2020. március 30., hétfő - Zalán napja

mt

 • Főzzek, vagy bébiételt vásároljak?

  Picibabával » Anyatej, hozzátáplálás

  maszat Nagyon sok információt, véleményt hallani a kész bébiételek mellett és ellenük is, így a hozzátáplálást kezdő anyukáknak nincs egyszerű dolguk a táplálkozási szabály-, és információrengetegben. Ezért egy picit próbáljuk mindannyian gondoljuk magunkat egy csecsemő édesanyjának a helyzetébe. Az első falatot mindenképp mi készítsük neki (szerintem). Ez azért nagyon fontos, hogy az anya pontosan tisztában legyen azzal, hogy mit ad a gyerekének
 • Terhességi-gyermekágyi segély

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  eszik a picibabaA terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) Magyarországon az egészségbiztosítás ellátásainak keretében, kizárólag a biztosítottaknak járó, havi rendszerességű, jövedelemarányos pénzbeli ellátás, mely az anya jövedelem kiesését hivatott pótolni a 168 napos szülési szabadság időtartama alatt.
 • Levegőztetés hidegben/melegben

  Picibabával » Babaápolás

  babakocsiA levegőztetéssel kisbabánk éppolyan fontos igényét, szükségletét elégítjük ki, mint az éhség, szomjúság, fáradtság. A friss levegő hiányában étvágyuk csökken, nehezebben alszanak el, és felületesebben pihennek. A levegőztetésnek van néhány igen fontos szabálya, ezeket igyekezzünk betartani.
 • Az anya illata

  Picibabával » Babaápolás

  illatA kisbabák születésük után még igen nehezen tájékozódnak a világban. Látásuk nem tökéletes, végtagjaikat akaratukon kívül mozgatják, tapintással még nem tudnak információhoz jutni. Ezzel szemben a szaglásuk és ízlelésük igen élénk, érzékeny. Nem mindegy milyen illatok veszik őket körül.
 • A védőoltások

  Picibabával » Vizsgálatok, oltások

  injekcióA védőoltások a betegségek megelőzésére szolgáló gyógyszerek, melyeket injekcióval juttatnak be a szervezetbe. Az immunizálásnak kétféle, aktív és passzív változatát különböztetik meg. Az aktív immunizáláció esetén a szervezetet az antigén legyengített vagy veszélytelen formájával antitestek képzésére serkentik. A passzív immunizáció esetén az antitesteket egy másik élőlénnyel termeltetik meg, rendszerint az állatok számára ártalmatlan fertőzés révén, majd az így nyert szérummal, mely a szükséges antitesteket tartalmazza, oltják be az embert.
 • MIT TEGYÜNK AMÍG MEGÉRKEZIK A MENTŐ?

  Picibabával » Panaszok, félelmek

  MGyAAz országban egyedül nálunk sajátíthatja el ingyenesen, gyermekmentőktől, hogy mitől óvja gyermekét, illetve mit tegyen ha kicsinye vészhelyzetben van. Képzéseinken szakorvosaink és szakápolóink adják át több éves gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat. Jelentkezés az ingyenes tanfolyamokra: ITT
 • Mitől jó egy body? Milyet vegyünk?

  Picibabával » Babaholmi

  bodyMielőtt gyerekem lett volna, minden apró pici ruhadarabot az alapján ítéltem meg, hogy milyen cuki minta van rajta, vagy milyen cuki babás a színe. A funkcionalitásról érthetően gőzöm sem volt. Csak akkor döbbentem rá, hogy melyik jó, és melyik nem, amikor sorra kezdtem kidobálni őket, vagy adtam szeretetszolgálatnak, vagy egyszerűen csak fogakat összeszorítva tűrtem addig, amíg a pöttöm ki nem nőtte végre.
 • Baj esetén fõ a nyugalom

  Picibabával » Panaszok, félelmek

  gyógyszerSzámos veszély leselkedik a világra kíváncsi, felfedezésre vágyó, veszélyérzettel pedig még nem, vagy alig rendelkező gyerekekre még a saját, megszokott környezetükben is. A legfigyelmesebb szülővel is előfordulhat, hogy gyermekét valamilyen baj éri. Összegyűjtöttük a védőnők tanácsait néhány tipikus baleset kezelésére, hogy tudjuk, mit tegyünk, ha a gyerek...
 • A szoptatás lelkisége

  Picibabával » Anyatej, hozzátáplálás

  szopiMinden asszony, aki még nem élte át a szoptatás különleges élményét, eleinte szorongva, aggodalommal gondol rá. Tart tőle, hogy nem fogja tudni, hogy kell csinálni. Esetleg attól fél, hogy a tej nem lesz elég vagy elég jó a babának. Összefüggéseket keres és talál mások szoptatási tapasztalatai és mellmérete között. A saját édesanyja vagy testvére szoptatási készsége alapján előre elkönyveli, hogy neki menni fog-e vagy sem. Pedig megnyugodhatunk, ezeken a tényezőkön nem fog állni vagy bukni a dolog.
 • KOS (III.21. - IV.20.)

  Picibabával » Babahoroszkóp

  kosÖnzetlen, odaadó. Őszinte, becsületes. Szerető, hűséges barát. Vállalkozó szellemű, magabiztos és kitartó. Újító, kezdeményező és merész. Lelkes és magabiztos, erős akaratú. Okos, értelmes, gyors felfogású. Munkabíró, erős, kitartó. Nem haragtartó. Ingerlékeny, lobbanékony. Konok, hajthatatlan, meggyőzhetetlen. Vakmerő, meggondolatlan, fejjel megy a falnak. Türelmetlen, képtelen a várakozásra.
 • Mivel játszik egy három hónapos baba?

  Picibabával » Hónapról-hónapra

  labdák Igazi saját kis játékai lehetnek már a csörgők, fürdős könyvek, kislabdák, plüss állatok, a kistörölközője, vagy akár a textilpelenkája, de hatalmasat tud játszani egy egyszerű uzsonnás zacskóval is. Ideális lehet számára minden olyan játék, amit alakjánál fogva könnyű megfogni, súlyánál fogva könnyű megtartani, színes, zörög, zenél, vagy bármilyen hangot ad ki. Mindezeknél csak arra kell ügyelnünk, hogy tiszta legyen, ne kopjon róla a festék, és ne gyűrje a szájába, vagy ne húzza a fejére, mert megfulladhat. Legjobb, ha folyamatosan felügyeled, hogyan játszik.
 • Hogyan válasszunk pelenkát?

  Picibabával » Babaápolás

  pelusA csöppségünk születése után hosszú ideig pelenkát fog viselni. Lehet, hogy másfél évig, de az is lehet, hogy 3 évig, vagy akár még tovább. Ez az időszak próbára teszi a baba bőrét és az anya türelmét egyaránt. Ahhoz pedig, hogy a pelenka "felcsatolása" problémamentesen menjen, illetve a puha babapopsi minél kevesebbszer legyen piros, fontos alaposan átgondolni, hogy milyen pelenkát szeretnénk használni.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media