2017. február 28., kedd - Elemér napja

mt

  • Téliszalámis szendvics

    Konyhában » Szendvicsek

    Téliszalámis szendvicsReggelinek vagy uzsonnának tökéletes, finom szendvics. A kenyérszeleteket vékonyan megkenem a vajjal vagy margarinnal, elsőként a salátalevelet teszem rá, majd téliszalámival beborítom a kenyérszeletet, végül uborkával díszítem. Jó étvágyat kívánok!
  • Tojásos szendvics

    Konyhában » Szendvicsek

    Tojásos szendvicsMegfőzőm a tojásokat, megvárom még kihülnek, megpucolom őket, és ha van otthon tojásszeletelő, akkor azzal, egyébként késsel felszeletelem. A rozskenyereket megkenem vajjal, ráteszem a vékony szelet felvágottat, salátalevelet, majd erre a felszeletelt főtt tojás karikákat. Ízesíthetjük majonézzel, pirosarannyal. Viccesen csinálhatunk bohócot belőle. Saláta a haja, tojás a szem, uborka a füle, felvágott az orra, pirosarany vagy ketchup a szája. :) Egy illyen szendvicsnek tuti nem tud ellenállni egyetlen kölök sem.
  • Farsangi fánk II.

    Konyhában » Desszertek

    fánkA mandulás rizstejet kissé meglangyosítom, elkeverek benne egy evőkanálnyi cukrot, hozzádarabolom a friss élesztőt és hagyom, hogy felhabosodjon. Közben kimérek 30 dkg lisztet, hozzáadom a sót, a maradék cukrot, és kb 4 ek olajat is hozzácsorgatok. Közben az élesztő kellően felfutott, így a többi hozzávalóhoz keverem, és könnyű tésztát dagasztok belőlük.
  • Párizsis szendvics

    Konyhában » Szendvicsek

    Párizsis szendvicsReggelire, uzsonnára, vacsira ideális , könnyen elkészíthető szendvics. A gyerekek mindent könnyen megesznek, ha valamilyen figurát készítünk belőle. legyen az állatfigura, virág, házikó, vagy bármi. Csak a fantázia szab határt egy-egy szendvics formájának. A felszeletelt kenyeret megkenem a vajjal, ráhelyezem a párizsiszeleteket, a felszeletelt ubival és kechuppal díszítem.
  • Farsangi fánk

    Konyhában » Desszertek

    fánkA tej felét mikróban meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral összekeverjük. A keverést lehetőleg ne fém kanállal végezzük, használjunk műanyag vagy fa kanalat. A lisztet általában szitálni szokás, de én csak úgy kimérem, és a közepébe mélyedést készítek. Beleteszem a tojások sárgáját, a puha vajat, egy pici sót, és hozzáadjuk a langyos, felfutott élesztőt is.
  • Szeretlek - virslivel, tükörtojással

    Konyhában » Főételek

    virsliA virsliket hosszában kettévágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1,5 cm egyben. Fordítsuk vissza a virsli szárakat szív alakúra, majd a szív csücskénél tűzzük őket össze a fogpiszkálóval. Felhevített olajon süssük meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg, és mindegyik közepébe üssünk egy-egy tojást.
  • Brownie

    Konyhában » Desszertek

    brownieA cukrot, sót, lisztet és szódabikarbónát egy tálban összekeverem. Közben egy kis edényben a vizet, a kakaóport, és a vajat összeforralom majd a száraz dolgok elegyéhez keverem. Ehhez adom hozzá a joghurtot, tojást, és a baracklekvárt is, majd alaposan összekeverem.
  • Csörögefánk

    Konyhában » Desszertek

    CsörögefánkLassan itt a farsang, íme egy könnyen elkészíthető fánkrecept. A tészta hozzávalóit egy edényben összedolgozom, simára gyúrom. Mikor már jól összeállt a tészta, kiveszem a tálból és belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. (Körülbelül 3 milliméteresre.) Közben felteszem az olajt melegedni. Derelyevágóval felcsíkozom a tésztát és kis rombuszokat vágok ki a csíkokból. Ezeknek a rombuszoknak a közepén is vágást ejtek, és áthúzom rajta a tészta egyik sarkát.
  • Szív alakú főtt tojás Valentin napra

    Konyhában » Előételek

    Szív alakú főtt tojásA megfőtt, még meleg, de nem forró tojást megtisztítom, majd kartonpapírba fogom a fenti kép szerint. A karton egyik oldala fóliázott kell, hogy legyen, hogy a tojás ne ragadjon hozzá. A tojás befogatásához felhasználok egy evőpálcikát és két befőttes gumit. Egészen addig hagyom ebben a "kalodában" a tojást, amíg ki nem hűl. Aztán már nem veszíti el az alakját.
  • Sajtos rúd

    Konyhában » Sós apróságok

    Sajtos rúdCsaládi ebédek, partik, szülinapok elengedhetetlen kelléke ez a sós süti. Lereszelem a sajtot kis lyukú reszelőn, majd félreteszem. Egy nagy edényben a lisztbe belemorzsolom a margarint és az élesztőt. Hozzáadom a tejfölt,  majd kézzel jól összegyúrom, majd lefedem a tálat egy konyharuhával és 30-40 percet pihenni, kelni hagyom a tésztát.
  • Diótej, mandulatej

    Konyhában » Italok

    tejAz elkészítés menete: Diótej: A vanília kivonaton kívül az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű turmixolóedénybe, öntsük föl 1 csésze vízzel, majd alaposan turmixoljuk krémes állagúra. Adjuk hozzá a többi vizet, és keverjük egyenletesre. Majd vegyünk el belőle 1 dl-t, és azt forraljuk fel a vanília kivonattal. Ha kihűlt, keverjük a már elkészített, krémes diótejünkhöz, ezzel tegyük ízletesebbé. Ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele több mézet.
  • Forró csoki

    Konyhában » Italok

    csokiHúsvét után vagyunk, és az éléskamra felső polca tele van csokinyuszival, csokicsibével és csokitojással. Eszembe jutott, hogy csinálok egy sütit, aminek a tetejére csinálok belőle csokimázat. Semmi mást nem tettem, csak gőz fölött megolvasztottam egy adag csokit, és a süti tetejére öntöttem. Az pedig szépen megszilárdult. Egy picit viszont túlméreteztem a dolgot, és maradt a tálban egy nagy adag olvadt csoki. Innen jött az ötlet: vacsora után igyunk forró csokit! Elővettem a jobb minőségű csokifigurából egyet-kettőt, és nekiláttam.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media