2019. március 22., péntek - Beáta, Izolda napja

mt

 • Dobozból akvárium

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Dobozból akváriumSzínes papírokból vágjunk mindenféle mozaik darabot. A vízhez a doboz oldalára leginkább a kék, a föld, az aljzat ragasztásához pedig a barna árnyalatait használjuk. Az előre felaprított mozaikdarabokat tapétaragasztóval, vagy bármilyen más papírragasztóval erősítsük a helyére. A tapétaragasztóval még azt is megengedhetjük a gyermekünknek, hogy belemártsa a papírfecniket, és kézzel tegye a helyére. Nem kell félni attól, hogy koszos lesz, mert ez a ragasztó vízzel lemosható, ruhából kimosható.
 • Horgászkészlet házilag

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  horgászAkár sablon alapján, akár saját kútfőből vágjunk ki dekorgumiból néhány halacskát, illetve vízi állatot. Én a halak mellett siklót, polipot, csillagot, teknősbékát készítettem. Alkoholos filctollal rajzoljuk meg a mintákat a kivágott forma mindkét oldalára. Golyóstoll is jó lehet, de a sima filctoll elkenődik a gumis felületen, így nm a legmegfelelőbb. Ha nincs otthon alkoholos filctoll, akkor inkább golyóstollat használjunk.
 • Vízközeli állatok kifestői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  vizi allatok kifestoA hideg téli napokon néhány nyáridéző, tengerparti és folyómenti állatot rajzoljunk és színezgessünk. Nagyon szeretem a telet. Jó szánkózni, síelni, hógolyózni, hóembert építeni, de egy picit már kezd hiányozni a nyár és a meleg. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Addig is, amíg elkezdenek olvadni a jégcsapok nosztalgiázzunk kicsit, varázsoljuk színessé legalább a rajzlapot!
 • Hogyan tanítsuk meg önállóan inni

  Kisgyerekkel » Táplálkozás

  szívószálOlyan 6-8 hónapos kor körül, amikor már az anyatejen kívül más folyadékot is adunk a csecsemőnek, felmerül a kérdés az anyukákban, hogy miből érdemes adni, hogyan kínáljuk a csöppséget. Ilyen fiatal csecsemőknél még a pohárral való itatást nem sokan vállalják be, bár sok szakkönyv kifejezetten ajánlja. Rövid távon egyszerűbb, kényelmesebb, ha elővesszük a steril cumisüveget, és ezzel próbálkozunk. A gyerek viszont hamar eléri azt a kort, amikor már elgondolkodunk, hogy talán már van olyan nagy, hogy ki lehet próbálni másféle itatási módot, és talán elindulhatunk az önállósodás útján ezen a területen is.
 • Tavaszi koszorú

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Tavaszi koszorúA levegőn száradó gyurmát két sütőpapít között kb 1 mm-esre nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a kívánt tavaszi formákat. A radiátorra tesszük, hogy mielőbb megszáradjanak. Száradás után kifestjük a megfelelő színre, de addigis elkészítjük a koszorút.Egyetlen szál fűzfavesszőből egy kört formázunk, és a maradékot köré fonjuk mindaddig, amíg lehet, aztán körbetekerjük még a kiválasztott szalaggal is, és a tetejére egy akasztót készítünk akár a szalagból, akár egy madzagból.
 • Aranyosi Ervin: Apának lenni

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Aranyosi Ervin: Apának lenniEzzel a csodás Aranyosi Ervin verssel szeretnénk minden édesapának, nevelőapának, mostohaapának, nagypapának, dédapának, keresztapának és minden apának BOLDOG APÁK NAPJÁT kívánni! Szeretettel: Picibaba.hu Aranyosi Ervin: Apának lenni Hogyan is kellene apának lenni, néhány kis "porontyot" felnevelni? Megtanítani szépre és jóra, becsületre és szép, igaz szóra...
 • Apák napja

  Kisgyerekkel » Ünnepek, népszokások

  Apák napjaVilágszerte más időpontokban ünneplik az Apák napját. A katolikus egyház például március 19-én, Szent József napján, míg Angliában pontosan 9 hónappal előzi meg az Anyák napját. Hazánkban június harmadik vasárnapján köszöntjük az apukákat, a nagypapát, mostohaapát, keresztapát, stb.
 • Feng Shui a gyerekszobában

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  szobaNem vagyok egy Feng Shui guru. Nem is igazán hiszek benne, bár tisztelem azokat, akik igen, és tiszteletben tartom véleményüket. Nem gondolom, hogy ilyen hatással lennének a körülöttünk elhelyezett tárgyak ránk. Viszont arra a megállapításra jutottam, hogy a Feng Shui elvei alapján berendezett lakások, szobák a szemnek nyugtatóak, a léleknek harmonikusak.
 • Versek Sándor, József, Benedek napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sándor, József Benedek napjára versekWeöres Sándor: Tavaszköszöntő Sándor napján megszakad a tél, József napján eltűnik a szél, Zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog, aki él. Már közhírré szétdoboltatik: minden kislány férjhez adatik, szőkék legelébb, aztán feketék, végül barnák és a maradék.
 • Sándor - József - Benedek, zsákban hozzák a meleget

  Kisgyerekkel » Ünnepek, népszokások

  Sándor - József - Benedek, zsákban hozzák a melegetErre a napra jósolták a fecskék hazaérkezését és ezen a napon engedték ki a méheket és hajtották ki a marhákat a legelőkre. Ha e napon szivárványt láttak az emberek, és annak széles sárga sávja volt, az jó búzatermést ígért. Ha ezen a napon jégverés vagy fagy volt tapasztalható, akkor az a boros gazdáknak jó bortermést ígért. Máshol meg az iparosok zászlókkal vonultak templomba.Valahol meg egyszerűen a borospincében iszogatva ünnepeltek.
 • Orrvérzés

  Kisgyerekkel » Betegségek

  vérAz orrvérzés az orrból, az orrmelléküregekből és/vagy az orrgaratból származó vérzést jelenti. Gyerekek körében az egyik leggyakoribb előfordulású sérülés. Általában az orr vérzése nem jár jelentős vérveszteséggel, legtöbbször magától eláll, gyakran csak kicsit kell segíteni, hogy az orr vérerei gyorsabban összehúzódjanak, és csak nagyon ritka esetben kórházi ellátást igényel.
 • Benedek Elek: Nagyapóka és nagyanyóka

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Benedek Elek: Nagyapóka és nagyanyókaNagyanyóka: Hová, hová, nagyapóka? Nagyapóka: Ne is kérdje, nagyanyóka. Nem tudom, mi történt velem, Minden délben fáj a fejem. Nagyanyóka: Óh, óh, szegény nagyapóka, Látom én ezt már régóta. Van annak egy esztendeje, Minden délben fáj a feje. Nagyapóka: Igaza van, nagyanyóka, Éppen egy esztendő óta. De a séta hál ’ Istennek, Igen jót tesz a fejemnek. Nagyanyóka: Nagyapóka, nagyapóka!... Nagyapóka: Mért mosolyog, nagyanyóka? Csudálkozom mosolygásán…

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media