2017. április 24., hétfő - György napja

mt

 • Cseresznyemag párna

  Picibabával » Babaholmi

  Cseresznyemag párnaA cseresznyelekvár, cseresznyedzsem készítésekor megmaradt magokat ne dobjuk el. Később jó hasznát vehetjük. Még frissen mossuk meg alaposan, a rajta maradt cseresznyehúst távolítsuk el, és napon szárítsuk meg. A megszárított cseresznyemag évekig eláll, ha nem is kezdünk vele semmit, viszont érdemes kis párnácskákat készíteni belőle, amelyet alkalomadtán csak elő kell vennünk.
 • A légzésfigyelőkről általában

  Picibabával » Babaholmi

  Az állandó szülői gondoskodást semmi sem pótolhatja, de vannak olyan készülékek, amelyek segítenek abban, hogy a kisbaba környezetében tartózkodó személyek nyugodtabban végezhessék teendőiket vagy pihenhessenek - annak biztos tudatában, hogy a gyermek minden lélegzetvételét és mozdulatát lankadatlan figyelem kíséri.
 • A vénasszonyok elviszik magukkal a D-vitaminunkat

  Picibabával » Babaholmi

  A "vénasszonyok" elviszik magukkal a D-vitaminunkatAz ősz utolsó napfényes időszaka hagyományosan a vénasszonyok nyara:  ilyenkor érik a gyerekeket az utolsó D-vitamint termelő napsugarak. Az ezt követő hideg és borús idő beköszöntével mindenképpen gondoskodni kell a kieső "napfényvitamin" folyamatos pótlásáról, ami segíthet számos súlyos betegség megelőzésében. Megfelelő D-vitamin szinttel nagyobb eséllyel kerülhető el az influenza megbetegedés, és a csontok is jobban erősödnek.
 • Mitől jó egy rugi?

  Picibabával » Babaholmi

  rugiA világ legpraktikusabb dolga a rugdalózó, vagy, ahogy nagyanyáink hívják: kezeslábas. Sokan összekeverik a tipegővel, pedig egy alapvető különbség van a kettő között: a tipegőnek a rugdalózóval ellentétben nincs lábfeje, pedig téli estéken igencsak fontos, hogy ne legyen meztelenül a gyerek lába még akkor sem, ha a takarót lerúgja magáról.
 • Mitől jó egy body? Milyet vegyünk?

  Picibabával » Babaholmi

  bodyMielőtt gyerekem lett volna, minden apró pici ruhadarabot az alapján ítéltem meg, hogy milyen cuki minta van rajta, vagy milyen cuki babás a színe. A funkcionalitásról érthetően gőzöm sem volt. Csak akkor döbbentem rá, hogy melyik jó, és melyik nem, amikor sorra kezdtem kidobálni őket, vagy adtam szeretetszolgálatnak, vagy egyszerűen csak fogakat összeszorítva tűrtem addig, amíg a pöttöm ki nem nőtte végre.
 • Tiszta pamut, csupa szeretet

  Picibabával » Babaholmi

  100% pamut, 100% szeretetA Freshka Design saját tervezésű figuráinak mindegyikét nagymamák szorgos kezei horgolják országszerte. Kiválasztásukban fontos szempont volt, hogy magas minőségű, precíz munkát végezzenek. Zebulon, a zebra, Oszkár az oroszlán és a többiek kiegészítő keresetet biztosítanak olyanoknak, akiknek nagy szükségük van erre.
 • Tejfogak, ha előbújnak

  Picibabával » Babaholmi

  Tejfogak, ha előbújnak Az első fogacskák megjelenése egyszerre örömteli és stresszes időszak. Örülünk, hiszen a csemeténk egészségesen fejlődik,  de a fogzás okozta fájdalom még a legvidámabb kisbabát is nyűgössé, étvágytalanná teszi – csakúgy, mint az aggódó szülőket.
 • Szúnyog- és kullancsriasztó karkötő

  Picibabával » Babaholmi

  karkotőA szúnyogriasztó piacon legfrissebb termék a szúnyog- és kullancsriasztó karkötő. Állítólag csak föl kell csatolni a gyerek lábára és/vagy a kezére, és a kullancsok, szúnyogok nagy ívben elkerülik majd. Kiránduláskor az ember egy ilyen eszköznek jó hasznát veheti, sőt én még akár éjszakára is hordatnám a kölökkel, csak nyugodt legyen az álma. Állítólag a hatóanyagát tekintve kizárólag természetes anyagokból származtatják. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy illatanyagokkal itatják át, és így nem a gyerek bőrére kell kenni a kemikáliákat, csak elég rácsatolni.
 • Szobatisztaságra nevelés gyerekjátékkal - Pisi és Kaki a játékboltok polcain

  Picibabával » Babaholmi

  Szobatisztaságra nevelés gyerekjátékkalSzerintem nagyon durva, hogy a gyerekeket ezzel a játékkal próbálják szobatisztaságra nevelni olyan címszóval, hogy megtanítják a kicsiknek, hogy hol van a kakinak és a pisinek (pee and poo) a helye. Tegyük fel, hogy minden okítás a legjobb úton halad, és a kölök beveszi, hogy a kaki és a pisi helye a biliben van.
 • GPS-es karóra brit gyerekeknek

  Picibabával » Babaholmi

  gpsAz amerikai Wherify Wireless cég terméke potom 99 angol fontba, vagyis 148 euróba fog kerülni. A cég állítása szerint az eltűnt gyerekek helyzetét a készülék segítségével akár perceken belül meg lehet határozni. Az eszköz egy beépített GPS-vevő segítségével képes meghatározni a viselője aktuális helyzetét. Az információk a Wherify Wirelesshez a szintén integrált mobilelektronikának köszönhetően jutnak el.
 • Gyerekpóráz, babahám

  Picibabával » Babaholmi

  babahámKi gondolná, hogy a kutyáknak használatos kutyahám mintájára olyan szerkezetet kezdenek gyártani, ami a kisgyerekek kordában tartására alkalmas. Még a gondolata is... érdekes. Egészen addig, amíg nem gondolunk bele jobban, hogy mi ez, hogyan használható, és milyen célt szolgál. Természetesen a kutyák esetében a hám és a póráz együttesen arra jó, hogy a gazdi kordában tartsa a rohangáló kutyust, megóvja tőle a járókelőket, illetve megvédje az autóktól és egyéb járművektől a kedvencét. Babák esetében mondjuk más, de mégis hasonló a helyzet.
 • Pee-pee teepee, azaz a pipitől megvédő kúp

  Picibabával » Babaholmi

  pipiMár biztosan iszonyatosa régen kitalálta valaki ezt az "okos" szerkezetet, de én figyelmetlen voltam és csak most találtam rá. És egyre biztosabb vagyok benne, hogy az Amerikában élők (legyenek akár kanadaiak)  iszonyú sok fölös energiával rendelkeznek, és iszonyú sok pénzzel is. Értem ezt úgy, hogy van idejük töprengeni azon, hogyan tegyék jobbá a világot, és minden ötletüket profin kivitelezik is.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media