2020. október 27., kedd - Szabina napja

mt

 • Töklámpás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tökA tök felszínére a kés hegyével karcoljuk rá a kívánt mintát, de akár alkoholos filctollal is rárajzolhatjuk. A tök tetején készítsünk egy nagyobb léket, amin a kezünk is befér. Emeljük ki a léket, tisztítsuk meg a tök belső felszínét a magoktól. A kanál segítségével kaparjuk ki a tök teljes magvas részét. Ha olyan tököt választottunk, aminek ehető a magja, akkor érdemes összegyűjteni, kiszárítani, majd később megpirítani. nagyon finom csemege lesz a téli napokon.
 • Galacsintök és a többiek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  galacsintokA kartonlapra megrajzoljuk a tök (vagy kiválasztott őszi termés, levél, fa) formáját, amit ki fogunk ragasztgatni krepp-papír galacsinokkal. A kreppünket kb 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, majd azokat 6-8 cm-es darabokra tépkedjük. Az így kapott cafatokat galacsinná sodorjuk. Ez eléggé unalmas műveletsor, mégis a gyerkőcök ezt élvezik a legjobban.
 • Őszi angyalka

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  angyalkaA gipszet keverjük be vízzel, hogy kellemesen folyós, de nem túl vizes állagú legyen, és töltsük egy műanyag tál aljába maximum 1 cm vastagon. A kiválasztott tál legyen olyan, amiből száradás után a kész alkotásunkat könnyen ki tudjuk pattintani, borítani.
 • Készítsünk őszi fát

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Készítsünk őszi fátKrepp papírból mindenféle szépség készíthető. Nagy előnye, hogy viszonylag olcsó, sok van belőle, így a gyermekeket nyugodtan lehet hagyni kreatívkodni vele. Már tényleg sokmindent készítettünk, ezúttal őszi fát kreáltunk a krepp-galacsin technikával.
 • Őszi faldekor

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Őszi faldekorŐsz közeledtével rengeteg érdekes dolgot készíthetünk. Olyanokat, amelyek az évszakhoz passzolnak, a színvilágának megfelelnek, megismertetik a gyerekeket az anyagok tulajdonságaival, és közelebb hozzák egy kicsit a természetet is. Mi most elkezdtük a szobák dekorálását, tartsatok velünk! Küldjétek be Ti is saját, kreatív ötleteiteket!
 • Színes süni

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Színes süniAz ősz közeledtével megpróbálunk itthon is a lehető legtöbb őszi témát feldolgozni. Most a süni nálunk a nagy sláger, merthogy a kerünkbe is beköltözött egy élő példány. :) Nagyon cuki. Minden nap etetjük, itatjuk. Lehet, hogy egyszer símogatni is engedi majd magát. Most viszont készítsünk papírsünit!
 • Kosárfonás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  KosárfonásAz ásványvizes palack alját késsel levágom, majd ollóval függőlegesen bevagdalom a talpmintázatot követve 10-12 helyen, egymástól egyenlő távolságra. A bevagdosott oszlopok tetejét lekerekítem, majd irodai lyukasztóval mindegyik oszlopot kilyukasztom. A polár anyagot kb 2 centiméteres csíkokra vágom, a csíkokat enyhén meghúzogatom, hogy összepöndörödjön az anyag, a gyerek könnyen tudjon dolgozni vele.
 • Bababáb

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  bababábA világos textillel kezdünk dolgozni legelőször. A közepére tesszük a tömőanyagot, az anyag négy sarkát egymáshoz illesztjük, közé tesszük a hurkapálcát, hogy az egyik vége a tömőanyaghoz nyomódjon, majd szorosan a tömőanyag fölött a textilt fonallal megkötjük, egy kis labdacsot képezve belőle. Ez lesz a baba feje.
 • Őszi fa galacsinokból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Őszi fa galacsinokbólEgy barna krepp papírra rajzoljuk körbe a csöppség kezét, majd várjuk körbe és ragasszuk fel egy karton közepére. Közben adjunk őszies színű krepp papír csíkokat a gyermek kezébe, hogy bátran tépje, gyűrje. A felragasztott kezecskét díszítsük körbe krepp galacsinokkal, hogy végül egy fa lombját, lehullott avarját alkossák. A galacsinokat ragasszuk is a kartonra.
 • Geszti Eszti és a többiek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyelóA földre hullott vadgesztenyéket, illetve egyéb terméseket begyűjtés után alaposan tisztítsuk meg. A fúróhegy segítségével készítsük el a furatokat, amibe a fogvájó kerülni fog. A fogvájókat csípőfogó vagy kés segítségével daraboljuk méretre. Éles kést használjunk a gesztenyéknél a vágatok elkészítéséhez. A fúrást, vágást, darabolást faragást mindig felnőtt végezze.
 • Csöpögtetett őszirózsa

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Csöpögtetett öszi rózsaKartonból kis képkeretet készítünk. Ollót, de akár sniccert is használhatunk. A kis képkeret közepét egy kis darab lepedővászonnal ragasszuk be, mintha egy kis képet készítenénk. Hagyjuk száradni a ragasztót. A kifeszített textilre filctollal csak pici pontokat teszünk, körbe, virág alakba, vagy csigavonalat rajzolunk, majd egy pipetta segítségével a virág közepébe alkoholt csöpögtetünk.
 • Gesztenyebaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyebabaA gesztenyét az olló vagy a fúróhegy segítségével kifúrjuk az egyik oldalán, hogy a hurka pálcát bele tudjuk szúrni. Ne készítsünk túl nagy lukat, mert akkor a baba szoknyája állandóan ki fog esni. Jobb, ha egy kicsit beleszorul. A hurkapálca egyik végéhez illesszük a korong alakú textil közepéhez, majd az anyaggal együtt tűzzük a pálcát a geszetnyébe.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media