2019. július 20., szombat - Illés napja

mt

 • Kacsás versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  kacsaBocsánat! Nem látta a kacsámat? Sárga volt és hápogott, Jobbra-balra totyogott. *** Be nem áll a kacsa szája. Zöld a liba harisnyája. Dörmögő-brummogó, Taps-taps, psssszzz! Surran egy manó! *** Kis kacsa fürdik, fekete tóba. Anyjához készül Lengyel országba. Síkos a talpa, magos a sarka. Fordulj ki fordulj szép arany alma.
 • Pocakkukkolás - Schumacher baba

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  ultrahangMinden kimama, kispapa nagyon kíváncsi, hogy milyen baba lakozik odabent. "Milyen színű a haja? Milyen színű a szeme? Mit csinál most éppen?" - találgatnak folyamatosan. Ezértis nem mulasztanak el egyetlen alkalmat sem, hogy bekukkolhassanak egy kicsit a pocakon belülre. Van, aki sima, de van, aki 3D, 4D ultrahangra is ellátogat, hogy kíváncsiságát kielégítse. De vajon mennyire lepődnének meg a leendő szülők, ha a következő filmet látnák vizsgálat közben a monitoron?
 • Napirenden a napirend - Altatás

  Kisgyerekkel » Gyereknevelés

  alszikA gyermek alvásigényének kielégítése elengedhetetlen az egészsége szempontjából. Alvás közben a csecsemő agya, és minden szerve rendkívüli ütemben növekszik, fejlődik. Ha a csecsemő nem alszik eleget, nyűgössé válik, hisztis, sírós, szinte megnyugtathatatlan. Ahhoz, hogy mosolygós, édesded kicsinyünk legyen, az étkezést követően legfontosabb a napi alvási rutin kialakítása. Az elelvás folyamata nem mindig a legegyszerűbb, de ahhoz, hogy a rutin beállításáról beszéljünk, tudnunk kell hogyan altassuk el gyermekünket.
 • Amit addig nem tudsz, amíg … (6-12 hónap között)

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  babaFel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód. *** Van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele. *** Rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40 mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít. *** Az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás, ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel. ***  Elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal. Na, ez innentől csak ábránd marad. *** Ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja, és szép lassan kitépi.
 • Szalmaképek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepkeA szalmaszálakat egyenként tisztítsuk meg a levelektől, és a búzakalásztól. A megtisztított szárat daraboljuk fel úgy, hogy csak a csöves része maradjon meg, hiszen csak az hasznosítható. A szívószálhoz hasonló csöveket egyenként hasítsuk végig az egyik oldalon, hogy később kiteríthető legyen. Az így előkészített búzaszárakat műanyag edénybe áztassuk be egy éjszakára.
 • A napallergiáról

  Kisgyerekkel » Betegségek

  napAz igazi napallergia, amit az orvosok is napallergiának diagnosztizálnak, nagyon ritka betegség. A napsugarak minimális hatására is az egész testen vörös foltok jelennek meg, és viszketnek, égnek fájnak. Amit mi a köznyelvben napallergiának hívunk, az inkább csak szervezetnek a fény által kiváltott reakciója, ami csak azon a Fontos megemlíteni, hogy ezáltal nem csak a napfény válthat ki allergiás reakciót, hanem olyan mesterséges fényforrások is, amelyek az UV határokat túllépik. Ilyenek pl. a szolárium csövek.
 • Rajzoltatók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  rajzoltatóRajzolok egy kerekecskét, gömbölyűre, mint a zsemlét, kerekecskén kis gombocska, akárcsak egy baba volna, gombocskának két nagy füle, vajon mi néz ki belőle? Bajuszkája, farkincája, kerekecske, gombocska, itt csücsül a nyulacska. *** Egyszer volt egy Jancsika, Jancsikából paprika. Paprikából kiskirály, Kiskirályból tulipán.
 • Amit addig nem tudsz, amíg … (első 6 hónap)

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  babaAz a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad. *** A lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor. *** Úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás. *** Napi 4-5 óra alvással is lehet élni. *** Ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni. *** Egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
 • Levendula batyu

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  illatosítóA varráshoz használhatsz varrógépet is, de kézzel megvarrni sem nagy kaland, hiszen összesen 24 cm-t kell végigölteni. Varrhatsz pelenkaöltéssel is, de a lusta öltés, vagy sűrű fércöltés is tökéletesen megteszi. A varrás végén a kicsiny zsákocskát fordítsuk ki, hogy a színe kerüljön kívülre. Az előzőleg gyűjtött virágszirmokat, terméseket tegyük a zsákba. Ezt a műveletet rá lehet bízni már egy 2 éves kisgyerekre is. Örömmel fog segíteni.
 • Flip-flop papucs

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Flip-flop papucsKartonpapírra rajzoljuk körbe egy papucsunk talpának körvonalát, majd sniccer és olló segítségével vágjuk körbe. Ezt a műveletet a felnőttek végzik, gyerek kezébe sniccert nem adunk, kartont pedig nagyon nehéz vágnia. Az elkészült papucstalpat kilyukasztjuk 3 helyen, ahol eredetileg a pántok vannak. Az egyik lyukba dugjuk a drótot, a hátoldalon ragasztószalaggal rögzítjük.
 • Görgényi Tamás: Tudod, kisfiam...

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Görgényi Tamás Tudod, kisfiam...Görgényi Tamás: Tudod, kisfiam... Tudod, kisfiam, neked nem kell a leggyorsabbnak lenned legjobbnak sem kell lenned sosem és az sem baj, ha nem vagy a legszebb se legerősebb, és nem vagy első soha semmiben nem kell mindent megtanulnod nem fontos mindent értened nem kell tudni mindent
  s töprengni mindenen nem kell mindent látni, kipróbálni s nem kell mindenkit ismerni sem...
 • Gyermekeink száma miként változtatja meg hozzáállásunkat?

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  kidsAz anyuka ruhái Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet. Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod. Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid. Felkészülés a szülésre 1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát. 2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített. 3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media