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Valentin napi kedvességek I.

2024-02-11 23:14:42

A Valentin napi őrületben nem kell elrohanni a Plázába, hogy kedvesünknek valami méregdrága vackot vásároljunk! Ne költsük el a család összekuporgatott dugipénzét. Nem erről szól a Valentin nap, és egyébként is az év többi napján ciki a szívecskés dolgokat tárolni, kirakni. Oldjuk meg sokkal egyszerűbben, praktikusabban.

Ha máskor nem is, de ezen a napon forduljunk kicsit egymás felé, legyünk kicsit nyitottabbak, figyelmesebbek. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy buta amerikai maszlag, de próbáljuk nem ezt meglátni benne. Találjuk meg benne a kihívást, hogy ismét, milliomodszor is meghódítsuk szívünk választottját, és tartsuk szem előtt, hogy gyermekeink apja iránti szeretet kimutatása elősegíti a gyermek harmonikus érzelmi fejlődését. Íme néhány apróság, amivel színessé tehetjük ezt a napot:

Valentin

Tízóraira most választhatunk piros gyümölcsöket. Leginkább almát. Az alma héját késsel megfaragva, abból egy szív formát kivágva, igazán kedves meglepetést készíthetünk szerettünknek. Ha nincs almánk, csak valami apróbb gyümölcs, akkor a tálba szív alakú formát készíthetünk belőle. Ez az apróbb gyümölcs lehet - az ilyenkor egyáltalán nem szezonális - málna, eper, meggy, cseresznye. Mindezekből persze az aszalt változat is tökéletes. Néhány magot (dó, mandula, mogyoró) közé csempészve még tartalmasabbá tehető a tízórai.

Valentin

A reggeli tükörtojás mellé adhatunk lyukas kenyeret. Persze nem egérrágta darabot, hanem gondosan szív formájúra kiszaggatottat. Persze a kiszúrt darabot se dobjuk ki semmiképp, hanem mondjuk tálaljuk valami kedves kompozícióban. Még hatásosabb a dolog, ha a tükörtojást is szív alakúra sütjük.

Valentin

Vacsoránál a vaj, a margarin, a vajkrém vagy a mogyorókrém tetejére egy tiszta fogvájóval karcoljunk szívet. Ez csak olyan apró figyelmesség, senkinek nem fáj, senki pénzét nem veszi e, mégis egyedivé varázsolja az együtt elfogyasztott hideg vacsorát. Desszertnek csinálhatsz pudingot, amit vagy szív alakú formába öntesz ki, vagy ennek is csak a tetejére karcolod a szívet. Még hatásosabb, ha piros vagy rózsaszínű pudingot választasz. De ha erre nincs idő a rohanó életetekben, akkor csak egy joghurtot bonts ki, és arra rajzolj.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media