2017. június 22., csütörtök - Paulina napja

mt

  • Eperkrémleves

    Konyhában » Levesek

    eperkrémlevesAz epreket alaposan megmosom, megtisztítom a száraktól.Nem fontos, hogy hibátlan, gyönyörű szemű epret válasszunk, tökéletesen megfelel a néhány napos, kicsit összeesett is, csak ne legyen romlott. A megtisztított eper 3/4 részét apróra vágom, majd a tejszínnel és a cukorral összeturmixolom. Másik edényben a pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverem, és hozzáadom a fahéjat is.
  • Olasz Minestrone leves

    Konyhában » Levesek

    Olasz Minestrone levesA téli időszakot köszöntsük egy finom egészséges olasz zöldséglevessel. A zöldségeket megtisztítom és apró kockákra darabolom. Kevés olajon elkezdem pirítani a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Mikor már valamennyire megpárolódtak, felöntöm 1- 1,5 liter húslével. Hozzáadom a paradicsompürét, majd lassú tűzön forraljuk, még meg nem puhulnak a zöldségek.
  • Sütőtök krémleves

    Konyhában » Levesek

    sütőtökkrémlevesA póréhagymát megtisztítom, felkarikázom, kevés olajon megdinsztelem. A burgonyákat megmosom, megtisztítom, felkockázom, majd a megdinsztelődött hagymákra teszem, és kicsi megpirítom. A tököt megmosom, kettévágom, eltávolítom a magokat, meghámozom, majd felkockázom. A felkockázott tököt a fazékba teszem a burgonya után. Megsózom, borsozom, pici cukrot is adok hozzá.
  • Paradicsomleves

    Konyhában » Levesek

    paradicsomlevesKevés olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát. Ráöntöm a hagymára a paradicsomlevet, és felforralom. Ha túl sűrűnek találom, hozzáöntök egy kevés vizet, attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnék készíteni. Kevés sóval, cukorral ízesítem. (Még egy deciliter tejszín is önthető hozzá, akkor krémesebb lesz, de akkor már tejérzékenyek nem fogyaszthatják.) Miután felforrt a leves, hagyom kicsit hűlni és beleszórom az apróra vágott petrezselymet.
  • Frankfurti leves recept

    Konyhában » Levesek

    Frankfurti leves receptA kelkáposztát megmosom és kettévágom. A torzsát így könnyen eltávolítom, majd csíkokra vágom a káposztát. Odateszem főni körülbelül 2-3 liter vízben. Mikor már félig megfőtt hozzáteszem a kockára vágott burgonyát, sózom ízlés szerint és 2-3 teáskanálnyi majorannát szórok bele (ez a fűszer adja meg a leves ízét, ne hagyjuk ki!!).
  • Tejszínes, krumplis gombaleves

    Konyhában » Levesek

    Tejszínes, krumplis gombalevesKészítsünk el egy cseh nemzeti levest. A gombát megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megpirítom. Egy nagyobb lábosban a meghámozott, nagyobb kockára vágott burgonyát felöntöm az 1 liter vízzel, hozzáadom a kész gombát levével együtt. Sózom, borsozom, hozzáadok kevés köménymagot, és körülbelül 20 percig főzzük, még a burgonya megpuhul.
  • Tárkonyos krumplileves

    Konyhában » Levesek

    krumplilevesA hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom, majd megszórom kis fűszerpaprikával. A burgonyát, sárgarépát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, majd a megpirított hagymára teszem. A fokhagymát megtisztítva, egészben teszem a többi zöldséghez, majd az egészet felöntöm vízzel, és 15-20 percig főzöm.
  • Tejfölös spenótkrémleves

    Konyhában » Levesek

    Tejfölös spenótkrémlevesA hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni.
  • Gulyásleves

    Konyhában » Levesek

    GulyáslevesA hagymát megtisztítom, apróra vágom, és felteszem olajra dinsztelődni. Közben megmosom a húst is, és kisebb kockákra vágom. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzom a tűzről és rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem meg ne égjen, majd visszateszem a tűzre. Hozzáadom a felkockázott húst, nagy lángon, fedő alatt, a saját levében elkezdem megsütni/párolni. (Kb 45 perc.) Még mielőtt teljesen megpuhulna, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni. A már előre meghámozott, felszeletelt zöldségeket hozzáadom.
  • Petrezselymes zöldborsóleves

    Konyhában » Levesek

    Petrezselymes zöldborsólevesA zöldborsó B1, B2, és C vitaminban gazdag zöldségünk. Fogyasszuk bátran, most leves formájában. Az elkészítés menete: Egy magas falú edényben a borsót és a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát kevés olajon elkezdem pirítani. Mikor már félig kész, lehúzom a tűzről, hozzáadom a lisztet és a pirospaprikát, igyekszem gyorsan, csomómentesre elkeverni, majd felöntöm 2-3 liter vízzel.
  • Hagymaleves cipóban

    Konyhában » Levesek

    Hagymaleves cipóbanGyorsan elkészíthető forró hagymaleves a hideg naporka. Az elkészítés menete: A megtisztított, kockára vágott burgonyát felteszem egy edény felteszem a tűzre, elkezdem forralni. Mikor már forr beledobom a leveskockát. Hozzáadom a meghámozott, ízlés szerint kisebb vagy nagyobb cikkekre, karikákra vágott hagymát.
  • Bolgár bableves

    Konyhában » Levesek

    Bolgár bablevesA babot megmosom, elkészítés előtt 4-5 órára beáztatom, majd újra átmosom. Egy nagy edényben, kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom.  Ráöntöm a babot, felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd hagyom főni lassú tűzön, körülbelül 30-40 percig. Hozzáteszem a megtisztított, apróra kockázott répát, papikát és zellert.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media