2021. május 17., hétfő - Paszkál napja

mt

Fonalvirágok anyák napjára

2021-05-01 23:16:29

virág

Fonalvirágok anyák napjára

Kellékek:

 • Különböző színű fonalak.

Eszközök:

 • Tapéta ragasztó,
 • olló,
 • alufólia, vagy valamilyen sima nylon is megteszi.

Az elkészítés menete:

A fonalakból kiválasztom azokat a színeket, amiket használni szeretnék. Ezekből a kívánt mennyiségben körülbelül fél méteres darabokat vágok ollóval.

A tapétaragasztót némi vízzel bekeverem, és megvárom, hogy a kívánt állagot elérje.

Az alufóliát kisimítva magam elé helyezem, én a sarkaira kavicsokat tettem, hogy ne pödrődjön föl.

Elkezdem a fonalakat egyenként a tapétaragasztóba mártogatni, és a fölösleges ragasztót két ujjam segítségével lehúzom róla.

A tapétaragasztós fonalból virágokat formázok. Többféle színt használva a mintát mutatósabbá, teltebbé tehetjük.

Figyeljünk arra, hogy a szára eléggé vastag legyen, hogy a kész virágot száradás után megtartsa, illetve arra is, hogy a fonalak érjenek egymáshoz a virág-szár, szár-levél csatlakozásnál, hogy a végén nehogy szétessen az alkotásunk.

Ha készen vagyunk, akkor fél napra félre tesszük, és megvárjuk, hogy megszáradjon. Száradás után óvatosan fölhúzzuk a fóliáról, és már köszönthetjük is vele szeretett Édesanyánkat!

TIPP:

 • Papírlapra téve szép képeslap készíthető így.
 • A scrapbook technikát használva, óvatosan még fényképet is körbefuttathatunk vele, de ügyeljünk arra, hogy a fényképet ne kenjük össze fölöslegesen.

Jó munkát!

Küldd be Te is saját, kreatív ötleteidet!

Megosztás:
Hozzászólások
 • duli
  2010-04-29 14:38:20
  Nagyon szépek!
  A fonalunk vastagságától függően akár még egy kis cserépbe is beleállíthatjuk egy kevés oázis vagy hungarocell segítségével.
  Én is olvastam már erről a technikáról. Így legalább már megvan az ötletünk jövőre.:) Egyszerűbb formában akkorra már a manó is tud ilyet csinálni. Köszönjük az ötletet. :)
 • Adrienn
  2010-04-29 15:20:57
  Nekem Lillus nagyon ügyesen csinálgatta. A könyöke is ragasztós volt. Az alkotásokon némiképp igazítani kellett, de ez legyen a legkevesebb. :) Nagyon jó móka ez a gyerekeknek. Egyébként idén mit csináltatok?
 • duli
  2010-04-29 15:47:01
  Ügyes Lilla nagyon! :) Akkor mégsem annyira nehézkes ez a gyerekeknek, mint ahogy gondoltam.
  Idén mézeskalácsszívet készítettünk gyurmából. Fénykép sajnos nincs mert elromlott a gépünk. Eléggé behatárolt az, hogy mit készítünk, mert hosszú utat kell megtennie, és a posta sajnos nem mindig kiszámítható. Ezért inkább legtöbbször képek, rajzok készülnek. :)
 • Adrienn
  2010-04-29 16:06:12
  Nem nehéz egyáltalán! Csak annyiban kell segíteni, hogy a fölösleges tapétaragasztót jó, ha lehúzzuk róla, mert ha ezt rá hagyjuk, akkor minden maszatos lesz. :) Ez a virágocska nem annyira kemény, hogy összetörjön. És mondjuk fél nap alatt megszárad. Egy sima borítékban is el lehet küldeni. :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media