2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Játékok malomtáblán

Játékok malomtáblán
Játékok malomtáblán

Hozzávalók:
  • Malomtábla, és a hozzá tartozó bábuk.

Az elkészítés menete:

A malomtáblán malomfigurákkal nem csak a hagyományos szabályok szerint játszhatunk. Íme néhány játékötlet, amit kisebbekkel, nagyobbakkal is elkezdhetünk.

Másolás: Rakjunk ki a tábla egyik felére egy alakzatot a mi bábuinkkal. A gyerek feladata: a saját térfelén lemásolni ugyanazt. Később, ha már ügyesednek, próbálkozzunk aszimmetrikus ábrákkal, ezeket már kicsit nehezebb lemásolni. A kicsi is megpróbálhat feladványt készíteni nekünk, amit pedig nekünk kell lemásolni. Néha szándékosan hibázzuk el, hogy észreveszi-e, ha nem stimmel.

Helycsere: A táblára helyezzük el a kétféle színű figurákat a fenti ábra szerint. Ugrálva lépkedhetnek a játékosok, cél a teljes térfél csere. A játék apró törvényszerűsége, hogy ha mindenki nagyon odafigyel, és azonnal elfoglalja a felszabaduló helyet, akkor aki kezdett, az veszít, de ez nem számít, a gyerekek csak többszöri végigjátszás után jönnek erre rá.

Betűkirakó: nagyobbakkal, akik már ismerik a betűket, játszhatjuk. A malomtáblára a figurákból betűket formázunk. Nekik pedig fel kell ismerni a betűt.

Feltöltötte: bedono. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media