Tojásból csíra
![]() |
Tojásból csíra Kellékek:
Eszközök:
|
Az elkészítés menete:
Húsvét alkalmával az ünnepi asztalt tehetjük hangulatosabbá friss, zöld növényekkel. Az sem baj, ha ezek a növények ehetők, és a vacsora alatt elfogynak. Legalkalmasabbak erre a célra a csíranövények (zsázsa, napraforgó, hagyma, retek, stb.), de ha ezek nincsenek otthon, akár friss salátalevelet, vagy rukkolát is használhatunk.
A vacsora többi részéhez felhasznált tojásokat próbáljuk úgy megtörni, hogy a héja viszonylag egyben maradjon, és az "alsó", öblösebb része nagyobb darabban épen megmaradjon. A tojáshéjakat - ha eddig nem tettük volna meg, - alaposan megmossuk. Tojásfestékkel, pici esettel akár be is színezhetjük a terítékhez illő színekkel. Alkoholos filctoll segítségével pedig akár arcocska is rajzolható rá. Így olyan lesz, mintha a növény a haja lenne.
Az ilyen módon előkészített tojáshéjakat tojástartó edénykékbe helyezzük, és az alaposan megmosott növényeinket óvatosan bele tesszük. A vágott leveleket kisebb darabokra is tépkedjük, és gusztusosan elrendezzük a tojáshéjban. A gyökeres csírákat egy picit meg is nedvesíthetjük, majd helyezzük az asztalra.
TIPP:- Használhatunk friss metélőhagymát, de csíkokra vágott kovászos uborkát is.
Jó szórakozást kívánok!
Küldd be hozzánk Te is kreatív ötleteidet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!