2017. július 27., csütörtök - Liliána, Olga napja

mt

  • Fahéjas kusz-kusz

    Konyhában » Desszertek

    kuszkuszA még nyers, kemény kusz-kusz golyócskákat kevés olajon kicsit megpirítom, mint mondjuk a tarhonyát főzés előtt. Vízzel felöntöm, pici sót hozzáadok, majd 5 perc alatt készre főzöm. Ha közben a víz elfőne, akkor azt folyamatosan pótolom. Amikor megfőtt, kevés cukorral édesítem. A megfőtt, puha, édes kusz-kuszt most félre teszem és elkészítem a prézlit. Olajon aranybarnára pirítom a zsemlemorzsa, fahéj és cukor keverékét, majd a már megfőtt kusz-kuszt beleforgatom.
  • Meggyes piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Meggyes piskótaA vajat a cukorral habosra kikeverem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félrerakom. A sárgáját hozzáadom egyenként a vajas-cukros masszához, majd kis adagokban hozzákeverem a lisztet a sütőporral. Legvégén a tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába forgatom, vigyázva, nehogy összetörjön.
  • Meggyes pite

    Konyhában » Desszertek

    piteA lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a porcukorral, a vanília pudingporral elkeverem. A vizet és a rizstejet hozzáöntöm, a margarint kissé megolvasztom, és azt is alaposan hozzádolgozom. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe töltöm, majd a tetejét egyenletesen megszórom - a már előre alaposan megmosott, kimagvazott és vanília cukorban megforgatott - meggyel.
  • Rakott piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Rakott piskótaHa a gyerkőcök este elmentek aludni, mindenkinek akad 10 perce összedobni ezt a gyöngyszemet, aztán másnap edéb után csak elő kell varázsolni a hűtőszekrényből. A gyerekek imádják! A hozzávalókat egymásra rétegezzük: A piskótával kezdjük, majd jöhet a joghurt, a joghurtra banánkarikák kerülnek, majd a rétegezést újra a babapiskótával folytatjuk és így tovább.
  • Madártej recept

    Konyhában » Desszertek

    Madártej receptOdateszem a tejet felforralni 1-2 dl kivételével. Ezt a kis tejet, amit külön öntök elkeverem a 3 tojás sárgájával, az 1 csomag vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral és a 2 evőkanál pudingporral. Mikor a tejünk felforrt, lehúzom a tűzhelyről oldalra, és belekeverem az imént kikevert tojásos, cukros, pudingporos tejcsinket, ezzel elkészült a madártej leve.
  • Csigusz

    Konyhában » Desszertek

    CsiguszKisfiam nagyon szeret segédkezni a konyhában így próbálok olyan egyszerű süteményeket készíteni amiben ő is kiveheti a részét. :) A kakaópor kivételével az alapanyagokat összedolgozzuk és ketté vesszük. Az egyik felébe tesszük a kakaóport. Ez lesz a csiga feje és a teste. A tészta másik feléből hengert sodrunk és feltekerjük ez lesz a csiga háza.
  • Gofri

    Konyhában » Desszertek

    gofriMindig a lisztben keverjük el a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fél liter tejet, és a citrom héját. Csomómentesen elkeverjük.
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a kivajazott gofrisütőben. Darabonként kb. 1-2 perc alatt megsül.
  • Vanília fagylalt

    Konyhában » Desszertek

    fagyiA tejszínen kívül összes hozzávalót elkeverjük, fagyasztóba tesszük. Egy óra múlva a tejszínt kemény habbá verjük, és a fagyasztóból kivett félig fagyott keverékhez kavarjuk óvatosan, hogy a tejszínhab ne nagyon törjön össze. A habos keveréket visszatesszük a fagyasztóba. Néhány óra múlva kész a fagylalt, fagylaltszedő kanállal szervírozzuk. A tej: tejszín arány lehet 4-4 dl is. Ha nincs otthonn tejszín, akkor használhatunk kész tejszínhabot is.
  • Bundás bodza

    Konyhában » Desszertek

    bodzaA bodzavirágok kiválasztásánál ügyeljünk a származásta. Lehetőleg ne forgalmas útvonal mellett szedjük, mert akkor nemcsak tele lesz ólommal, de csupa poros is lehet. Ezzel pedig az a gond, hogy ha a virágot megmossuk, akkor rengeteg virágport, és azzal együtt sok-sok értékes anyagot küldünk a lefolyóba.
  • Joghurtos-kekszes

    Konyhában » Desszertek

    kekszesNégyzetes alakú tál aljára kekszeket teszünk egymás mellé. Célszerű négyzet alakú kekszet, hogy a lehető legjobban kitöltsük a tál alját. A kekszre borítsunk rá körülbelül fél centi vastagon gyümölcsjoghurtot. Erre tegyünk még egy réteg kekszet, majd még egyszer fél centi joghurtot. A tetejére ismét keksz sor jön. Az egészet fedjük le folpakkal, és egy fél órára tegyük hűtőbe. Ennyi idő alatt a keksz megpuhul, a joghurt pedig finom, krémes állagú lesz, a süteményünk szeletelhetővé válik.
  • Kakaós csiga

    Konyhában » Desszertek

    kakaós csigaAz élesztőt a cukrozott rizstejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Tapasztalatom szerint a tészta készítéséhez a kerek dobozos margarin jobb, mert krémesebb, jobban eldolgozható. Előfordulhat, hogy a tészta ragadós, nyúlós lesz, ilyenkor 2-3 dkg liszt még bátran hozzáadható. A tésztát meleg helyen fél órát hagyom kelni. Ez idő alatt a tölteléket elkészítem. A margarint megolvasztom és a cukrot, és a kakaóport felolvasztom benne.
  • Palacsinta

    Konyhában » Desszertek

    palacsintaA lisztet simára keverjük a száraz hozzávalókkal, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tajszín sűrűségű legyen a tészta. Igyekezzünk teljesen csomómentesre keverni. A bekavart tésztát kb. 15-20 percig pihentetjük.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media