2020. június 01., hétfő - Tünde napja

mt

  • Ízletes salátafőzelék

    Konyhában » Bébiételek

    salátaA salátát alaposan megmosom folyó víz alatt, majd kis edénybe teszem, és néhány perc alatt jól szétfőzöm. A sárgarépát és fehérrépát  alaposan megmosom, megtisztítom, közepes vastagságú karikákra vágom, lábosba teszem, és felöntöm annyi vítel, hogy épphogy ellepje. Néhány perc alatt puhára főzöm. Ha megpuhult, hozzárakom a burgonyát, pici sót és felengedem vízzel. A burgonya pillanatok alatt megfő.
  • Bundás bodza

    Konyhában » Desszertek

    bodzaA bodzavirágok kiválasztásánál ügyeljünk a származásta. Lehetőleg ne forgalmas útvonal mellett szedjük, mert akkor nemcsak tele lesz ólommal, de csupa poros is lehet. Ezzel pedig az a gond, hogy ha a virágot megmossuk, akkor rengeteg virágport, és azzal együtt sok-sok értékes anyagot küldünk a lefolyóba.
  • Epres zsömle

    Konyhában » Szendvicsek

    eperAz epres zsömle látványától a férjem kisebb nevető görcsöt kapott, és nem értette, hogy miért is teszem a zsömlére az epret, de abból kiindulva, hogy a paradicsom is gyümölcs, és az is a zsömlén köt ki gyakran, nem is beszélve az eperlekvárról, miért ne tehetnénk a friss gyümölcsöt is a zsömlére.
  • Bodzás fánkocskák

    Konyhában » Aprósütemények

    bodzás fánkA bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk é egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.) Rámérem a lisztet, sütőport, cukrot, sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem. Hozzáadom a tojást, olajat, szörpöt, és simára keverem. Amolyan nokedli-szerű tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok.
  • Citromfű tea gyomorégés ellen

    Konyhában » Italok

    citromfű2-3 teáskanálnyi citromfüvet helyezzünk egy csésze forró teába, és hagyjuk 4-5 percig állni benne, amíg a hatóanyagok kioldódnak a levélből. A kész teát szűrjük le, és ízlés szerint édesíthetjük is mézzel, cukorral, de édesítés nélkül is nagyszerű. Naponta 2-3 csészével kortyolgassunk el belőle.
  • Eperkrémleves

    Konyhában » Levesek

    eperkrémlevesAz epreket alaposan megmosom, megtisztítom a száraktól.Nem fontos, hogy hibátlan, gyönyörű szemű epret válasszunk, tökéletesen megfelel a néhány napos, kicsit összeesett is, csak ne legyen romlott. A megtisztított eper 3/4 részét apróra vágom, majd a tejszínnel és a cukorral összeturmixolom. Másik edényben a pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverem, és hozzáadom a fahéjat is.
  • Joghurtos-kekszes

    Konyhában » Desszertek

    kekszesNégyzetes alakú tál aljára kekszeket teszünk egymás mellé. Célszerű négyzet alakú kekszet, hogy a lehető legjobban kitöltsük a tál alját. A kekszre borítsunk rá körülbelül fél centi vastagon gyümölcsjoghurtot. Erre tegyünk még egy réteg kekszet, majd még egyszer fél centi joghurtot. A tetejére ismét keksz sor jön. Az egészet fedjük le folpakkal, és egy fél órára tegyük hűtőbe. Ennyi idő alatt a keksz megpuhul, a joghurt pedig finom, krémes állagú lesz, a süteményünk szeletelhetővé válik.
  • Eperpüré

    Konyhában » Bébiételek

    EperpüréKészítsünk gyermekünknek, finom, friss, egészséges desszertet. Az eper C-vitaminban gazdag, alacsony energiatartalmú gyümölcs, az alma pedig kalciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, bátran adjuk gyermekünknek!
  • Üdítő bodzából

    Konyhában » Italok

    bodzaOlvastam a receptek között a bodzaszörp receptet és szeretnék veletek megosztani egy másik hasonló ízű üdítőt, amely igaz nem szörp, de bodzából készül, és nagyon finom. A hozzávalókat egy nagy edényben fel kell főzni, és a forrástól számított kb. 30-40 percig hagyni forrni (fedő nem kell rá!!). Előfordulhat, hogy pótolni kell a végén a vizet. Miután elzártuk a gázt alatta, beleteszünk egy kis doboz citrompótlót (vagy a nagynak a felét), rátesszük a fedőt és állni hagyjuk kb. egy éjszakát.
  • Eper lekvár és eper szörp recept egyben

    Konyhában » Lekvárok

    Eper lekvár receptAz epreket alaposan megmossuk, és a szárakat eltávolítjuk. Az epren található hibás részeket kivágjuk. A megmosott epreket lábasba tesszük, és a gyümölcs súlyához képest  40%-nak megfelelő cukrot adunk hozzá. Összetörjük az epreket - én krumplinyomóval szoktam, de nem teljesen pépesre, csak a szemeket kenyérre tehető nagyságú darabokra nyomkodom.
  • Bodzaszörp, ahogy én csinálom

    Konyhában » Italok

    bodzaKészíthetünk több hétre előre is bodzaszörpöt, ami sűrű, szirupszerű, hígítani lehet vízzel. Ekkor 2 kilogramm kristálycukrot 2 liter vízzel felforralok (szirup lesz belőle). Hagyom teljesen kihűlni, 2 ek citromsavat keverek hozzá, belekarikázok két egész citromot, majd beleáztatok kb 20 fürt közepes nagyságú bodzavirágot. Egy hétig állni hagyom, de minden reggel és este megkeverem. A hét végén 1 kk Na-benzoátot keverek hozzá, leszűröm és palackokba zárva tárolom.
  • Eper turmix

    Konyhában » Italok

    eper juiceA földiepreket alaposan megmossuk, eltávolítjuk a szárait, majd egy hosszúkás, turmixolásra szánt edénybe helyezem. meglocsolom 1-2 teáskanálnyi mézzel. (Ugyan a mézet nem adjuk egy éves kor alatt, mert botulizmust okozhat, de egy éves kor fölött inkább ezt válasszuk édesítésre, mint a finomított, fehérített cukrokat. Egy éves kor alatt adjunk a cukor helyett xilitolt, vagy steviát, ha mindenképp édesíteni szeretnénk, és válasszunk turmixolásra olyan gyümölcsöt, ami abban az életkorban már adható.) A mézes epreket felöntöm 2-3 deciliter tejjel, majd botmixerrel összeturmixolom az egészet.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media