2020. október 27., kedd - Szabina napja

mt

 • Tényleg elhülyül a gyerek az Ipadtől?

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  Tényleg elhülyül a gyerek az Ipadtõl?A tabletek megjelenése óta egyre többen aggódnak amiatt, hogy egyre fiatalabb gyerekek kezdik el használni a modern technológiát. Hogy ez az aggodalom jogos-e, azt senki nem tudja pontosan.; a tabletforradalom óta született gyerekek még óvodába járnak, így nem végezhettek hosszú távú hatástanulmányokat. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon sok múlik a szülők odafigyelésén.
 • Őszi levelek színezői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  kifestőMár teljesen biztos, hogy itt az ősz, a naptár legalábbis ezt mutatja, hiába a kellemes meleg, az iskolakezdés, a koránkelés ékes bizonyítéka állításunknak. Reggelente már hideg van -ezt a korán kelők tudják a legjobban-, korábban sötétedik, a játszóterek már nagyon korán kiürülnek. Lassan beszorulunk a lakásba, kénytelenek vagyunk odabent értelmes elfoglaltságot találni csemetéinknek. Mi megint a színezésnél kötöttünk ki. Most néhány falevelet rajzoltam körbe nektek, hogy nyomtassátok, színezgessétek bátran. Ne feledjétek: Már nem zölddel, hanem barnával, pirossal, sárgával színezünk.
 • Töklámpás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tökA tök felszínére a kés hegyével karcoljuk rá a kívánt mintát, de akár alkoholos filctollal is rárajzolhatjuk. A tök tetején készítsünk egy nagyobb léket, amin a kezünk is befér. Emeljük ki a léket, tisztítsuk meg a tök belső felszínét a magoktól. A kanál segítségével kaparjuk ki a tök teljes magvas részét. Ha olyan tököt választottunk, aminek ehető a magja, akkor érdemes összegyűjteni, kiszárítani, majd később megpirítani. nagyon finom csemege lesz a téli napokon.
 • Mondókák, versek a szélről

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  szélFuj a szél, fuj a szél, De morog a szél. Apró ez a szoba, Mégis belefér. *** Fújj, szél, meleg  szél, Jön a tavasz, fut a szél! *** Én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem, szél szél fújdogálja, eső, eső veregeti, huss… *** Tekereg a szél, Kanyarog a szél, Didereg az eper-ág: Mit üzen a tél? *** Bíbici Panna, Rákezdi Vince, Akit ér, akit ér, Majd elviszi a nagy szél.
 • Murphy 2.

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  Murphy 2.A gyermeknevelés napi huszonnégy órás munkakör: fizetés, fizetésemelés, előléptetés nélkül és nagyon kevés szabadsággal. *** Akármilyen tanáccsal látod el gyermekeidet, ennek nyolcvan százalékát figyelmen kívül hagyják, a maradékot pedig félreértik. *** Minél többet töprengsz a nyomasztó tényen, hogy teljes egészében te felelsz egy emberi életért, annál kevésbé érted, hogy akármit teszel vagy mondasz, a gyereked ügyet sem vet rá, és vígan csinálja úgyis, amit jónak lát.
 • Galacsintök és a többiek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  galacsintokA kartonlapra megrajzoljuk a tök (vagy kiválasztott őszi termés, levél, fa) formáját, amit ki fogunk ragasztgatni krepp-papír galacsinokkal. A kreppünket kb 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, majd azokat 6-8 cm-es darabokra tépkedjük. Az így kapott cafatokat galacsinná sodorjuk. Ez eléggé unalmas műveletsor, mégis a gyerkőcök ezt élvezik a legjobban.
 • Kisebb-nagyob levelek színezői

  Kisgyerekkel » Iskolaelőkészítés

  Kisebb-nagyob levelek színezőiA feladatlapon szereplő sorok levelei közül válasszuk ki a legnagyobbat. Színezzük őket pirosra. A sorok levelei közül válasszuk ki a legkisebbet, színezzük ki sárgára. A többi, nem kicsi és nem is nagy levelet, azaz amelyek közepes méretűek, azokat zínezzük barnára.
 • Őszi angyalka

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  angyalkaA gipszet keverjük be vízzel, hogy kellemesen folyós, de nem túl vizes állagú legyen, és töltsük egy műanyag tál aljába maximum 1 cm vastagon. A kiválasztott tál legyen olyan, amiből száradás után a kész alkotásunkat könnyen ki tudjuk pattintani, borítani.
 • Haemangioma

  Kisgyerekkel » Betegségek

  haemangiomaA csecsemőkori haemangióma az erek, kapillárisok rendellenes fejlődése, amolyan érdaganat, amely általában jóindulatú és minden esetben fájdalmatlan. Kialakulásának oka a mai napig ismeretlen (bizonyítottan nem örökletes), ezért megelőzni sem tudjuk.
 • Készítsünk őszi fát

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Készítsünk őszi fátKrepp papírból mindenféle szépség készíthető. Nagy előnye, hogy viszonylag olcsó, sok van belőle, így a gyermekeket nyugodtan lehet hagyni kreatívkodni vele. Már tényleg sokmindent készítettünk, ezúttal őszi fát kreáltunk a krepp-galacsin technikával.
 • Őszi faldekor

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Őszi faldekorŐsz közeledtével rengeteg érdekes dolgot készíthetünk. Olyanokat, amelyek az évszakhoz passzolnak, a színvilágának megfelelnek, megismertetik a gyerekeket az anyagok tulajdonságaival, és közelebb hozzák egy kicsit a természetet is. Mi most elkezdtük a szobák dekorálását, tartsatok velünk! Küldjétek be Ti is saját, kreatív ötleteiteket!
 • Kosárdobálás babzsákkal

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  Kosárdobálás babzsákkalA papírkosarat tegyük a földre, majd tőle 2 méterre ragasszunk egy csíkot a szintén a földre. Ide fognak állni a gyerekek. A csík ragasztásához legalkalmasabb a festékboltokban kapható ragasztószalag, mert az nyom nélkül, könnyedén eltávolítható. Ha szabadban játszunk, akkor egy krétával a betonra is rajzolhatjuk a vonalat.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media