2021. április 20., kedd - Tivadar napja

mt

 • Sponge Bob: Április bolondja

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sponge Bob. Április bolondjaÁprilis bolondja - népköltés: Április bolondja, felmászott a toronyba, megkérdezte: – Hány óra? Fél tizenkettő; Bolond ez a kettő. A versike után görgess a lap aljára, és nézd meg velünk Sponge Bob mai napi kalandját. Jó szórakozást!
 • Aranyosi Ervin: Apának lenni

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Aranyosi Ervin: Apának lenniEzzel a csodás Aranyosi Ervin verssel szeretnénk minden édesapának, nevelőapának, mostohaapának, nagypapának, dédapának, keresztapának és minden apának BOLDOG APÁK NAPJÁT kívánni! Szeretettel: Picibaba.hu Aranyosi Ervin: Apának lenni Hogyan is kellene apának lenni, néhány kis "porontyot" felnevelni? Megtanítani szépre és jóra, becsületre és szép, igaz szóra...
 • Versek Sándor, József, Benedek napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sándor, József Benedek napjára versekWeöres Sándor: Tavaszköszöntő Sándor napján megszakad a tél, József napján eltűnik a szél, Zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog, aki él. Már közhírré szétdoboltatik: minden kislány férjhez adatik, szőkék legelébb, aztán feketék, végül barnák és a maradék.
 • Benedek Elek: Nagyapóka és nagyanyóka

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Benedek Elek: Nagyapóka és nagyanyókaNagyanyóka: Hová, hová, nagyapóka? Nagyapóka: Ne is kérdje, nagyanyóka. Nem tudom, mi történt velem, Minden délben fáj a fejem. Nagyanyóka: Óh, óh, szegény nagyapóka, Látom én ezt már régóta. Van annak egy esztendeje, Minden délben fáj a feje. Nagyapóka: Igaza van, nagyanyóka, Éppen egy esztendő óta. De a séta hál ’ Istennek, Igen jót tesz a fejemnek. Nagyanyóka: Nagyapóka, nagyapóka!... Nagyapóka: Mért mosolyog, nagyanyóka? Csudálkozom mosolygásán…
 • Lovagoltatók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  lovas Gyí, te paci, gyí, te ló, gyí, te Ráró, hó, hahó! * * * Nézzél rám. Itt a pacikám. Ide hipp, oda hopp, tovorobog ám. Hej hipp-hopp, tovarobogok. A mező, ügető lovasa vagyok. * * * Kipp-kopp, kalapács Kicsi kovács, mit csinálsz? Sárga lovat patkolok, Aranyszeggel szegelek. Uccu, pajtás kapj fel rája, Úgyis te vagy a gazdája!
 • Weöres Sándor: Megy az úton…

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Weöres Sándor: Megy az úton…Weöres Sándor: Megy az úton… Megy az úton a katona, Zúg a vihar, fúj a szél, zúg-búg, fúj a szél, a katona sose fél. Mitől félne? Kezibe kard, gonoszoknak odavág, dirr-durr, odavág, sose bántsák a hazát. *** Donászy Magda: Március 15. Melegebben süt ma a nap elmúlt már a hosszú tél. Minden házon zászlót lenget a víg márciusi szél. Magyarország szabadságát ünnepeljük e napon, Háromszínű magyar zászló Azért leng a házakon.
 • Nőnapi köszöntő

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  hóvirágItt van a Nők Napja, eljött most hát végre Bánatot és búsbajt most hát félre téve Lehajtott fejjel a Tiszteletet adjuk Mert a Női nemtől a Világot meg kapjuk A női nem, nem más, mint az Isten fénye Örök szépség s öröm örökös emléke Nem létezne a Világ a Női nem nélkül Hiszen minden érzés a Női nemre épül Anya, Gyermek, Szerető és Barát Ők, akik meghallják öröm s bánat szavát Ő lesz, élted párja kinek gyermekeid nemzed Ő lesz ki mindenben ott lesz, bíz melletted
 • Kéri János: Nőnapi köszöntő

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  hóvirágKéri János: Nőnapi köszöntő Tavasz hajnalán Róluk emlékezünk, A nőkről, kiknek Életünk köszönhetjük. Ki mindent Megtesz értünk, a nő. Dajkál, ápol, És felnevel ő. Hálánk szálljon Lányra, anyára, Ki a családot Összetartja. Szépséges nők, Jó asszonyok, Kívánunk boldog, Víg nőnapot.
 • Áprily Lajos: Fiatal nő

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  pocakÁprily Lajos: Fiatal nő A kályhánál elmerülve ül, magában van , de mégsincs egyedül. Testében titkot sejt: életcsírát - Lehunyt szemével is jövőbe lát. Ha majd tavasz is nyár is elköszön, akit ma sejt, egy nap világra jön. Most is, ha nem hoz álmot éjjele, nem bánja, nem fél, beszélget vele.
 • Gólyás versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Gólyás versek, mondókákGólya bácsi, gólya hol jártál azóta? A tengeri tóba. Mivel jöttél haza? Síppal, dobbal, nádi hegedűvel. *** Hosszú lábú gólya bácsi, Mit akar kend vacsorálni? -Békahúst, brekeke. Ejnye, bizony jólesni! - Tessék hát belőle! Mind elugrik előle. *** Gólya, gólya, gilice, mitől véres a lábad? Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja Ssíppal, dobbal, nádi hegedűvel.
 • Boszorkányos mondókák, versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Egy boszorka vanEgy boszorka van, három fia van, iskolába jár az egy, másik bocskort varrni megy, a harmadik itt a padon a dudáját fújja nagyon, danadana-dan, de szép hangja van. *** Lányok, lányok Földi boszorkányok *** Kis boszorkány, kis boszorkány, Piros szeplő ül az orrán. Söprűn jár az iskolába, Elmehet a jelmezbálba.
 • Tavaszváró versikék

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  tavaszTavaszi szél… Friss, bohókás tavaszi szél, már régóta vártunk rád. Kergesd el a hófelhőket, had borítsák Alaszkát! Fújd el őket jó messzire, had élvezzük a Napot, s hozz be a kis szobácskánkba friss, tavaszi illatot! Kibújás, vagy bebújás? Barlangjának sötétjéből barnamedve kitekint. Körül kémlel: – jó idő van? Süt már a Nap idekint? Hogyha a szél havat hord még, egyértelmű, nem vitás: visszafekszem a vackomba, korai a kibújás.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media