2021. április 20., kedd - Tivadar napja

mt

 • Nyuszi fészek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tojásA tapétaragasztót bekeverjük. Az újságpapírt kb 3-4 cm széles hosszú csíkokra vágjuk fel. A lufit kívánt nagyságúra fújjuk. (Minél nagyobb, annál több meglepetés fér bele a végén.) A csíkokat a tapétaragasztóval először függőlegesen a lufira ragasztjuk, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. Ezt követően vízszintesen is tegyünk újabb réteg csíkot a lufira, majd még kétszer ismételjük meg függőlegesen és vízszintesen felváltva. Néhány nap szükséges, hogy teljesen kiszáradjon az így kapott tojás.
 • Papírra varrás - Tulipán 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Papírra varrás - Tulipán 1.A papírra varrás egy ősi japán technika. Az internet tele van a bemutatásával, leírásával, végtelen számú sablon található az internetes oldalakon. Én mégis tulipán-lázban égek, és valamikor régen varrtam egy ilyen szépséget, aminek a fotójára most bukkantam rá. Gyorsan rajzoltam hozzá egy sablont, hogy ha nektek is kedvetek támad, akkor könnyedén elkészíthessétek.
 • Indián álomfogó, álomcsapda

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Indián álomfogóKicsi lányom mostanság sajnos sokat álmodik rosszat. Simán lehet, hogy azért, mert meleg van, és izzad, vagy csak egyszerűen a szeparációs szorongás normális tünete a rosszul alvás a külön alvásra szoktatás miatt, és így rosszat álmodik szegénykém, vagy csak egyszerűen fél elaludni, mert fél, hogy rosszat fog álmodni. Ezért a  rossz álmok elkerülésére készítettem neki egy álomfogót. Ez az álomcsapda csak a rossz álmokat fogja meg az indián hagyományok szerint.
 • Horgolt virágok reklámszatyorból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Horgolt virágok reklámszatyorbólAnnyi minden van az életben, amit nagyanyáink másképp csináltak mint mi. Egyrészt a kor sajátosságai miatt, másrészt, mert ők valahogy tudtak spórolni, mindent felhasználtak újra és újra. Egészen addig, amíg az teljesen el nem kopott. Egy ilyen lehetőséget szeretnék nektek most bemutatni.
 • Pálcikás tavasztündér textilből

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Pálcikás tavasztündér textilbőlA tündér fejét egy 20-25 cm átmérőjű fehér vászon körlapból készítem. A közepébe teszek 6-7 vattapamacsot, összefogom körülötte a vásznat, hurkapálcát szúrok a közepébe, majd alaposan megkötözöm a nyakánál. Gondosan ügyeljünk arra, hogy legyen olyan sima része a kapott gömböcskének, ahol az arcot szépen meg lehet majd rajzolni. A lelógó vásznat szorosan a pálcához kötözöm, mintha egy dobverőt készítenék.
 • Dobozból akvárium

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Dobozból akváriumSzínes papírokból vágjunk mindenféle mozaik darabot. A vízhez a doboz oldalára leginkább a kék, a föld, az aljzat ragasztásához pedig a barna árnyalatait használjuk. Az előre felaprított mozaikdarabokat tapétaragasztóval, vagy bármilyen más papírragasztóval erősítsük a helyére. A tapétaragasztóval még azt is megengedhetjük a gyermekünknek, hogy belemártsa a papírfecniket, és kézzel tegye a helyére. Nem kell félni attól, hogy koszos lesz, mert ez a ragasztó vízzel lemosható, ruhából kimosható.
 • Horgászkészlet házilag

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  horgászAkár sablon alapján, akár saját kútfőből vágjunk ki dekorgumiból néhány halacskát, illetve vízi állatot. Én a halak mellett siklót, polipot, csillagot, teknősbékát készítettem. Alkoholos filctollal rajzoljuk meg a mintákat a kivágott forma mindkét oldalára. Golyóstoll is jó lehet, de a sima filctoll elkenődik a gumis felületen, így nm a legmegfelelőbb. Ha nincs otthon alkoholos filctoll, akkor inkább golyóstollat használjunk.
 • Tavaszi koszorú

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Tavaszi koszorúA levegőn száradó gyurmát két sütőpapít között kb 1 mm-esre nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a kívánt tavaszi formákat. A radiátorra tesszük, hogy mielőbb megszáradjanak. Száradás után kifestjük a megfelelő színre, de addigis elkészítjük a koszorút.Egyetlen szál fűzfavesszőből egy kört formázunk, és a maradékot köré fonjuk mindaddig, amíg lehet, aztán körbetekerjük még a kiválasztott szalaggal is, és a tetejére egy akasztót készítünk akár a szalagból, akár egy madzagból.
 • Tavasztündérek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  TavasztündérekLányos anyukaként a rózsaszín, csillogó, légies dolgok eleve elvarázsolnak, ha pedig ilyen édes tündérkékkel találkozom, egyszerűen elolvadok, majd sorozatgyártásba kezdek. Ezen felindulva született meg az első 10 kis tavasztündérünk. A többi pedig csak úgy. Most az egész lakást ellepik a tündérek. Kékek, zöldek, csillogók, átlátszók. Próbáld ki Te is, aztán majd meglátod, hogy egyszerűen lehetetlen abbahagyni. Az összes hulladékpapírban tündéreket lát az ember lánya, ha nem vigyáz. :)
 • Tulipánok hajtogatva

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Tulipánok hajtogatvaA tulipán hajtogatása nagyon egyszerű művelet. Egy 5-6 éves gyerek már simán meghajtogatja kis segítséggel. Általában a végső, felfújás nem megy nekik eléggé, úgyhogy vagy többször mutassuk meg, vagy legyünk türelmesek, és ne akadjunk ki, ha kirepül, szélnyílik, nyálas lesz, vagy nem sikerül elsőre.
 • Kokárda készítése

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  kokárdaA szalag két végét cakkosra vágjuk úgy, hogy hogy hosszában ketté hajtjuk, majd egy kis háromszöget vágunk ki belőle. Gondolatban három részre osztjuk a szalagot hosszában, majd a középső részt a zöld színnél fércöltéssel (föl - le - föl - le) végigvarrjuk. A cérnát szorosra húzzuk, hogy a középső rész egy háromnegyed kört tegyen ki, majd elvarrjuk.
 • Kokárda pókháló

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Kokárda pókhálóKét darab 15 centiméteres hurkapálcát helyezzünk egymásra merőlegesen, úgy, hogy a középen keresztezzék egymást. A zöld színű fonallal kössük össze a hurkapálcákat, majd tekerjük rá egymás után minden hurkapálcára egyszer az óramutató járásával egyező irányban haladva. Folytassuk ezt addig, amíg el nem érjük a zöld sáv kívánt szélességét.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media