2017. június 22., csütörtök - Paulina napja

mt

 • Babalánc, láncbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  babaláncA világ legegyszerűbb és legolcsóbb gyerekjátéka. Meg jó móka is. ha még kicsi a poronty, akkor anya vágja, a baba színezi. Ha még kisebb, akkor anya vágja, és a baba tépkedi. :) Nem kell hozzá nagy kézügyesség, és egyáltalán nem ördöngős feladat.
 • Főzött gyurma 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Főzött gyurma 1.Egy serpenyőbe öntöm a vizet, és a felmelegítem. Melegedés közben hozzáadom a sót, étolajat, citromsavat. Leveszem a tűzről és óvatosan elkeverem benne a lisztet is. Teljesen homogén állagúra keverem vigyázva arra, hogy ne égessem meg a kezem, mert igen meleg.
 • Ehető nyaklánc

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láncA gabonagolyókat és puffasztott mindenféléket sorba rendezzük, mintha gyöngyök lennének, olyan sorrendben, ahogy szeretnénk őket felfűzni. A cérnát befűzzük a tűbe, és a csemeténk kezébe adjuk. Ha mégpicike a művelethez, akkor inkább mi fűzzük, az ő feladata pedig az adogatás legyen. Igazán kreatív kis láncocska készülhet, ha egy pöttöm rakja sorba a szemeket.
 • Babaház kartondobozból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  kisházSokminden kialakítható egy ilyen dobozból, gyerekkoromban mindig ilyenekben játszottunk mikor sikerült hozzájutnunk egy-egy nagyobb dobozhoz, most már szinte akármelyik nagyobb üzletlánctól beszerezhető. Aztán csak a képzelet szab határt, lehet kisautó, szekrény, lift, rendelő, házikó, garázs, babaház stb. A dobozból mi játszóházat alakítottunk ki, kislányom imád bujkálni.
 • Állatkák kagylóból és csigából

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  süniA megtisztított, megmosott, megszárított vázakat rendszerezzük, tervezzük el, hogy mi fog készülni belőlük. Csiszolópapír segítségével akár méretre is csiszolhatjuk őket. Az egyes részeket ragasztópisztoly segítségével rögzítsük egymáshoz. A piciny orrokat, szemeket gyöngyből ragasszuk. A kész alkotások aljára - vagy akárhova - alkoholos filctoll segítségével írjuk rá a nyaralás helyszínét egy dátummal. Így biztosan nem fogjuk összekeverni az emlékeket.
 • Nyári ajtódísz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  ajtódíszA sáslevelek közül kiválasztunk hármat, aminek közel azonos a vastagsága, majd egyforma hosszúra is vágjuk metszőolló segítségével. Fontos, hogy a metszőolló éles legyen, mert amúgy csak roncsolja az értékes alapanyagokat. Az egyforma hosszú sásleveleket - a végüktől azonos távolságra - megkötözzük  páronként, hogy egy háromszöget alkossanak.
 • Macis emlékeztető tábla

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Macis emlékeztető táblaTudtátok-e, hogy február 2-án (a medve napon) a néphagyomány szerint, ha a medvék előbújnak a barlangjukból, és meglátják a saját árnyékukat, attól megijednek, és visszabújnak a barlangjukba, és még negyven napig elő sem jönnek. Ebben az időszakban pedig még fagyok várhatók, így a tavasz is várat magára még egy kicsit.
 • Babzsák baba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  babaElső lépésként kivágunk két nagyjából a képen látható formát, tetszés szerinti méretben. Ez lesz a baba teste. A két formát összevarrjuk, majd kifordítjuk. A nyakrészt hagyjuk szabadon, ide rögzítjük majd a fejet. Ez után elkészítjük a baba fejét. Egy négyzetet vágunk ki a fehér anyagunkból.
 • Satírozott patchwork képek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Satírozott patchwork képekA papírra rajzoljuk meg a kiszínezni kívánt mintát filctollal. A papír alá tegyük be a kiválasztott felületet, majd színezzük ki a megfelelő színűre az adott területet. Szükség esetén a felületet toljuk arrébb. Ismételjük a műveletet addig, amíg az egész ábra színes nem lesz. Válasszunk egymással harmonizáló színeket. Jó munkát kívánok!
 • Kavicsrajzok

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tekiA nyaralások alkalmával tengerparton, folyó- vagy tóparton szedett, aránylag szabályos (de lehet akár szabálytalan) köveket tisztítsuk meg a homoktól és a sótól. Azért szuper elfoglaltság kavicsokra rajzolni, mert tulajdonképpen nem is kell hazahozni a kavicsokat ahhoz, hogy rajzoljunk rájuk, hanem már ott a helyszínen, a parton alkothatunk. A ragyogó napsütés is nekünk dolgozik, mert hamar megszárítja a megmosott köveket.
 • Linzerbetűk

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  linzerbetűKisiskolásoknak, betűolvasás-, írástanulás közben igen szórakoztató, de mégis fejlesztő játék lehet, ha hagyjuk, hogy saját maga vágogassa ki a betűit. Kisebbeknél az alakformázást tudom javasolni. Esetleg alaposan kimosott, vagy még egyáltalán nem használt homokozó játékba lehet vékonyan tésztát nyomkodni, majd kiborítani, vagy a homokozó játékokkal kiszaggatni, és kisütni. Ha a kicsi hamar megunná a foglalatoskodást, akkor próbáljuk kedvenc állatát megmintázni tésztából, azt sütés után biztosan előszeretettel fogja rágcsálni!
 • Nemezelt gyöngyökből nyaklánc

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Nemezelt gyöngyökből nyakláncA nemezelés alapvető lépéseit már biztosan mindenki ismeri, jó esetben ki is próbálta már, ezért itt az ideje, hogy csemeténket is megtanítsuk erre. A natúr gyapjúból vékony hengert készítek, majd hálószerűen rátekerek a színes gyapjúból is. Eztán ismét a színes következik, majd ismét a natúr. Egymás után borítjuk be a gyapjúrétegekkel az előzőeket. A végén az egészet szappanos, meleg vízbe mártjuk, majd sodorni kezdjük.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media