2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

Horgolt virágok reklámszatyorból

Annyi minden van az életben, amit nagyanyáink másképp csináltak mint mi. Egyrészt a kor sajátosságai miatt, másrészt, mert ők valahogy tudtak spórolni, mindent felhasználtak újra és újra. Egészen addig, amíg az teljesen el nem kopott. Egy ilyen lehetőséget szeretnék nektek most bemutatni.

Egy háztartásban biztosan több reklámszatyor van, mint amennyire szükség van. Nem csak azért, mert mindenhez adnak, mert ez már manapság nem feltétlenül igaz, hiszen már meg kell vásárolni a reklámszatyrokat is, hanem azért, mert elfelejtünk magunkkal vinni vásárláskor, így a pénztárnál minden alkalommal újabbat vásárolunk, amit otthon begyűrünk a többi közé.

Horgolt virágok reklámszatyorból
Horgolt virágok reklámszatyorból

Kellékek:
  • Színes reklámszatyrok,
  • olló, horgolótű,
  • hurkapálca, vagy ágacska,
  • ragasztó pisztoly.

Az elkészítés menete:

Ha ezek közül kiválasztunk néhányat, aminek szebb színe van, majd vékony, körülbelül másfél két centiméter széles csíkokra felszabdaljuk azokat, akkor nagyszerűen horgolható alapanyagot kapunk. Némi ügyességgel és kis gyakorlattal gyönyörű virágokat készíthetünk belőle.

A kész virágfejeket ragasztópisztollyal egy ágacskára ragaszthatjuk, majd a kert virágai közé szúrhatjuk azokat. Első pillantásra nem is tűnik fel, hogy nem igazi virágok.

Nekem nagyon tetszenek!

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media