2017. április 30., vasárnap - Katalin, Kitti napja

mt

  • Padlizsános bébiételek 10 hónapos kortól

    Konyhában » Bébiételek

    padlizsánPadlizsánkrém Hozzávalók: padlizsán, fokhagyma, olaj, só 1 közepes padlizsánt megsütünk, meghámozunk, és megpróbáljuk a magok nagy részét eltávolítani, majd apró kockákra szeljük. 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítunk, majd rátesszük a padlizsán kockákat. Botturmixszal pépesítjük, esetleg egy csipetnyi sót adunk hozzá. Pirítós kenyérre vagy kiflire kenve kínáljuk.
  • Kakaós csiga

    Konyhában » Desszertek

    kakaós csigaAz élesztőt a cukrozott rizstejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Tapasztalatom szerint a tészta készítéséhez a kerek dobozos margarin jobb, mert krémesebb, jobban eldolgozható. Előfordulhat, hogy a tészta ragadós, nyúlós lesz, ilyenkor 2-3 dkg liszt még bátran hozzáadható. A tésztát meleg helyen fél órát hagyom kelni. Ez idő alatt a tölteléket elkészítem. A margarint megolvasztom és a cukrot, és a kakaóport felolvasztom benne.
  • Orgona szörp

    Konyhában » Italok

    Orgona szörpAz orgonavirágokat leszedegetem a zöld száráról. Ez igen hosszadalmas feladat, de megéri a fáradozást. A leszedett orgonavirágokat feltettem vízben főni. Pár perc forrás után botmixerrel kicsit összetörtem, majd fél óra pihenés után leszűrtem az egészet, hozzáadtam a cukrot, citromsavat és újraforraltam. A kész szörpöt steril üvegekbe töltöttem, fejre állítom, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
  • Sonkás muffin

    Konyhában » Sós apróságok

    Húsvéti sonkás muffinEgy gyorsan elkészíthető muffin, mely akár reggelire is kiváló. A sütőt beállítjuk 180 fokra. A száraz és a nedves összetevőket külön-külön tálban elkeverjük, majd a száraz hozzávalókat hozzáadjuk a nedvesekhez. Amennyiben a tészta nem akar összeállni, tegyünk bele még egy kevés tejet. A zöldhagymát és a sonkát szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a tésztához.
  • Palacsinta

    Konyhában » Desszertek

    palacsintaA lisztet simára keverjük a száraz hozzávalókkal, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tajszín sűrűségű legyen a tészta. Igyekezzünk teljesen csomómentesre keverni. A bekavart tésztát kb. 15-20 percig pihentetjük.
  • Almás kiwi pép

    Konyhában » Bébiételek

    kiwiAz almát meghámozom, és lereszelem. A kiwiket is meghámozom, és villával összetöröm, majd hozzákeverem az almához. Nagyon finom együtt az alma és a kiwi! Babapiskótát is morzsolok hozzá. Kanállal kínálom. Jó étvágyat a picuroknak!
  • Kekszes alma tízóraira

    Konyhában » Bébiételek

    almaA kekszeket az parítóba tesszük, és durvára daráljuk. Az almát folyó víz alatt megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, a durvára darált kakszre kockázzuk,  majd azzal együtt aprítjuk tovább. Kevés teát öntünk hozzá a kívánt állag eléréséte, és pépesre aprítjuk, daráljuk.
  • Rakott kel (10 hónapos kortól)

    Konyhában » Bébiételek

    kelkáposztaA hagymákat megtisztítjuk és a olajon megdinszteljük. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz az íze. A darált húst rátesszük, picit sózzuk, és puhára pároljuk a húst is. A káposztát annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzünk, majd leveleire szedjük. Tűzálló edény alját olajjal megkenjük, majd egy réteg káposzta levelet teszünk rá. A káposztalevélre egy réteg húst rétegzünk, amit ismét káposzta követ.
  • Reggeli müzli

    Konyhában » Bébiételek

    Reggeli müzliElőkészítek egy magasabb falú edényt, kisebb jénai tála. Alulra beleszórom a müzlit, ráöntöm a tejet, amennyit a müzli kíván. Ráreszelem az almákat, rászórom a darált diót. Rácsorgatom a kanál mézet, és kis karikákra rászeletelem a banánt. Ezt a gyerekek jól összekeverik, forgatják és már ehetik is!
  • Fonott kalács

    Konyhában » Péksütemények

    KalácsSok gyermek és felnőtt kedvence; vajazva, lekvárral és egy bögre kakaóval fogyasszuk. Az elkészítés menete: A 3 dkg (1 csomag) instant élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, tojást, vajat, citrom reszelt héjját, cukrot, pici sót. Összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Három részre szedve fonatot készítünk belőle. Tetejét tojással vagy cukros tejjel megkenjük. 180 fokon pirosra sütjük.
  • Kaszinó tojás

    Konyhában » Előételek

    kaszinótojásA 10 tojást megfözöm, hosszában kettévágom, sárgáját egy tálba teszem. Az összegyűjtött sárgájához hozzáadom a kicsi mustárt, kicsi majonézt, majorannát, sót, borsot (én pici papriokát és kakukkfüvet is szoktam bele tenni). Alaposan kikeverem, hogy teljesen csomómentes legyen. A kettévágott tojásoka sárgájának helyére, egy nyomózsák segítségével visszatöltöm az imént elkészített tölteléket.
  • Tejbepapi 10 hónapos kortól

    Konyhában » Bébiételek

    tejbepapiA vizet feltesszük főni. Beleaprítjuk a fél banánt, ettől lesz kellemes édeskés a bébipapink. Beleszórjuk a kukoricadarát, majd forrástól számított 5 percig, folyamatos kavargatás mellett főzzük. Ha a kukoricadara megpuhult, levesszük a tűzről. Megvárjuk, hogy picit visszahüljön, hogy a tápi vitamin tartalmát ne ölje meg azonnal.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media