2025. október 18., szombat - Lukács napja

mt

Húsvéti kopogtató

tojás

Húsvéti kopogtató

Kellékek:

  • Só-liszt gyurma,
  • szegfűszeg,
  • rafia.

Az elkészítés menete:

Só-liszt gyurmát készítünk, só és liszt 1:1 arányú keverékéből, melybe némi étolajat is teszünk.

A gyurmát alaposan, simára átdolgozzuk, majd egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a só teljesen elolvadjon benne.

Csak a fantáziánk szab határt az alkotásoknak. A beküldő olyan húsvéti koszorút készített, amely tojás alakú, és az egyik végén gyümölcsök találhatók. Az apró almák-körték szárai a botok, vagy szegfűszeg szárak, melléjük pedig apró rózsákat tett.

Az egészet hagyni kell levegőn megszáradni, vagy sütőben, nagyon alacsony hőfokon szárítani.

Lakkozva, esetleg előtte színesre festve, színes szalaggal átkötve a húsvétvárás kedves kelléke lehet, melyet akár a bejárati ajtónkra is függeszthetünk.

Jó munkát kívánok!

Az alkotást készítették és beküldték Vizsnyovszky Orsolya és a gyerekek
Dunaharasztiból
. Köszönet érte!

Küldd be Te is saját, kreatív ötleteidet! Vegyél részt Te is a húsvéti kreatívkodásunkban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media