2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Tények és tévhitek a lázról

Egy közösségbe kerülő kisgyermek gyakrabban lesz beteg, mint korábban, ez természetes folyamat. Az esetek nagy részében viszonylag gyorsan lezajló gyulladás áll a háttérben, de abból, hogy milyen értéket mutat a lázmérő, vagy milyen hosszan tart a lázas állapot, még nem lehet a baj súlyosságára egyértelműen következtetni. Egy enyhe vírusfertőzéstől is magasra szaladhat a gyermek láza, és egy vesegyulladás is járhat "csak egy kis hőemelkedéssel". A lázas kisbabákat (még, ha erős is a gyanú, hogy "csak" egyszerű fogzás okozza a lázat) mindenképpen lássa orvos,– a pár heteseknél a hőemelkedés is konzultációt igényel. Nagyobb gyerekeknél is szükséges a vizsgálat, ha a láz egy-két nap alatt nem szűnik.
Tények és tévhitek a lázról

A láz segít a betegen, mert gátolja a kórokozók elszaporodását, és gyorsítja az ellenanyag-termelést, ugyanakkor a szervezetet is gyengíti, terheli a szívet, a keringést. Ezért 38 fok felett csillapítanunk kell!

Az Algoflex Baby a már jól bevált Algoflex termékcsalád tagja, mely kellemes málnás ízben elérhető és már három hónapos kortól adható.

A vény nélkül kapható, bármely patikában elérhető orvosság segít a kellemetlen tünetek enyhítésében, az éjszakai nyugalom biztosításában, legyen szó lázról, fej- vagy fülfájásról, esetleg torokgyulladásról vagy fogzásról. A málna ízű szuszpenzió könnyen és pontosan adagolható a praktikus adagoló segítségével, ami fontos szempont, ha a virrasztó, kialvatlanságtól kótyagos anyukák szempontjára is gondolunk.            

2012 szeptemberétől az Algoflex Baby ajánlott fogyasztói ára 854 Ft!*  

Tippek láz ellen

- A lázmérések eredményeit jegyezzük fel, hogy a gyerekorvost pontosan tájékoztathassuk.

- Lázas gyermeket nem szabad magára hagyni (például a lázgörcs veszélye miatt.)

- Lényeges az állandó folyadékpótlás, de egyszerre mindig csak pár kortyot itassunk a gyermekkel. (A kiszáradás jelei: cserepes ajkak, beesett kutacs, árkos szem, a könnyek és a vizelet hiánya.)

- Könnyű, szellős ruhát adjunk a lázas gyermekre, télen se öltöztessük be, az „izzasztás” gyermeknél tilos!

- 38 fok felett kezdjük meg a lázcsillapítást, gyógyszeresen és fizikális módszerekkel is (hűtőfürdő, borogatás).

- A fürdő nem lehet hideg, a gyermek hőmérsékletét vegyük kiinduló értéknek, onnan hűtsük le a vizet 30 fok körülire. A vacogás kerülendő, ugyanis hőt termel a szervezetben. A borogatás során fejtől lefelé az egész testet be kell borítani langyos vizes lepedővel. Ha szükséges, percenként cseréljük a felmelegedett lepedőt. (És nem dunsztolunk, azaz nem terítünk még plédet is a lepedő fölé! Arra ügyeljünk, hogy ne legyen huzat.) 

- Nem szabad erőltetni az evést, akkor sem, ha fogyott a gyermek, csak könnyű ételeket kapjon a lábadozás alatt: zsírszegény levest, turmixot, krumplipürét, kompótot, stb.

- És ne feledjük: az öngyógyító folyamatok egyik legfontosabb generátora az ölelés!

 

*A tényleges fogyasztói árak az egyes patikákban eltérhetnek.

Ibuprofentartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

SANOFI-AVENTIS Zrt.SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó u. 1-5. Telefon: +36 1 505 0050

Gyógyszerinformációs szolgálat:
Tel.: +36 1 505 0055

Web:  www.sanofi.hu, www.algoflex.hu

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media