2019. február 18., hétfő - Bernadett napja

mt

 • Télkergetők

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  télOsvát Erzsébet: Vége a télnek Szürkül a hó, csepeg az eresz: Az öreg Tél más szállást keres. Pajkos napsugarak nevetnek. Hírnökei a kikeletnek. Kergetőznek a virgonc szellők: Lobognak az asszonyi kendők. Csörren a jég, rabon a bilincs. A dermedtségnek már nyoma sincs. Éled a folyó, nyújtózkodik. Nem fedi páncél hullámait. Cuppogó cipők a járdán - kamasz fiúra szöszke lány vár. Szemében kéken derül az ég. Tavaszodik! A télből elég!
 • Farsangi versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  karneválKerék Imre: Farsang Arcod rejtsed álarc mögé, öltsél cifra maskarát, szökjünk, tomboljunk. Itt a farsang, pönögjenek citerák! Sült malacka vicsorít ránk fehér gyöngysor a foga, Együnk-igyunk, dorbézoljunk, nyekeregjen a duda! Járjuk-ropjuk, hadd dobogjon nyírfakéreg bocskorunk! Három napig tart a vígság majd a böjtben alhatunk.
 • Bálint napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  szívSzeretlek, mint anyját a gyermek, mint mélyüket a hallgatag vermek, szeretlek, mint fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Szeretlek, mint élni szeretnek halandók, amíg meg nem halnak. /József Attila/ Óh mennyire szeretlek téged, ki szóra bírtad egyaránt a szív legmélyebb üregeiben cseleit szövő, fondor magányt s a mindenséget. /József Attila/
 • Farsangi rigmusok

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  maszkFigyelem, figyelem! Közhírré tétetik, a farsangi ünnep most elkezdődik. ***  Ide gyűjjön apraja, nagyja, aki a maskarákat látni akarja! *** Aki itt van, haza ne menjen, aki nincs itt, az is  megjelenjen! *** Hipp, farsang, hopp. János uram farsang. Itt is adnak, amit adnak, Egy darab szalonnát. Tyúkláb, daruláb, Macska ül a szalonnán. Menjetek lehajtani, Nekem egy darabot vágni.
 • Verselve rajzoljunk macit

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  maciRajzolok egy szép karikát, - Megrajzoljuk a fejét. - belsejébe a kis hugát. - A fejébe a pofikarikát rajzoljuk. - Két kis pont lesz a szeme, - A szemek következnek szemöldökkel. - kövér hasán két keze. - Kerekded hasa, és két mancsa. - Alá két kis tappancs kerül, - Két lábát rajzoljuk. - készen van már kívül-belül. - Lábujjak, tenyér következik. - Amit, itt látsz nem más, - A pofijára orrot, szájat rajzolunk. - barna maci képmás! - Fülek, és végül a köldök kerül a helyére.
 • Macis versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  maciBrumm-brumm, Brúnó, mókás medve. Van-e neki éppen táncos kedve? Brumm-brumm, pajtás, szépen kérem, Az iskola-bálba jöjj el vélem! Ott eljárhatsz minden táncot, Orrodba se fűznek, meglásd, láncot! Irgum-burgum, én nem bánom, Elmegyek én édes kis pajtásom! Úgysem vágyom semmi másra, csak a retyezáti, friss csárdásra. Kippen-koppan, dibben-dobban. Nosza, ha legény vagy, járjad jobban! Így kell járni, úgy kell járni, Sári Kati tudja, hogy kell járni.
 • Palya Bea - Szülésdal

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Paya BeaLegyen ettől a csöppnyi nótától minden anyának és leendő anyának jó kedve, hiszen tudjuk, hogy a zene, a tánc egyfajta terápia. Ha ilyen kellemes ritmusokat hallunk, testi-, lelki bajunk messzire száll, és még a bizonytalanságunk is elmúlik, ha tudjuk, hogy nem vagyunk a kételyekkel egyedül (már ami a szülést illeti).
 • Fehérlófia

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  fehérlófiaDe Kőmorzsoló nem adta, Hétszünyű Kapanyányimonyók sem vette tréfára adolgot, lenyomta a földre, hátára tette a bográcsot, onnan ette meg a kását. Mikor a többi három hazafelé ment, Fanyűvő előre nevette a dolgot, mert tudta, hogy Kőmorzsolótól is elveszi a kását a Hétszünyű Kapanyányimonyók. Harmadnap Vasgyúró maradt otthon. De a másik kettő se neki, se Fehérlófiának nem kötötte az orrára, miért maradtak két nap kása nélkül. Ahhoz is odament Hétszünyű Kapanyányimonyók, kérte a kását, s hogy nem adta, a meztelen hasáról ette meg. Amint a többi három hazajött, ezt is jól elpáholták.
 • Versek a hóemberről

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Versek a hóemberrőlDonászy Magda: Hóember Hóna alatt seprűt szorít, pedig nem is sepreget. Bizony ésszel fel nem éred, ez az ember ki lehet. Hóval, faggyal nem törődik, tűri némán, szótlanul, De mikor a tavaszt érzi, mint a patak, könnye hull. Enyedi György: A hóember Fekete szén a szemem, szép sudár a termetem, orrom répa, nagy darab, a fejemen vaskalap. Szám is van, fülemig ér, hónom alatt seprűnyél
 • Karácsonyi dalok, versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  karácsonyLehalkul a város zaja karácsony estére. Melengeti a lelkünket a kis gyertyák fénye. Megszületett a szeretet lelkünkben e napon. Hogy a fáradt embereknek hitet, reményt adjon. *** Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a kalácsom? Ha kisült már, ide véle, Hadd egyem meg melegébe! Jaj, de szép a karácsonyfa! Ragyog rajta a sok gyertya! Itt egy szép könyv ott, egy labda! Jaj, de szép a karácsonyfa! Kezem, lábam jaj, de fázik, Csizmám sarkán jég szikrázik. Ha szikrázik, had szikrázzon. Azért van ma szép karácsony.
 • Gryllus Vilmos - Karácsonyi angyalok

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  angyalKarácsonynak délutánján, sötét még a nagyszoba. Kukucskálni sem, lehet, mert zárva van az ajtaja. Csengőszóra kinyílik majd, s a sok gyertya felragyog. Olyan jó, hogy meggyújtjátok, karácsonyi angyalok. Szikrázik a csillagszóró, éneklünk, hogy pásztorok. A fa alatt, mindenféle titokzatos dobozok. Bárcsak végre megnézhetném, karácsonyra mit kapok. Olyan jó, hogy elhozzátok, karácsonyi angyalok.
 • Adventi versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  AdventAdvent, advent, egy kis gyertya ég. Először egy, aztán kettő, majd három, és négy. És a kis Krisztus megszületett! És a kis Krisztus megszületett! Rainer Maria Rilke: Advent Havat terel a szél az erdőn, mint pehely-nyájat pásztora. S néhány fenyő már érzi sejtőn, miként lesz áldott-fényű fa, és hallgatózik. Szűz utakra feszül sok ága, tűhegye- szelet fog- készül, nő magasba, az egyetlen szent éj fele.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media