-
Marha meggymártással
Konyhában » Bébiételek
Vízben felteszem főni a marhahúst és a megmosott, meghámozott, kockára vágott burgonyát. A krumpli hamarabb megfő, mit a hús, úgyhogy csak később tegyük a húshoz. A megmosott, kimagozott meggyet kevés vízben felfőzöm, pici cukrot lehet bele tenni, ha nagyon savanyú la meggy.
-
Édesköménygumó főzelék
Konyhában » Bébiételek
A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd másfél cm-es kockákra vágjuk. Az édeskömény gumót is alaposan megmossuk, a rossz részeket kivágjuk belőle, majd csíkokra vágjuk. A burgonyakockákat és az édeskömény csíkokat egy csipet köménymaggal megszórva, 2-3 evőkanálnyi vízzel, fedő alatt puhára párolom. Az egész művelet - forrástól számított - 10-15 percnél ne legyen több, hogy az értékes vitaminokból a lehető legtöbbet megőrizzük.
-
Bébiétel házilag
Konyhában » Bébiételek
A csecsemők számára a legjobb táplálék az anyatej, amely mindig steril, megfelelő hőmérsékletű és kéznél van. 6 hónapos korban viszont - a baba igényeinek növekedésével - ideje megkezdeni a hozzátáplálást. Mielőtt azonban hozzákezdenénk a bébiételek gyártásához, néhány szabályt meg kell jegyeznünk.
-
Rudis alma végszükség esetére
Konyhában » Bébiételek
Ha a gyerek nem éhes, vagy nincs étvágya, vagy egyszerűen játszani jobb, mint enni, ezt akkor is kérni fogja, az tuti biztos. Mondjuk a csoki a cukor tartalma miatt nem feltétlenül a legegészségesebb, de én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a túró ugye kell a csontoknak, a csoki pedig étcsoki, ami meg nem annyira rossz (reméljük).
-
Vitaminbomba
Konyhában » Bébiételek
Az almát megmosom, meghámozom, és lereszelem. A kiwit megmosom, meghámozom, a húsát összenyomkodom, majd hozzákeverem az almához. Az alma-kiwi keverékbe belenyomkodom egy mandarin levét, belemorzsolok egy babapiskótát, és már eheti is a picur! Jó étvágyat kívánok!
-
Ízletes salátafőzelék
Konyhában » Bébiételek
A salátát alaposan megmosom folyó víz alatt, majd kis edénybe teszem, és néhány perc alatt jól szétfőzöm. A sárgarépát és fehérrépát alaposan megmosom, megtisztítom, közepes vastagságú karikákra vágom, lábosba teszem, és felöntöm annyi vítel, hogy épphogy ellepje. Néhány perc alatt puhára főzöm. Ha megpuhult, hozzárakom a burgonyát, pici sót és felengedem vízzel. A burgonya pillanatok alatt megfő.
-
Eperpüré
Konyhában » Bébiételek
Készítsünk gyermekünknek, finom, friss, egészséges desszertet. Az eper C-vitaminban gazdag, alacsony energiatartalmú gyümölcs, az alma pedig kalciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, bátran adjuk gyermekünknek!
-
Salátafőzelék
Konyhában » Bébiételek
A salátát leveleire szétszedve, folyó víz alatt alaposan megmossuk. Csíkokra vágjuk, és a megtisztított, felkockázott burgonyával együtt 10 percig pároljuk 4-5 evőkanál vízen. Fedő alatt hagyjuk kihűlni a zöldségeket, majd hozzáadjuk az olajat és a metélőhagymát, és simára turmixoljuk. A saláta főzőlevével felhígítjuk, csomómentesre elkeverjük, és a láng fölé visszatesszük még egy kis időre. Ha testhőmérsékletűre visszahűlt, akkor 4-5 csepp citromlével ízesítjük.
-
Padlizsános bébiételek 10 hónapos kortól
Konyhában » Bébiételek
Padlizsánkrém Hozzávalók: padlizsán, fokhagyma, olaj, só 1 közepes padlizsánt megsütünk, meghámozunk, és megpróbáljuk a magok nagy részét eltávolítani, majd apró kockákra szeljük. 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítunk, majd rátesszük a padlizsán kockákat. Botturmixszal pépesítjük, esetleg egy csipetnyi sót adunk hozzá. Pirítós kenyérre vagy kiflire kenve kínáljuk.
-
Almás kiwi pép
Konyhában » Bébiételek
Az almát meghámozom, és lereszelem. A kiwiket is meghámozom, és villával összetöröm, majd hozzákeverem az almához. Nagyon finom együtt az alma és a kiwi! Babapiskótát is morzsolok hozzá. Kanállal kínálom. Jó étvágyat a picuroknak!
-
Kekszes alma tízóraira
Konyhában » Bébiételek
A kekszeket az parítóba tesszük, és durvára daráljuk. Az almát folyó víz alatt megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, a durvára darált kakszre kockázzuk, majd azzal együtt aprítjuk tovább. Kevés teát öntünk hozzá a kívánt állag eléréséte, és pépesre aprítjuk, daráljuk.
-
Rakott kel (10 hónapos kortól)
Konyhában » Bébiételek
A hagymákat megtisztítjuk és a olajon megdinszteljük. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz az íze. A darált húst rátesszük, picit sózzuk, és puhára pároljuk a húst is. A káposztát annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzünk, majd leveleire szedjük. Tűzálló edény alját olajjal megkenjük, majd egy réteg káposzta levelet teszünk rá. A káposztalevélre egy réteg húst rétegzünk, amit ismét káposzta követ.