-
Lucullus sütemény
Konyhában » Desszertek
Piskóta alulra: 3 tojásból piskótát készítünk. 3 egész tojást habosra kevernünk 6 evőkanál cukorral, belekeverünk 6 kanál lisztben elkevert 1 mokkáskanál sütőport és 6 evőkanál olajat. Sütőpapírt teszünk a közepes tepsibe, beleöntjük a masszát és megsütjük. Még melegen kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Legegyszerűbb azonnal visszatenni a piskótát a tepsibe. -
Receptek 7. hónapos babáknak
Konyhában » Bébiételek
A borsó nagyon egészséges a babának, de a héjával együtt nem igazán jó adni, mert puffaszt. Ezért aztán azt javasolják a szakemberek, hogy szedjük le a borsó héját, azaz passzírozzuk át valamilyen megfelelő eszközön (pl. egy kislyukú tésztaszűrőn vagy teaszűrőn). Ez a művelet nagyon macerás, csak ráérős anyukáknak ajánlott. Aki bátor és a babájának nincsenek emésztési gondjai, az nyugodtan megpróbálhatja kapásból héjastól adni a borsót.
-
Receptek 8-10. hónapos babának
Konyhában » Bébiételek
Ebben az életkorban a receptek sokaságának már csak fantáziánk szabhat határt. A baba most már nemcsak pépeset eszik, hanem egyre szívesebben rágcsál. Ezt a fejlődést támogathatjuk, ha egyre kevesebb pépes ételt és egyre több darabosat kap. Uzsonnára adhatunk apróra vágott puha gyümölcsdarabkákat, kölesgolyót, bulátát, párolt borsót, kukoricát, párolt vajbabot. -
Milánói baba módra - 8 hónapos kortól
Konyhában » Bébiételek
A vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, amikor üveges, a darált húst, a paradicsomot, a bazsalikomot, és az apróra vágott cukkinit, valamint a fokhagymát összepároljuk.A kicsi kaphatja a milánói szószt, s ha nincs allergiás a családban, akkor megszórhatjuk neki kevés reszelt sajttal. A maradékot pedig spagettire rátéve mi ehetjük meg. 10 hónapos kortól a pici is kaphatja tésztával a szószt, 8 hónapos kortól csak tojásmentes, durum tésztát javaslok. Nagyon sokfélét lehet kapni a boltokban manapság.
-
Főzelékek, menük - 8 hónapos kortól
Konyhában » Bébiételek
Finomságok a tepsiből [egyet a babának - egyet a mamának] Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 1 cukkíni, 1 padlizsán, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 közepes burgonya, 2 paradicsom. A zöldségeket megpucolom, folyóvíz alatt megtisztítom. A brokkolit rózsáira szedem, a többi alapanyagot kockázom, illetve karikára vágom. Mindent beleteszek egy mély tepsibe, felöntöm 2 dl leveslével, egy kis olívaolajjal. Az egészet befedem alufóliával, és előmelegített sütőben, kb. 150-170 fokon puhára párolom. -
Téliszalámis szendvics
Konyhában » Szendvicsek
Reggelinek vagy uzsonnának tökéletes, finom szendvics. A kenyérszeleteket vékonyan megkenem a vajjal vagy margarinnal, elsőként a salátalevelet teszem rá, majd téliszalámival beborítom a kenyérszeletet, végül uborkával díszítem. Jó étvágyat kívánok! -
Tojásos szendvics
Konyhában » Szendvicsek
Megfőzőm a tojásokat, megvárom még kihülnek, megpucolom őket, és ha van otthon tojásszeletelő, akkor azzal, egyébként késsel felszeletelem. A rozskenyereket megkenem vajjal, ráteszem a vékony szelet felvágottat, salátalevelet, majd erre a felszeletelt főtt tojás karikákat. Ízesíthetjük majonézzel, pirosarannyal. Viccesen csinálhatunk bohócot belőle. Saláta a haja, tojás a szem, uborka a füle, felvágott az orra, pirosarany vagy ketchup a szája. :) Egy illyen szendvicsnek tuti nem tud ellenállni egyetlen kölök sem. -
Farsangi fánk II.
Konyhában » Desszertek
A mandulás rizstejet kissé meglangyosítom, elkeverek benne egy evőkanálnyi cukrot, hozzádarabolom a friss élesztőt és hagyom, hogy felhabosodjon. Közben kimérek 30 dkg lisztet, hozzáadom a sót, a maradék cukrot, és kb 4 ek olajat is hozzácsorgatok. Közben az élesztő kellően felfutott, így a többi hozzávalóhoz keverem, és könnyű tésztát dagasztok belőlük.
-
Párizsis szendvics
Konyhában » Szendvicsek
Reggelire, uzsonnára, vacsira ideális , könnyen elkészíthető szendvics. A gyerekek mindent könnyen megesznek, ha valamilyen figurát készítünk belőle. legyen az állatfigura, virág, házikó, vagy bármi. Csak a fantázia szab határt egy-egy szendvics formájának. A felszeletelt kenyeret megkenem a vajjal, ráhelyezem a párizsiszeleteket, a felszeletelt ubival és kechuppal díszítem. -
Farsangi fánk
Konyhában » Desszertek
A tej felét mikróban meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral összekeverjük. A keverést lehetőleg ne fém kanállal végezzük, használjunk műanyag vagy fa kanalat. A lisztet általában szitálni szokás, de én csak úgy kimérem, és a közepébe mélyedést készítek. Beleteszem a tojások sárgáját, a puha vajat, egy pici sót, és hozzáadjuk a langyos, felfutott élesztőt is. -
Szeretlek - virslivel, tükörtojással
Konyhában » Főételek
A virsliket hosszában kettévágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1,5 cm egyben. Fordítsuk vissza a virsli szárakat szív alakúra, majd a szív csücskénél tűzzük őket össze a fogpiszkálóval. Felhevített olajon süssük meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg, és mindegyik közepébe üssünk egy-egy tojást. -
Brownie
Konyhában » Desszertek
A cukrot, sót, lisztet és szódabikarbónát egy tálban összekeverem. Közben egy kis edényben a vizet, a kakaóport, és a vajat összeforralom majd a száraz dolgok elegyéhez keverem. Ehhez adom hozzá a joghurtot, tojást, és a baracklekvárt is, majd alaposan összekeverem.