2017. november 21., kedd - Olivér napja

mt

  • Márton napi fokhagymás libasült

    Konyhában » Főételek

    Márton napi fokhagymás libasültA libacombokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és hosszában vékony darabokra vágjuk. A libacombba egy hegyes késsel kis lyukakat szúrunk (spékelünk) és a vékony fokhagymadarabokat belenyomkodjuk. A libacombokat egy tepsibe fektetjük egymás mellé.
  • Kelkáposzta lapcsánka

    Konyhában » Főételek

    kelkaposzta lapcsánkaA kelkáposztát megtisztítottam külső leveleitől és torzsájától, majd vékony csíkokra vágtam. 1 evőkanál olajon wokban megpároltam. Hagytam kihűlni, majd egy tálban hozzákevertem a puffasztott rizst, a tojásokat, a lisztet, végül sóztam, borsoztam. Jól összedolgoztam.Az olajat felmelegítettem, és belekanalaztam a kelkáposztás masszát. Aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, majd megforgattam, és a másik oldalt is készre sütöttem.
  • Tökpuffancs

    Konyhában » Főételek

    tökpufiEgy közepes tököt alaposan megmosok, lereszelek. A tökreszeléket besózom, és egy órát állni hagyom, mivel sok levet enged. Leöntöm a levét, jól kinyomkodom. A reszelt tökhöz hozzákeverek 3 egész tojást, ízlés szerint ételízesítőt (pl.Vegetát), 1 sütőport, 5-6 gerezd fokhagymát reszelve, 1 kávéspohár étolajat és 40 dkg lisztet. Ha még folyósnak látom a masszát, akkor még egy kicsi lisztet adok hozzá. A masszából forró olajba evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatok, 2-3 perc sütés után kész is a tökpufi.
  • Töltött tök

    Konyhában » Főételek

    Töltött TökA tököt félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk majd ecetes, sós vízben kicsit előfőzzük. A zsemlét tejbe áztatjuk, a darált hússal, tojással, ételízesítővel, a tejföllel és friss petrezselyemmel összedolgozzuk. Az előfőzött tököket kivajazott sütőlapra fektetjük, a tölteléket elosztjuk rajtuk. A tetejére 1 pohár tejfölbe 1 kanál ételízesítőt, friss kaprot és 1 kis lisztet keverünk, ezzel kenjük meg a töltelék tetejét.
  • Tökfőzelék

    Konyhában » Főételek

    TökfőzelékNe húzzuk a szánkat ha meghalljuk, hogy tökfőzelék! Inkább készítsük el nagyon finomra! :) Az elkészítés menete: A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, majd a magjait egy kanál segítségével kikaparom. Nagy lyukú reszelővel lereszelem, egy külön tálba teszem, megsózom és 15 percig állni hagyom. Addig a hagymát is megtisztítom és apró kockákra vágom. Egy edényben kevés olajon elkezdem megpirítani a hagymát és az apróra vágott kapor felét.
  • Aszalt szilvával töltött oldalas

    Konyhában » Főételek

    Aszaltszilvás oldalasAz oldalast előkészítem, befűszerezem. Kés hegyével pár helyen megszurkálom a húst, a részekbe félbevágott aszalt szilvát nyomkodok. Ráhelyezem a szeletelt bacont, majd megcsorgatom mézzel. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve körülbelül 30 percet sütöm, majd leveszem a fóliát, és saját levével locsolgatva addig sütöm, amíg a bacon megpirul és kicsit rákaramellizálódik a mézes mártás a tetejére.
  • Paradicsomos-tejszínes tészta

    Konyhában » Főételek

    tésztaMagas falú edényben kevés paprikás rántást készítek (nem kell annyi, mintha főzeléket csinálnál, csak épphogy sűrítse majd a paradicsomlevet). A konzervparadicsomot 2 dl vízzel csomómentesen feloldom, és az addigra kihűlt rántásra öntöm. Alaposan összekeverem, megfűszerezem sóval, petrezselyennel, majorannával.
  • Paradicsomos húsgombóc

    Konyhában » Főételek

    Paradicsomos húsgombócA hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a rizst, majd a darált húst és a tojást, fűszereket. Az a legegyszerűbb ha kézzel dolgozzuk össze a masszát, majd vizes kézzel, kis gombócot formálok belőle. Egy nagy mély edényben vizet forralok, és szépen belehelyezem a gombócokat. Lefedem és kis-közepes lángon kb. 1 órát hagyom főni.
  • Baconbe tekert csirkemell

    Konyhában » Főételek

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom, beleteszem egy tálba. Sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és egy ek. mustárt hozzáadok. Ezt jól összekeverem, hogy mindenhol érje az olajos pác a húst. Másfél-2 órára hűtőbe teszem, majd egyenként baconbe tekerem a csirkemell darabkákat. Ha nagyon nem akarna rajta maradni a bacon, akkor fogpiszkálóval rögzíthetem, amit majd persze sütés után eltávolítok.
  • Ananászos csirke

    Konyhában » Főételek

    ananászosA csirkemell filét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, kettévágjuk és a két felet darabonként 3-4 szeletre vágjuk. A szeleteket befűszerezzük, majd kiolajozott tepsübe fektetjük egymás mellé. A tetejét megdíszítem ananásszal, majd arra rászórom a reszelt sajtot. A tetejére pici majoranna hullatható, attól szép is lezs, és az ízeis kellemes.
  • Sült csirkecomb

    Konyhában » Főételek

    csirkecombA csirkecombokat folyó hidegvíz alatt alaposan megmosom, a tollakat eltávolítsd el. Fűszerezd be alaposan fűszersóval, hints rá egy leheletnyi fahéjat. Tedd tűszálló edénybe úgy, hogy a bőrös rész lefele forduljon, és csorgass rá egy kevés olíva olajat. Fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 20 percig. vedd le róla a fóliát, és fordítsd meg a csirkecombokat. tedd vissza a sütőbe pár percre, amíg aranybarnára nem pirul.
  • Lasagna - Garfield kedvence

    Konyhában » Főételek

    lasagnaAz egyik fej hagymát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom. A hagymára ráöntöm a paradicsom konzervet, melyet kevés víz hozzáadásával puhára/pürére főzök. Egy másik edényben, a másik, szintén megmosott, apróra vágott hagymán elkezdem megpirítana a darált húst. Mikor a hús megpirult, hozzáöntöm a paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Jól összekeverem, és újra forralom.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media