2020. március 29., vasárnap - Auguszta napja

mt

 • Horgolt virágok reklámszatyorból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Horgolt virágok reklámszatyorbólAnnyi minden van az életben, amit nagyanyáink másképp csináltak mint mi. Egyrészt a kor sajátosságai miatt, másrészt, mert ők valahogy tudtak spórolni, mindent felhasználtak újra és újra. Egészen addig, amíg az teljesen el nem kopott. Egy ilyen lehetőséget szeretnék nektek most bemutatni.
 • Mit mondhatunk el a gyermeknek?

  Kisgyerekkel » Bölcsibe, oviba

  beszélgetA pszichológusok általában az igazmondást részesítik előnyben a kívánt idill hazudásával szemben. "Egy házban a gyerekek és a macskák mindig mindenről tudnak” – viccelődnek a szakemberek. De komolyra fordítva a szót: kívánatos, hogy egy gyerek olyannak lássa a dolgokat, amilyenek és nem amilyeneknek lenniük kéne?
 • Fedezzük fel időben gyermekünk halláskárosodását!

  Kisgyerekkel » Betegségek

  fülA szülőknek gyermekük születését követően számos teendője akad, így például vizsgálatok egész sora biztosítja az esetleges rendellenességek korai felismerését. A gyermekek hallását illetően különösen fontos az időben felállított pontos diagnózis, mivel az első hat hónap kritikus a beszédfejlődés és a beszédértés szempontjából. Az alábbiakban Dr. Jókay Kinga, a Rózsakert Medical Center gyermekorvosa bemutatja az otoakusztikus emissziós vizsgálati módszert, amely pontos képet ad a gyermekek hallásáról.
 • Játék a kezekkel, ujjakkal 1.

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  kézBár a kisgyerekek nagyon szeretik a mondókával kísért mutogatásokat, nem muszáj mindig mondókáznunk (nagyobb gyerekek sokszor már nem is igénylik ezeket). Mondókák nélkül is játszhatunk a kezekkel, ujjakkal. Eljátszhatjuk a gyerekekkel például azt, hogyan váltja egymást a nap és a hold az égen. Egyik kezünk a hold, a másik a nap. Amikor a hold van fönn az égen, a karunkat magunk előtt magasra tartjuk, a kezünket ökölbe szorítjuk. Majd amikor a nap felváltja a holdat az égbolton, másik kezünket emeljük magasra, széttárt ujjakkal.
 • A házasságról, a házasságért

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  együttA gyermek akkor boldog, akkor fejlődik kiegyensúlyozottan, ha harmonikus család veszi körül. Ha Anya, Apa boldog, akkor a baba is jó eséllyel osztozik ebben az örömben. Amikor mi összeházasodtunk, akkor egy imát függesztettünk kis a falra. Ajándékba kaptuk, és ha a rohanó hétköznapokban néha elfeledkezünk a másik fél fontosságáról és értékeiről, akkor csak elolvassuk. Hitet, bölcsességet és szeretetet merítünk belőle.
 • Pálcikás tavasztündér textilből

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Pálcikás tavasztündér textilbőlA tündér fejét egy 20-25 cm átmérőjű fehér vászon körlapból készítem. A közepébe teszek 6-7 vattapamacsot, összefogom körülötte a vásznat, hurkapálcát szúrok a közepébe, majd alaposan megkötözöm a nyakánál. Gondosan ügyeljünk arra, hogy legyen olyan sima része a kapott gömböcskének, ahol az arcot szépen meg lehet majd rajzolni. A lelógó vásznat szorosan a pálcához kötözöm, mintha egy dobverőt készítenék.
 • Játékok utazáshoz - 3. rész

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  gyümölcsökKeresgetők: Ha autóval kelünk útra, előtte rajzoljunk egy papírra, vagy internetről, vagy akár újságból vágjunk ki olyan dolgok képeit, amelyekkel az út alatt nagy valószínüség szerint találkozunk. Lehet ez például egy traktor, vagy gólyafészek, templomtorony, stb. Adjuk oda a gyerkőcnek a papírt, és ha az ablakon kinézve lát egy olyan dolgot, ami a papírlapján is szerepel, akkor szóljon, illetve tegyen a megfelelő rajz mellé egy vonalkát. Az út végén pedig megszámolhatjuk, miből látta a legtöbbet.
 • Mit tegyünk, hogy szeressen olvasni?

  Kisgyerekkel » Gyereknevelés

  olvasAz olvasás megszerettetése a legkisebb korban kezdődik. A könyvek tiszteletét, a mesék által okozott örömet, mi szülők adjuk át gyermekeinknek azzal, hogy fokozatosan és rendszeresen vezetjük be életükbe azokat. Nagyon fontos, hogy mindig a gyermek korának megfelelő könyvből olvassunk. A legkisebbek könyvei a vastag kartonlemezből álló lapozgatók. Ezeket nem tudják szétszakítani, mindkét oldaluk színes képekkel borított, és csak rövid szöveg, esetleg kis versike van rájuk nyomtatva.
 • Dobozból akvárium

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Dobozból akváriumSzínes papírokból vágjunk mindenféle mozaik darabot. A vízhez a doboz oldalára leginkább a kék, a föld, az aljzat ragasztásához pedig a barna árnyalatait használjuk. Az előre felaprított mozaikdarabokat tapétaragasztóval, vagy bármilyen más papírragasztóval erősítsük a helyére. A tapétaragasztóval még azt is megengedhetjük a gyermekünknek, hogy belemártsa a papírfecniket, és kézzel tegye a helyére. Nem kell félni attól, hogy koszos lesz, mert ez a ragasztó vízzel lemosható, ruhából kimosható.
 • Horgászkészlet házilag

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  horgászAkár sablon alapján, akár saját kútfőből vágjunk ki dekorgumiból néhány halacskát, illetve vízi állatot. Én a halak mellett siklót, polipot, csillagot, teknősbékát készítettem. Alkoholos filctollal rajzoljuk meg a mintákat a kivágott forma mindkét oldalára. Golyóstoll is jó lehet, de a sima filctoll elkenődik a gumis felületen, így nm a legmegfelelőbb. Ha nincs otthon alkoholos filctoll, akkor inkább golyóstollat használjunk.
 • Vízközeli állatok kifestői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  vizi allatok kifestoA hideg téli napokon néhány nyáridéző, tengerparti és folyómenti állatot rajzoljunk és színezgessünk. Nagyon szeretem a telet. Jó szánkózni, síelni, hógolyózni, hóembert építeni, de egy picit már kezd hiányozni a nyár és a meleg. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Addig is, amíg elkezdenek olvadni a jégcsapok nosztalgiázzunk kicsit, varázsoljuk színessé legalább a rajzlapot!
 • Hogyan tanítsuk meg önállóan inni

  Kisgyerekkel » Táplálkozás

  szívószálOlyan 6-8 hónapos kor körül, amikor már az anyatejen kívül más folyadékot is adunk a csecsemőnek, felmerül a kérdés az anyukákban, hogy miből érdemes adni, hogyan kínáljuk a csöppséget. Ilyen fiatal csecsemőknél még a pohárral való itatást nem sokan vállalják be, bár sok szakkönyv kifejezetten ajánlja. Rövid távon egyszerűbb, kényelmesebb, ha elővesszük a steril cumisüveget, és ezzel próbálkozunk. A gyerek viszont hamar eléri azt a kort, amikor már elgondolkodunk, hogy talán már van olyan nagy, hogy ki lehet próbálni másféle itatási módot, és talán elindulhatunk az önállósodás útján ezen a területen is.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media