2023. március 29., szerda - Auguszta napja

mt

10 jótanács a mielőbbi fogantatásért

2023-01-01 23:09:25

Ha már fejben eldöntöttétek, hogy gyermeket szeretnétek, akkor ideje végigtanulmányozni néhány praktikát, ami a fogantatást elősegítheti. Általában egy nőről azt szokták mondani, hogy 30 éves kor alatt mindent megtesz, hogy ne essen teherbe, 30 éves kor fölött pedig mindent megtesz, hogy gyermeke lehessen.

poci

És ahogy a statisztika mutatja: nem is olyan egyszerű mutatvány utódot produkálni, mint ahogy riogatnak vele - vagy csak akkor nem sikerül, ha az ember nagyon akarja? Íme, néhány praktika, hogy sikerrel járjon küldetésünk:

1., Ne akarjuk görcsösen. Ha az ember mást sem csinál, mint a napokat számlálja minden este, illetve minden szabad pillanatban kegyetlenül próbálkozik, hamar elfárad, illetve hamar belefárad, ezen kívül, ha 100 százalékosan megtesz mindent és mégsem jön össze, még csalódik is. Hagyjuk egy kicsit a természetet is dolgozni, és ne hagyatkozzunk rögeszmésen a papírformára. Ettől a külvilág is megrettenhet, és a stressz sem tesz jót ennek a csodás folyamatnak.

2., Válasszuk ki az alkalmas napokat. A peteérés (ovuláció, tüszőrepedés) a menstruációs ciklus félidejében, átlagosan a 14. napon következik be, de mivel ez egyénenként változó, azt szokták mondani, hogy az utolsó menstruációt követő 12-18. nap között érdemes próbálkozni. Ebben a pár napban a legtermékenyebb a nő.

3., Állítólag a nők hangja a termékenyebb napokon sokkal magasabb. Bár, nem tudom, hogy ezt műszerek nélkül lehet-e detektálni, de az angol tudósok esküsznek rá. Vájt fülű leendő apukák tehát erre is figyelhetnek. Az ovuláció időpontjának meghatározására sok-sok módszer létezik a magas hang megfigyelésén kívül. A hüvelyváladék állagának, minőségének, nyúlósságának figyelése, a testhőmérséklet mérése, mikroszkópos nyálteszt, vizeletteszt, illetve léteznek pusztán matematikán alapuló ovulációs naptárak akár az interneten is, ami az utolsó menstruáció illetve a ciklusidő megadása után a termékeny napokat felsorolja.

4., Az aktus előtt, alatt használható néhány potencianövelő készítmény. (Nem mindegyik. Érdemes elolvasni a használati utasítást.) Ezek közül néhány ugyanis nem csak a vágyakat fokozza, de a termékenységet is növeli.

5., Aktus után ne irrigálj. A cél, hogy a spermiumok eljussanak a méhbe, esetleg a petevezetékbe, és megtermékenyítsék a petesejtet. Ha az együttlét után pusztán higiéniai okokból kiöblíted a hüvelyt, akkor kimosod a spermiumokat, így nem lesz, ami megtermékenyítsen.

6., Ne hagyd, hogy kifolyjon! (Bocsánat, de ezt másképp nehéz fogalmazni. Babavárásnál nincsenek tabuk.) A lehető leghosszabb ideig segítsük a találkozást. Ez annyit tesz, hogy aktus után akár a medence felpolcolásával, megemelésével megakadályozhatjuk, hogy rossz irányba induljanak a hímivarsejtek. Sokan még a hosszú gyertyaállástól sem riadnak vissza, hiszen így a gravitáció is segít az előbbre jutásban.

7., Figyelj az étrendre! Már a tervezett várandósság előtt érdemes tisztító kúrát végezni, hogy a felhalmozódott méreganyagok távozzanak a szervezetből, de tervezett fogantatás után is oda kell figyelni arra, hogy mit eszünk/iszunk meg. Sok olyan növény van, ami pl. méhösszehúzó hatású, és fogyasztásával a már megtermékenyült petesejt beágyazódását hátráltatjuk. Ezen kívül nem árt odafigyelni az étrendre már a peteérés előtt is, hiszen köztudott, hogy a szervezet túlságos elsavasodása az egészségünkre sincs jó hatással, és a kisbaba fogantatását sem segíti elő. A lúgosító étrendek kevesebb húst, több nyers zöldséget tartalmaznak.

8., Szedj vitaminokat! A multivitaminok szedését már a fogantatás előtt is javasolják az orvosok is. Van kifejezetten terheseknek előállított készítmény. Általában ezt, ezeket szokták javasolni, de bármilyen vitaminkészítmény nagyszerű. Illetve kiemelten fontos szerepe van a vitaminok közül az E-vitaminnak. Hiányában a termékenység alacsony. Már akár drogériákban is kapható külön, és 1-2 hónappal a tervezett fogantatás előtt érdemes elkezdeni a szedését. Kiemelten fontos ezen kívül a B6 vitamin, aminek a hatására a petefészek saját progeszteront kezd termelni.

9., Léteznek olyan gyógynövények, amelyek segítik a peteérést illetve a megtermékenyült petesejt beágyazódását. Segítő hatással lehet például a cickafark fűből, a palástfűből, vagy a barátcserjéből készült tea. Ezek a teák mézzel vagy cukorral ízesítve kellemes ízűek.

10., Fogyassz méhpempőt! Magas hormontartalmából kifolyólag fokozza a termékenységet.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media