2021. április 20., kedd - Tivadar napja

mt

 • Nyuszi fészek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tojásA tapétaragasztót bekeverjük. Az újságpapírt kb 3-4 cm széles hosszú csíkokra vágjuk fel. A lufit kívánt nagyságúra fújjuk. (Minél nagyobb, annál több meglepetés fér bele a végén.) A csíkokat a tapétaragasztóval először függőlegesen a lufira ragasztjuk, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. Ezt követően vízszintesen is tegyünk újabb réteg csíkot a lufira, majd még kétszer ismételjük meg függőlegesen és vízszintesen felváltva. Néhány nap szükséges, hogy teljesen kiszáradjon az így kapott tojás.
 • Mulatságos gyerekek

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  viccesAzt minden gyakorló anyuka tudja, hogy az imádott csöppség mosolyra tud bírni minket a legváratlanabb pillanatban is. Néha nekem pl. hihetetlenül nehezemre esik, hogy ne nevessem el magam egy-egy nevelési szituáció kellős közepén. Vannak olyan szerencsések, akik ezeket a humoros eseteket rögzíteni is tudják, és vannak olyan kedvesek, hogy meg is osztják velünk. Egy ilyen válogatásra bukkantam most. Nézzétek meg Ti is! nevessetek velem! Most szabad.
 • Amitől a szülők megőszülnek I.

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  kölökMár rögtön szülés után ránehezedik az ember lányára a megváltoztathatatlan, és mostmár végérvényes felelősség, amit eddig nem értettünk. Föl sem fogtuk, hogy miért aggódnak annyira a szüleink, akik mostmár nagyszülővé lettek. Ők tudják már, amit mi még csak most kezdünk megtapasztalni: Egy gyerek mindenre képes kíváncsiságból, bátorságból, magamutogatásból, de mindenképp a legőszintébb gyermeki naivságból. Íme a Top 10 képösszeállítás, ami a szülők megőszülésének pillanatait rögzítik.
 • Gyerekkacaj

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  nevetésAz előző alkalommal 4 nagyon cuki kacagást találtam. Vérszemet kaptam, nem tudom abbahagyni. Azóta már vagy 100 nevető gyereket találtam. Nagyon édesek egytől-egyig! Nem is egyszerű feladat választani közülük, olyan nagyon viccesek, ahogy gurulósan nevetnek.
 • A legfantasztikusabb fotó

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  babaEz az egyik legfantasztikusabb fénykép, amit az ember által ismert univerzumban valaha is készítettek. Az édesanyja méhében lévő kicsi Samuel Alexandernek súlyos gerinc-rendellenessége volt, és az azt helyrehozó műtét közben sikerült lencsevégre kapnia a csöppnyi kezecskét, amint kinyúl az anyaméhből és megfogja az őt megmentő orvos ujját.
 • Gyurmázzunk!

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  formaEgy fehér A4-es nagyságú kartonpapírra vagy rajzlapra rajzoljunk valamilyen színnel egy egyszerű formát, pl. kör, négyzet, téglalap, rombusz, stb. Egy lapon csak egy forma legyen, és ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Nem kell kiszínezni őket, csak a körvonalukat rajzoljuk meg.
 • Érdekesség: Bába esküszövege (1795)

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  pecsétÉn N.N. esküszöm az élő Istenre, hogy abban a hivatalban, melyre ezen Ekklésiában elő állíttattam jó lelki esmérettel eljárok, a betegekhez, kiváltig a szülésnek fájdalmiban kinlódó személyekhez, mihelyt hivattatom, mindjárt el megyek, velek minden személy válogatás nélkül hüségesen dajkálkodom, rajtok tellyes tehetségem szerént segiteni igyekszem, a gyógyításban mindenféle babonás mesterséget el távoztatok.
 • Játékok utazáshoz - 4. rész

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  könyvKönyvet, foglalkoztató füzetet talán mindenki pakol az útra a gyermekének. Alapvetően kétféle könyv, füzet pakolható az útra. Az egyik csoportba sorolnám azokat, amelyeket a gyerek egyedül is tud forgatni, nézegetni, leköti magát vele, a másik csoportba azok a lapozgatók tartoznak, melyeket irányítva érdemes átnézni, vagy mese is van mellette, melyet olvasni kell, így azokat csak szülői segítségével élvezheti teljes egészében a gyerkőc.
 • Plüssök tárolása a gyerekszobában

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  kockaAzt hiszem, besokalltam a lakás minden pontján szanaszét heverő plüssmacitól, plüsskutyától, plüsszsiráftól, és még sorolhatnám. Egyszerűen eddig nem találtam a helyüket. Folyton beletettem valamibe, mert óvni próbáltam őket a portól, a gyerekek meg állandóan előszedték őket. Eleinte az építőkocka nagy tasakját használtuk plüssállatok tárolására, aztán azt kinőtték, így beszeretem még egy hasonlóan nagy tasakot, de végülis mindkettőt szétszakították a gyerkőcök játék közben, véletlenül.
 • Játszótéri balesetek

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  viccesAmíg gyerekünk nincs, addig nem is gondoljuk, hogy egy játszótér milyen veszélyes tud lenni. A hinta megüt, a csúszda csúszik, a mászóka meredek, a homokozó szemcsés, és egyébként is minden olyan gyereknek való. Kicsit késztetést érzünk, hogy kipróbáljunk mindent, ami oda van téve a csöppségeknek.  Én, bevallom, mindent ki is próbálok általában. És néha örülök, hogy anyatársaim kezében nincs kamera.
 • Papírra varrás - Tulipán 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Papírra varrás - Tulipán 1.A papírra varrás egy ősi japán technika. Az internet tele van a bemutatásával, leírásával, végtelen számú sablon található az internetes oldalakon. Én mégis tulipán-lázban égek, és valamikor régen varrtam egy ilyen szépséget, aminek a fotójára most bukkantam rá. Gyorsan rajzoltam hozzá egy sablont, hogy ha nektek is kedvetek támad, akkor könnyedén elkészíthessétek.
 • Vicces videók

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  nevetAz elmúlt héten annyi negatív dolog történt, hogy kénytelen voltam önvidító dolgokat keresni. A Youtubeon találtam olyan kisvideókat, amik egy pár percre minden bánatot feledtetnek. Javaslom midnenkinek, akinek szüksége van egy kis nevetésre, hogy nézze meg őket.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media