2022. június 25., szombat - Vilmos napja

mt

 • Öntsünk gipszet

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láb gipszbőlBiztosan eszedbe jut, hogy milyen parányi is volt gyermeked kezecskéje, lábacskája, amikor megszületett... amikor fél éves volt. Szívesen nosztalgiázol, hogy milyen puha, bársonyos volt, és milyen nagyokat kacagott, ha puszilgattad. Az is biztosan gyakran megfordul a fejedben, hogy: "De jó is volna visszapörgetni az időt! Csak még egyszer megfogni, csak megnézni..."
 • Babalánc, láncbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  babaláncA világ legegyszerűbb és legolcsóbb gyerekjátéka. Meg jó móka is. ha még kicsi a poronty, akkor anya vágja, a baba színezi. Ha még kisebb, akkor anya vágja, és a baba tépkedi. :) Nem kell hozzá nagy kézügyesség, és egyáltalán nem ördöngős feladat.
 • Főzött gyurma 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Főzött gyurma 1.Egy serpenyőbe öntöm a vizet, és a felmelegítem. Melegedés közben hozzáadom a sót, étolajat, citromsavat. Leveszem a tűzről és óvatosan elkeverem benne a lisztet is. Teljesen homogén állagúra keverem vigyázva arra, hogy ne égessem meg a kezem, mert igen meleg.
 • Ehető nyaklánc

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láncA gabonagolyókat és puffasztott mindenféléket sorba rendezzük, mintha gyöngyök lennének, olyan sorrendben, ahogy szeretnénk őket felfűzni. A cérnát befűzzük a tűbe, és a csemeténk kezébe adjuk. Ha mégpicike a művelethez, akkor inkább mi fűzzük, az ő feladata pedig az adogatás legyen. Igazán kreatív kis láncocska készülhet, ha egy pöttöm rakja sorba a szemeket.
 • Babaház kartondobozból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  kisházSokminden kialakítható egy ilyen dobozból, gyerekkoromban mindig ilyenekben játszottunk mikor sikerült hozzájutnunk egy-egy nagyobb dobozhoz, most már szinte akármelyik nagyobb üzletlánctól beszerezhető. Aztán csak a képzelet szab határt, lehet kisautó, szekrény, lift, rendelő, házikó, garázs, babaház stb. A dobozból mi játszóházat alakítottunk ki, kislányom imád bujkálni.
 • Állatkák kagylóból és csigából

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  süniA megtisztított, megmosott, megszárított vázakat rendszerezzük, tervezzük el, hogy mi fog készülni belőlük. Csiszolópapír segítségével akár méretre is csiszolhatjuk őket. Az egyes részeket ragasztópisztoly segítségével rögzítsük egymáshoz. A piciny orrokat, szemeket gyöngyből ragasszuk. A kész alkotások aljára - vagy akárhova - alkoholos filctoll segítségével írjuk rá a nyaralás helyszínét egy dátummal. Így biztosan nem fogjuk összekeverni az emlékeket.
 • Nyári ajtódísz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  ajtódíszA sáslevelek közül kiválasztunk hármat, aminek közel azonos a vastagsága, majd egyforma hosszúra is vágjuk metszőolló segítségével. Fontos, hogy a metszőolló éles legyen, mert amúgy csak roncsolja az értékes alapanyagokat. Az egyforma hosszú sásleveleket - a végüktől azonos távolságra - megkötözzük  páronként, hogy egy háromszöget alkossanak.
 • Macis emlékeztető tábla

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Macis emlékeztető táblaTudtátok-e, hogy február 2-án (a medve napon) a néphagyomány szerint, ha a medvék előbújnak a barlangjukból, és meglátják a saját árnyékukat, attól megijednek, és visszabújnak a barlangjukba, és még negyven napig elő sem jönnek. Ebben az időszakban pedig még fagyok várhatók, így a tavasz is várat magára még egy kicsit.
 • Babzsák baba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  babaElső lépésként kivágunk két nagyjából a képen látható formát, tetszés szerinti méretben. Ez lesz a baba teste. A két formát összevarrjuk, majd kifordítjuk. A nyakrészt hagyjuk szabadon, ide rögzítjük majd a fejet. Ez után elkészítjük a baba fejét. Egy négyzetet vágunk ki a fehér anyagunkból.
 • Satírozott patchwork képek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Satírozott patchwork képekA papírra rajzoljuk meg a kiszínezni kívánt mintát filctollal. A papír alá tegyük be a kiválasztott felületet, majd színezzük ki a megfelelő színűre az adott területet. Szükség esetén a felületet toljuk arrébb. Ismételjük a műveletet addig, amíg az egész ábra színes nem lesz. Válasszunk egymással harmonizáló színeket. Jó munkát kívánok!
 • Kavicsrajzok

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tekiA nyaralások alkalmával tengerparton, folyó- vagy tóparton szedett, aránylag szabályos (de lehet akár szabálytalan) köveket tisztítsuk meg a homoktól és a sótól. Azért szuper elfoglaltság kavicsokra rajzolni, mert tulajdonképpen nem is kell hazahozni a kavicsokat ahhoz, hogy rajzoljunk rájuk, hanem már ott a helyszínen, a parton alkothatunk. A ragyogó napsütés is nekünk dolgozik, mert hamar megszárítja a megmosott köveket.
 • Linzerbetűk

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  linzerbetűKisiskolásoknak, betűolvasás-, írástanulás közben igen szórakoztató, de mégis fejlesztő játék lehet, ha hagyjuk, hogy saját maga vágogassa ki a betűit. Kisebbeknél az alakformázást tudom javasolni. Esetleg alaposan kimosott, vagy még egyáltalán nem használt homokozó játékba lehet vékonyan tésztát nyomkodni, majd kiborítani, vagy a homokozó játékokkal kiszaggatni, és kisütni. Ha a kicsi hamar megunná a foglalatoskodást, akkor próbáljuk kedvenc állatát megmintázni tésztából, azt sütés után biztosan előszeretettel fogja rágcsálni!

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media