2017. április 28., péntek - Valéria napja

mt

  • Palacsinta

    Konyhában » Desszertek

    palacsintaA lisztet simára keverjük a száraz hozzávalókkal, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tajszín sűrűségű legyen a tészta. Igyekezzünk teljesen csomómentesre keverni. A bekavart tésztát kb. 15-20 percig pihentetjük.
  • Farsangi fánk II.

    Konyhában » Desszertek

    fánkA mandulás rizstejet kissé meglangyosítom, elkeverek benne egy evőkanálnyi cukrot, hozzádarabolom a friss élesztőt és hagyom, hogy felhabosodjon. Közben kimérek 30 dkg lisztet, hozzáadom a sót, a maradék cukrot, és kb 4 ek olajat is hozzácsorgatok. Közben az élesztő kellően felfutott, így a többi hozzávalóhoz keverem, és könnyű tésztát dagasztok belőlük.
  • Farsangi fánk

    Konyhában » Desszertek

    fánkA tej felét mikróban meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral összekeverjük. A keverést lehetőleg ne fém kanállal végezzük, használjunk műanyag vagy fa kanalat. A lisztet általában szitálni szokás, de én csak úgy kimérem, és a közepébe mélyedést készítek. Beleteszem a tojások sárgáját, a puha vajat, egy pici sót, és hozzáadjuk a langyos, felfutott élesztőt is.
  • Brownie

    Konyhában » Desszertek

    brownieA cukrot, sót, lisztet és szódabikarbónát egy tálban összekeverem. Közben egy kis edényben a vizet, a kakaóport, és a vajat összeforralom majd a száraz dolgok elegyéhez keverem. Ehhez adom hozzá a joghurtot, tojást, és a baracklekvárt is, majd alaposan összekeverem.
  • Csörögefánk

    Konyhában » Desszertek

    CsörögefánkLassan itt a farsang, íme egy könnyen elkészíthető fánkrecept. A tészta hozzávalóit egy edényben összedolgozom, simára gyúrom. Mikor már jól összeállt a tészta, kiveszem a tálból és belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. (Körülbelül 3 milliméteresre.) Közben felteszem az olajt melegedni. Derelyevágóval felcsíkozom a tésztát és kis rombuszokat vágok ki a csíkokból. Ezeknek a rombuszoknak a közepén is vágást ejtek, és áthúzom rajta a tészta egyik sarkát.
  • Karamellás alma

    Konyhában » Desszertek

    Karamellás almaEgy kisebb fazékba beleöntöm a cukrot és addig kevergetem, még folyós karamellé nem olvad. Egy tálba előkészítem a mogyorót. Az almákat megmosom, kicsumázom és félbevágom. Nem kell meghámozni, mert különben nem tapad rá a forró karamell. Fsaslikpálcát vagy hurkapálcát szúrok az almákba és belemártom a karamellbe, majd belenyomom a darált mogyoróba, ami jól rátapad. Utána félreteszem kihűlni.
  • Diós bejgli

    Konyhában » Desszertek

    Diós beigliBár még nincs karácsony, de egy finom diós beiglit akár most is elkészíthetünk. A fazékban a vízbe elkeverem a cukrot és elkezdem forralni. Ha forr, belekeverem a darált diót, a fahéjat, mazsolát. Folyamatos kevergetés mellett be fog sűrűsödni a töltelékünk. Ha elkészült, félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. A margarint belemorzsolom a lisztbe. Az élesztőt cukros tejben feloldom, felfuttatom, a lisztes margarinos keverék közepébe öntöm. Hozzáadom a tojás sárgákat és a cukrot...
  • Mákos bejgli

    Konyhában » Desszertek

    Mákos beigliKevés langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A többi tészta-hozzávalót egy másik edényben összegyúrom, majd hozzáöntöm a felfutott élesztőt és még egyszer, alaposan összegyúrom. Letakarom konyha ruhával, majd meleg helyen közel egy órát pihenni, kelni hagyom. A tejbe belekeverem a cukrot, majd felforralom. Egyenletesen hozzá keverem a többi töltelék-hozzávalót. Folyamatos keverés mellett újra felforralom. Ha túl sűrűnek találnám, tejjel hígítom. Ha kész, leveszem a tűzről, hagyom hűlni.
  • Narancsos-csokis fantázia szelet

    Konyhában » Desszertek

    csokis sütiA lisztet, a darált diót, a sütőport és a cukrot egy közepes keverőedénybe tesszük, és összekavarjuk. A margarint és a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd a száraz hozzávalókra csorgatjuk, és összekeverjük. A masszához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat, és a narancs levét. Simára keverjük.
  • Mikulás süti

    Konyhában » Desszertek

    sütiA piskóta alapanyagait összekeverjük. Először a szárazanyagokat, majd hozzáadjuk a margarint és a tojást. Simára keverjük, majd margarinnal kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, és 180 fokos sütőben néhány percig sütjük. Ha egy fogvájóhoz már nem ragad hozzá a tészta, akkor kivehetjük a sütőből. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • Mikulás muffin

    Konyhában » Desszertek

    muffinA tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, Egy másik edényben elkeverjük a tojás sárgáját, az olvasztott vajat, illetve a langyos tejet, majd belekeverjük a mézet is. A tojásbabot és a nedves keveréket laza mozdulatokkal összeforgatjuk. Az üresen maradt edénybe lisztet szitálunk, hozzáadjuk a sütőport, majd gondosan elkeverjük.
  • Szőlős-Szilvás Muffin

    Konyhában » Desszertek

    Szőlős-Szilvás MuffinA gyümölcs kivételével a hozzávalókat jól elkeverem. A sütőformák aljába kanalazok egy keveset a tésztából, majd a közepét megpakolom a gyümölcsökkel, végül kanalazok még a tetejére a tésztamasszából, hogy elfedje a gyümiket. A végén a tetejét ki lehet rakni szilvával, szőlővel, mindkettővel, úgy szebb. Előmelegített sütőbe rakom és kb. 15-20 percig lassú tűzön sütöm.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media