Húsvéti kopogtató
![]() |
Húsvéti kopogtató Kellékek:
|
Az elkészítés menete:
Só-liszt gyurmát készítünk, só és liszt 1:1 arányú keverékéből, melybe némi étolajat is teszünk.
A gyurmát alaposan, simára átdolgozzuk, majd egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a só teljesen elolvadjon benne.
Csak a fantáziánk szab határt az alkotásoknak. A beküldő olyan húsvéti koszorút készített, amely tojás alakú, és az egyik végén gyümölcsök találhatók. Az apró almák-körték szárai a botok, vagy szegfűszeg szárak, melléjük pedig apró rózsákat tett.
Az egészet hagyni kell levegőn megszáradni, vagy sütőben, nagyon alacsony hőfokon szárítani.
Lakkozva, esetleg előtte színesre festve, színes szalaggal átkötve a húsvétvárás kedves kelléke lehet, melyet akár a bejárati ajtónkra is függeszthetünk.
Jó munkát kívánok!Az alkotást készítették és beküldték Vizsnyovszky Orsolya és a gyerekek
Dunaharasztiból. Köszönet érte!
Küldd be Te is saját, kreatív ötleteidet! Vegyél részt Te is a húsvéti kreatívkodásunkban!