2023. december 11., hétfő - Árpád napja

mt

Miért ne együnk gyorsétteremben gyerekkel? (És gyerek nélkül se!)

2023-06-30 23:15:39

Általában igyekszem én is otthon főzni, rosszabb esetben kész, meleg ételt rendelni, de néhanapján azért csak eszembe jut a bohó fiatalkorom, amikor betértünk egy, egyébként nem olcsó hambira, és egyből kettőt is ettünk belőle, majd az egészet egy adag kólával leöblítettük. Hmmm… milyen finom is volt. Egészen a mai napig nem is éreztem azt, hogy miért ne ehetnék ott a kicsikkel. Én eszem a hambit, meg iszom a kólát (tekintsünk el attól, hogy kellően rossz példát mutatok), ők pedig elmajszolnak addig egy adag sült krumplit, ketchuppal, talán némi húsgolyót, vagy rántott husi utánzatot is veszek mellé. Azért valljuk be, hogy annyira nem tűnik szörnyűnek ez a menü. Néhanapján, csak a változatosság, és a móka kedvéért.

Azért írom csak, hogy ez a mai napig nem annyira zavart, mert emberből vagyok. Tudom, hogy rossz, de valahogy mégis megkívánom, és engedek a kísértésnek. No, de most olyat olvastam, amitől felfordult a gyomrom!

Emberünk, nevezzük kíváncsi, őrült nőnek, vett magának egy menüt, és kitette az íróasztalára, onnan a polcára, majd tudatosan elfeledkezett róla. Az eset egy éve történt, a kaja azóta is a polcán biggyeszt. Most fogta magát, elővette, lefotózta, és körbeküldte a neten. Szörnyedjetek Ti is!

menü

A képek forrása: http://www.babybites.info/2010/03/03/1-year-happy-meal/

Két fotón jól látható, hogy az egy éves és a friss menü között csak minimális a különbség. Persze fölvetődik sok-sok kérdés: Nem volt büdös? Nem lett hangyás? Nem jöttek a legyek? A válasz nem, nem és nem!

Állítólag néhány napon keresztül kellemes meki szaga volt, majd körülbelül egy hét után teljesen megszűnt az is. Még csak akkor sem lett szaga, amikor az elkezdett elbomlani… vagyis azért nem lett szaga, merthogy nem kezdett el elbomlani. Nem kezdett nyúlni-málni, nem lett penészes, nem jöttek rá a legyek, és a kukacok, hangyák is nagy ívben elkerülték. Csupán néhány, nagyon apró esztétikai változás állt be: A zsömle kissé kérges lett, a teteje megrepedt, a hambi kicsit összement, a színe némileg fakult.

Szóval: Mi lehet benne, hogy nem változik ennyi idő alatt sem? Ha tudod a választ, kérlek, írd meg, mert nekem csak ennyi jön át: műanyag! Ezért legközelebb, ha elmegyek egy meki mellett, biztosan eszembe fognak jutni ezek a képek, és végig fog futni az agyamon, hogy a bent lévő gyerekek amit esznek, abból tuti nem nyernek energiát (sem), még akkor sem, ha csak sültkrumpli és rántott husi van a tálcájukon ketchuppal. De tényleg: miből van mondjuk egy sültkrumpli? Van egyáltalán benne krumpli?

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media