2023. szeptember 21., csütörtök - Máté, Mirella napja

mt

Elgondolkodtató történet

2023-08-09 23:20:08

Ezt most kaptam e-mailben. Nem hiszem, hogy a valóságban ilyen előfordulhat, de a vévigolvasva érzelmeket ébreszthet, és talán felhívhatja a figyelmünket arra, hogy a gyerekek milyen kicsik, törékenyek, és mennyire kell őket figyelni, szeretni, óvni. Az meg, hogy szétpakolnak, összefirkálnak, rosszcsontkodnak, mit sem számít, mert múlandó. Viszont a gyerek ÖRÖK! Vigyázzunk rá!

sír

Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára. Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.

A kórházban a gyermek elveszítette az összes ujját a törés miatt. Mikor a gyermek megkérdezte az apját, szemében fájó tekintettel:
- Apa mikor fognak visszanőni az ujjaim? - Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott.

Visszament az autójához és többször belerúgott. Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte.

A gyermek azt írta:. "SZERETLEK APA!"

A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma a mai világban az, hogy az EMBEREK VANNAK HASZNÁLVA ÉS A TÁRGYAK SZERETVE! Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a  gondolatot:... A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket!

Légy ura érzelmeidnek:

- vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőlük,
- vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük,
- vigyázz a cselekedeteidre, megszokások lesznek belőlük,
- vigyázz a megszokásaidra, szenvedély lesz belőlük,
- vigyázz a szenvedélyedre, rabsággá és végzeteddé válhat!
A harag és a szeretet nem ismernek határt.
Válaszd a szeretetet,  hogy szép és kedves életed legyen!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media