2018. július 19., csütörtök - Emília napja

mt

  • Ananászos csirke

    Konyhában » Főételek

    ananászosA csirkemell filét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, kettévágjuk és a két felet darabonként 3-4 szeletre vágjuk. A szeleteket befűszerezzük, majd kiolajozott tepsübe fektetjük egymás mellé. A tetejét megdíszítem ananásszal, majd arra rászórom a reszelt sajtot. A tetejére pici majoranna hullatható, attól szép is lezs, és az ízeis kellemes.
  • Bébiételek burgonyából

    Konyhában » Bébiételek

    burgonyapüré Burgonyapüré (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól) Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya. Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kisméretű főzőedénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Forrástól számított 10 percig főzzük, majd saját levében hagyjuk kihűlni. Botmixerrel pépesítjük. A megfelelő állag eléréséhez hígíthatjuk a pépet a burgonya főzőlevével, anyatejjel, vagy HA jelzésű tápszerrel.
  • Sárgabarack mangóval

    Konyhában » Bébiételek

    mangóA mangót vágjuk ketté, a magját távolítsuk el. Hámozzuk meg és a húsát kockázzuk fel. A barackot hámozzuk meg, a magját távolítsuk el és a húsát kockázzuk fel. A mangót a barackkal együtt helyezzük egy lábosba, és adjunk hozzá négy evőkanál vizet. Addig főzzük, amíg a mangó szét nem fő, illetve a barackdarabok meg nem puhulnak (kb. 5-10 perc). A pépet hagyjuk kihűlni. A keveréket rúdmixerrel pépesítjük.
  • Meggyes piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Meggyes piskótaA vajat a cukorral habosra kikeverem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félrerakom. A sárgáját hozzáadom egyenként a vajas-cukros masszához, majd kis adagokban hozzákeverem a lisztet a sütőporral. Legvégén a tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába forgatom, vigyázva, nehogy összetörjön.
  • Bébiételek 7. hónapos babáknak

    Konyhában » Bébiételek

    paradicsomParadicsomos borsópüré: 5 dkg zöldborsót megpárolunk. 1 közepes paradicsomot egy kis apróra vágott petrezselyemmel és egy negyed apróra vágott zellerrel összepárolunk, ha megpuhult a borsóval összeturmixoljuk vagy villával összenyomkodjuk. Paradicsom helyett 100%-os paradicsomlevet is használhatunk.
  • Levendula tea

    Konyhában » Italok

    Levendula tea2 teáskanálnyi levendulavirágot öntsünk le egy csészényi forrásban lévő vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le. (Ha van otthon kéznél teatojás, akkor nyugodtan használjuk.) Hagyjuk hűlni kicsit, majd mézzel ízesítve fogyasszuk. Fontos, hogy az ázási idő alatt a teavizet fedjük le, hogy az értékes illóanyagok ne tudjanak távozni.
  • Barack turmix

    Konyhában » Italok

    barack juiceA barackokat megmosom, meghámozom, a húsát a magtól elválasztom. A gyümölcshúst felkockázom és turmixtálba teszem. Felöntöm narancslével, és néhány másodpercig turmixolom. Felöntöm vízzel és mézzel édesítem. TIPP: Ha nincs otthon narancslé, tisztított narancsot is turmixolhatunk az italba. Ha valakit a rostok zavarnak, le is szűrheti.
  • Házi készítésű szörp meggyből

    Konyhában » Italok

    Házi készítésű meggy szörpKészítsünk otthonunkban meggyszörpöt, sokkal egészségesebb, finomabb, mint a bolti. A meggyszezonnak ugyan már régen vége, de a gán maradt, mostanra mézédes meggy kiváló szörpkészítésre. A meggyet megmosom, egy nagy tálba teszem és kimagozom. A kimagozott meggyet botturmixszal simára turmixolom. Édesítem, hígítom, és már isszuk is.
  • Meggyes pite

    Konyhában » Desszertek

    piteA lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a porcukorral, a vanília pudingporral elkeverem. A vizet és a rizstejet hozzáöntöm, a margarint kissé megolvasztom, és azt is alaposan hozzádolgozom. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe töltöm, majd a tetejét egyenletesen megszórom - a már előre alaposan megmosott, kimagvazott és vanília cukorban megforgatott - meggyel.
  • Levendula szörp

    Konyhában » Italok

    Levendula szörpA levendula virágokat beáztatom egy tál hideg vízbe, literenként 2 teáskanálnyi citromsavat adok hozzá. Egy egész napig állni hagyom. Másnap az egészet megfelelő főzőedénybe helyezem és felforralom. A felforrt szörp tetejéről a levendula virágok nagy részét szűrővel leszedem.Hozzáadom a cukrot és felforralom. Én literenként fél kiló cukrot használok, de  aki édesebben szereti, tehet többet is.
  • Sült csirkecomb

    Konyhában » Főételek

    csirkecombA csirkecombokat folyó hidegvíz alatt alaposan megmosom, a tollakat eltávolítsd el. Fűszerezd be alaposan fűszersóval, hints rá egy leheletnyi fahéjat. Tedd tűszálló edénybe úgy, hogy a bőrös rész lefele forduljon, és csorgass rá egy kevés olíva olajat. Fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 20 percig. vedd le róla a fóliát, és fordítsd meg a csirkecombokat. tedd vissza a sütőbe pár percre, amíg aranybarnára nem pirul.
  • Cseresznye dzsem recept

    Konyhában » Lekvárok

    Cseresznye dzsem receptA megmosott cseresznyét kimagozom, a cukorral, sitromlével együtt fazékba teszem, és botmixerrel pépesítem. A cseresznyepépet felforralom, óvatosan rászórom a zselésítő anyagot (én a közértben kapható lekvárzselét használtam). Folyamatosan kevergetem, majd 3-5 percig hagyom forrni a kész dzsemet. Még forrón a sterilizált üvegekbe töltöm.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media