2019. október 15., kedd - Teréz napja

mt

 • Gyerekszáj 2.

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  kidAz üzletközpont egyik boltjában hatéves egypetéjű ikerunokahúgaimat lenyűgözte a számukra elérhető magasságban elhelyezett sok színes hajpánt és csatt. Egyiket a másik után próbálták fel, de hamarosan csalódottan állapították meg, hogy nincs tükör, amiben megnézhetnék magukat. Végül egyikük ráadott az ikertestvérére egy ugyanolyan csillogó hajpántot, amilyet már a saját fejére is föltett. Aztán azt mondta: - Maradj nyugton, hadd lássam, hogy áll nekem.
 • Bababáb

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  bababábA világos textillel kezdünk dolgozni legelőször. A közepére tesszük a tömőanyagot, az anyag négy sarkát egymáshoz illesztjük, közé tesszük a hurkapálcát, hogy az egyik vége a tömőanyaghoz nyomódjon, majd szorosan a tömőanyag fölött a textilt fonallal megkötjük, egy kis labdacsot képezve belőle. Ez lesz a baba feje.
 • A láz csillapítása

  Kisgyerekkel » Betegségek

  lázmérőHűtőfürdő alkalmazása: Ültessük a gyermeket 38 fokos, derékig érő vízbe. A zuhanyrózsát tegyük a vízbe, hogy ne fröcsköljön, és lassan kezdjük el hideg vízzel hűteni a fürdővizet. Ha eléggé lassan hűl a víz, a gyermeknek föl sem fog tűnni, hogy ez egy szükséges rossz. Csak egy jót fog pancsizni, azt pedig minden gyerek szeret. Közben locsolgassuk a gyermek hátát, mellkasát a kád vizével, hiszen úgy nagyobb felületen érünk el párolgást, s mint tudjuk, az hőelvonással jár.
 • Őszi fa galacsinokból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Őszi fa galacsinokbólEgy barna krepp papírra rajzoljuk körbe a csöppség kezét, majd várjuk körbe és ragasszuk fel egy karton közepére. Közben adjunk őszies színű krepp papír csíkokat a gyermek kezébe, hogy bátran tépje, gyűrje. A felragasztott kezecskét díszítsük körbe krepp galacsinokkal, hogy végül egy fa lombját, lehullott avarját alkossák. A galacsinokat ragasszuk is a kartonra.
 • Geszti Eszti és a többiek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyelóA földre hullott vadgesztenyéket, illetve egyéb terméseket begyűjtés után alaposan tisztítsuk meg. A fúróhegy segítségével készítsük el a furatokat, amibe a fogvájó kerülni fog. A fogvájókat csípőfogó vagy kés segítségével daraboljuk méretre. Éles kést használjunk a gesztenyéknél a vágatok elkészítéséhez. A fúrást, vágást, darabolást faragást mindig felnőtt végezze.
 • Csöpögtetett őszirózsa

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Csöpögtetett öszi rózsaKartonból kis képkeretet készítünk. Ollót, de akár sniccert is használhatunk. A kis képkeret közepét egy kis darab lepedővászonnal ragasszuk be, mintha egy kis képet készítenénk. Hagyjuk száradni a ragasztót. A kifeszített textilre filctollal csak pici pontokat teszünk, körbe, virág alakba, vagy csigavonalat rajzolunk, majd egy pipetta segítségével a virág közepébe alkoholt csöpögtetünk.
 • Válóok

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  mellA feleséged megcsal! Közölte egy jóakaróm, és a tényt fotóval igazolta. A megcsalás ténye még feldolgozható lett volna, de a megaláztatást, amit a felvétel okozott, nem tudtam elviselni. Az asszony mellén egy női szájtól származó, félre nem érthető rúzsfolt volt látható a kedvenc melltartójából kilátszó dekoltázson. Íme a fotó! Felindultságomban rögtön válóperes ügyvédet kerestem, és azonnal elköltöztem otthonról.
 • Csigás versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  csigaCsiga-biga gyere ki, Szebb a világ ideki, Bújj ki kapud aljába, Ló búsuljon magában, Ha a lábad táncra áll, Kilenc tücsök muzsikál, Járod akár száz napig, Míg bocskorod elkopik. *** Csiga-biga told ki szarvadat, ha nem tolod, összetöröm házadat. *** Csiga-biga gyere ki, Ég a házad ide ki, Kapsz tejet, vajat, Holnapra is marad.
 • Gesztenyebaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyebabaA gesztenyét az olló vagy a fúróhegy segítségével kifúrjuk az egyik oldalán, hogy a hurka pálcát bele tudjuk szúrni. Ne készítsünk túl nagy lukat, mert akkor a baba szoknyája állandóan ki fog esni. Jobb, ha egy kicsit beleszorul. A hurkapálca egyik végéhez illesszük a korong alakú textil közepéhez, majd az anyaggal együtt tűzzük a pálcát a geszetnyébe.
 • Tudta, hogy ettől okosabb lesz a gyermek?

  Kisgyerekkel » Gyereknevelés

  eszikFejlesztő játékok, kifestők, dalocskák és megannyi más módszer segít, hogy a gyermekeket már kicsi kortól "tréningezzük” az első nagy szellemi megpróbáltatásra, az általános iskola első osztályára. Azok a gyerekek, akik az első három életévükben nem kapják meg a szükséges napi 8 mg vasat, később problémákba ütközhetnek a tanulás terén.
 • Dióbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  dióbabaA fél dióhéjat alaposan megtisztítjuk (esetleg le is lakkozhatjuk előre). A fonalat félbe hajtjuk, és az összeillesztett végére csomót kötünk, majd ezt a csomót a dióhéj belsejébe ragasztjuk úgy, hogy a kész dióbabát erre föl lehessen majd függeszteni. A csipkeszalagot az aljánál összeráncoljuk, félkört képezünk belőle, majd a dióhéj fölső, akasztós végére ragasztjuk, mint egy kispárnát, amin a babánk aludni fog.
 • Szoknyás dióbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  DióbabaA diót a két diófél találkozásánál, hurkapálca helyén kifúrjuk. A vászonból egy körlapot vágunk ki. A hurkapálcából ledarabolunk egy 20 centiméteres rudat. A ledarabolt hurkapálca egyik végét a kör alakú textil közepéhez illesztem, majd az anyaggal együtt a pálcát a dión fúrt lyukba szorítom. Figyeljünk arra, hogy a hurkapálcát a dióhoz közel érdemes megfogni, és akkor az illesztés során nem törik el. A fonalból a gyerek kinyújtott ujjai köré tekerek annyit, hogy megfelelő mennyiségű haja legyen majd a babánknak.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media