2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda napja

mt

Kavicsmozaik

2022-05-19 23:23:49 - Adrienn

Ha kicsit komolyabb ajándékot szeretnénk, akár kavicsmozaikot is készíthetünk. Még kézügyesség sem sok kell hozzá, elég, ha csak szimplán szépérzékünk van, és a kavicsokat, terméseket szépen el tudjuk helyezni a képkeretben.

Kavicsmozaik
Kavicsmozaik

Kellékek:
 • Képkeret,
 • kavicsok,
 • termések,
 • mintás tészta,
 • gipsz,
 • ecset, festék.

Az elkészítés menete:

Először az üres képkeretbe pakolásszuk bele a terméseinket, próbáljuk meg ízlésesen elhelyezni, valamiféle mandalát, vagy motívumot kialakítani belőle.

Ha úgy gondoljuk, hogy készen vagyunk, akkor a kavicsokat vegyük ki a helyükről, merthogy fel kell tölteni a képkeret belsejét gipsszel.

Kiöntés előtt vegyük ki az üveg, vagy plexi lapot a képkeretből, mert erre nincs szükség, elég, ha csak egy karton lap van a hátoldalán. Ha kihajthatóak az akasztófülek, akkor azokat hajtsuk ki, és tegyünk belülre egy másik, vékonyabb papírt, hogy a gipsz a lyukakon majd ne folyjon ki.

Most kavarjunk be gy kis gipszet vízzel. Igyekezzünk teljesen simára keverni, de mégsem habosra, hogy fölösleges buborékok ne legyenek benne.

A képkeretbe öntünk egy vékony gipszréteget, majd a köveket, terméseket a már előre eltervezett sorrendben a helyükre tesszük egy mozdulattal. nem tologatunk, nem maszatolunk, mert aztán nehéz lesz letisztítani a köveket, ha összekenődnek gipsszel.

Fél órára félretesszük száradni, megkötni.

ha a gipsz megkeményedett, kifesthetjük a nekünk szimpatikus színekre a z alkotást. 24 órás száradás után készen is van a remekművünk.

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2011-04-27 14:41:38
  Ilyet pedig az ovisokkal csinálunk holnap az Ezerművesen. Kíváncsi vagyok, hogy fog nekik, illetve az anyukáknak tetszeni!

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media