2021. május 06., csütörtök - Frida, Ivett napja

mt

Lefagyasztott baba

2010-06-22 12:11:17

baba

A szívműtét után kialakult súlyos szövődmény miatt döntöttek úgy az orvosok, hogy a 4 hónapos angol kisbabát 33 fokra hűtik, hogy lelassítsák a szívműködését. A baba két lyukkal a szívében született, és az artériája annyira beszűkült, hogy szíve csaknem 200-at vert percenként a normális 140 helyett.

"El sem tudom mondani, hogy mit éreztem! Félelmetes volt, és hihetetlen!" - mesélte el tapasztalatait az édesapa.

4 napon keresztül tartották ezen a hőmérsékleten a kisbabát, majd újabb 4 napig tartott, míg visszamelegítették.

"Olyan volt, mintha viaszból lett volna, annyira hideg volt a kicsi teste, mintha nem is élt volna. Ez volt benne a legborzasztóbb. Nem is gondoltam volna, hogy ez lehetséges. most még jobban szeretem Őt! Mindig is különleges lesz." - mondja az édesanyja.

Az egész történetet a LifeNetwork csatornán követhették figyelemmel a nézők, és a csatorna ezt a rövid részletet elérhetővé tette az egyik videómegosztó csatornán. Nézzétek meg Ti is!

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2010-06-22 12:19:50
  Nagyon érdekes ez a videó! Eddig ilyenről csak a filmekben hallottam. Kíváncsi lennék, hogyha ezt felnőttel csinálják, akkor milyen tapasztalatokról számol be utólag. Milyen élmény lehet. Így akkor tényleg el lehetne tenni, azaz ki lehetne tolni egy bizonyos életszakaszt. Mondjuk egy hónap lefagyasztás megfelelhet mondjuk egy nap életnek... Érdekes nagyon.
 • savanya
  2010-06-30 07:16:54
  Megosztom a saját tapasztalataimat...
  Minden rendben volt, tökéletes vérképek a vizsgálatokon, magzatvíz tiszta, szívhang kivalló. 40hét + 5 napra megszületett kisfiam Ricsi. 4 óra alatt kibújt 3550g 57cm és innen kezdve 1 hónap érzelmi pokol... Nem sírt fel! Halva született. Megszületése után az első 10 percben többször újra kellett éleszteni és a 10. percre tudták elérni, hogy stabil legyen az állapota ahhoz, hogy eltudják szállítani az I.számú Gyermekklinika intenzív osztályára. Ott kapott egy görcsös rohamot és ezért meg az előzőekben elszenvedett oxigénhiány miatt úgy döntöttek, hogy lehűtik a testhőjét 33.4 fokra méghozzá azért, hogy lelassítsák az anyagcseréjét ezáltal megakadályozzák a már megkezdődött agykárosodás nagyobb fokú kiterjedését. A hűtés percre pontosan kiszámolva 3 napig tartott majd a felmelegítés tizedfokonként zajlott.Természetesen altatásban és erős fájdalomcsillapító (morphine) mellett történt az egész. Minden rendben zajlott! Még a csecsemőosztályra jött egy fejlődésneurológus aki megállapította, hogy a gerincénél futó idegeket kell tornáztatni, és minden rendben lesz. 1 hétre beutaltak a Margit kórházba ahol tetőtől talpig végignézték, hogy mely idegrendszere sérült még, de szerencsére azon kívül, hogy nem húzta előre a fejét, hanem lógatta hátra fele nem találtak mást. Még azt majdnem elfelejtettem, hogy még hűtött állapotában is és már rendes hőfokon is készítettek egy- egy MR felvételt és mindent rendben találtak. Megtanítottak egy feladatsort amivel ingerelni lehet a károsodott idegszöveteket. (Katona- módszer) Ez napi 5- 6 * 30 percben merül ki, és olyan hatásos, hogy most azaz pont ma 5 hónapos a kicsikém és már négykézlábra áll abban hintáztatja magát ebből vetődik, kúszik, 3hónapos kora óta forog minden irányba, babakocsiban ülésbe felhúzza magát! Havi kontrollokon azt mondják, hogy teljesen normális, a körzeti doktor meg van rökönyödve, mert sok baba csak 6-7 hónaposan áll négykézlábra... Pszichésen is minden rendbe nála, de azt hozzáteszik, hogy lehet, hogy csak iskoláskorára derül ki valami probléma (nem fog jól olvasni vagy összeadni... ezek akár örökletesek is lehetnek :) magamból kiindulva)

  A lényeg, hogy a hűtéses módszer nélkül nem tudom most hol tartanánk.


  Köszönet a VIII. kerületi Bókay utcai I.számú Gyermekklinikának

  és a

  XIV. kerületi Uzsoki utcai kórház szülészetének kiemelve Dr. L. Gy. főorvost aki a lehető leggyorsabban reagált ezáltal megmentve kisfiam életét!

  Tisztelettel és Köszönettel
  Veres Ágnes Dóra
 • fourbaby
  2010-06-30 08:12:33
  Nem semmi történet a Tiétek. Nagyon jó egészséget kívánok és szívből gratulálok a kisfiadhoz! :-)
 • Adrienn
  2010-06-30 11:16:01
  Savanya: Hihetetlen nehéz lehetett Neked, Nektek! Gratulálok a kicsikédhez, és kitartást kívánok az élet összes nehézségéhez. Remélem, boldog életetek lesz. És a matek miatt ne aggódjatok. Sok gyerek alapból képtelen ezekre a dolgokra. Egyébként pedig már kicsi korban rá lehet készülni, és az ilyen diszlexiás tünetek kezelhetők, sőt nagyon jól megelőzhetők. Nagyon jó gyakorlatok vannak rá.
 • savanya
  2010-06-30 12:17:12
  Köszönöm a hozzászólásokat!

  Richit meg lehet nézni az iwiw-en Máté Richárd (Prücsök) név alatt! Jó sok kép van róla! :)

  Még egyszer köszönöm!
 • fourbaby
  2010-06-30 16:14:48
  savanya! Gyönyörű a kisfiad! Gratulálok hozzá még egyszer! :-)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media