2021. május 06., csütörtök - Frida, Ivett napja

mt

Játékok malomtáblán

2020-07-31 23:26:26 - bedono

Játékok malomtáblán
Játékok malomtáblán

Hozzávalók:
 • Malomtábla, és a hozzá tartozó bábuk.

Az elkészítés menete:

A malomtáblán malomfigurákkal nem csak a hagyományos szabályok szerint játszhatunk. Íme néhány játékötlet, amit kisebbekkel, nagyobbakkal is elkezdhetünk.

Másolás: Rakjunk ki a tábla egyik felére egy alakzatot a mi bábuinkkal. A gyerek feladata: a saját térfelén lemásolni ugyanazt. Később, ha már ügyesednek, próbálkozzunk aszimmetrikus ábrákkal, ezeket már kicsit nehezebb lemásolni. A kicsi is megpróbálhat feladványt készíteni nekünk, amit pedig nekünk kell lemásolni. Néha szándékosan hibázzuk el, hogy észreveszi-e, ha nem stimmel.

Helycsere: A táblára helyezzük el a kétféle színű figurákat a fenti ábra szerint. Ugrálva lépkedhetnek a játékosok, cél a teljes térfél csere. A játék apró törvényszerűsége, hogy ha mindenki nagyon odafigyel, és azonnal elfoglalja a felszabaduló helyet, akkor aki kezdett, az veszít, de ez nem számít, a gyerekek csak többszöri végigjátszás után jönnek erre rá.

Betűkirakó: nagyobbakkal, akik már ismerik a betűket, játszhatjuk. A malomtáblára a figurákból betűket formázunk. Nekik pedig fel kell ismerni a betűt.

Feltöltötte: bedono. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
 • duli
  2011-11-09 16:40:12
  Bedono!
  Örülök, hogy újra itt. :) Ezek az ötletek nagyoooon jók! Mi sakkfigurákkal, sakktáblán játszottunk hasonlót korábban. De hogy ez a malomtábla és a bábuk milyen szépek!! Élmény lehet játszani rajta illetve velük. Köszi az ötleteket!:)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media