2019. november 15., péntek - Albert, Lipót napja

mt

 • Diómágnes

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  diómágnesA dióhéjat tisztítsuk meg, majd a törött felével lefele helyezzük zöld színű színes papírra, és rajzoljuk körbe. Igyekezzünk a papíron úgy elhelyezni, hogy még fejét, lábát is kell vágnunk hozzá, úgyhogy legjobb, ha nem tesszük a lap szélére. Ha körberajzoltuk, akkor a dióhéjat tegyük félre. A lapon az ellipszis-szerű rajzot egészítsük ki lábakkal, fejjel, és farkincával, majd vágjuk körbe. A fél dióhéjba helyezzünk egy kis vattát, majd arra tegyünk rá egy mágneskockát.
 • Márton napi lámpás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Márton napi lámpásSzínes selyempapírból vágjunk ki mindenféle alakzatot. Használhatunk erre a célra formakiszúrót, de egyszerű mozaikképet is alkothatunk. A kivágott formákat pici ragasztóval tapasszuk az üveg falára, majd ha készen vagyunk a díszítéssel, az egészet tekerjük  körbe széles celluxszal. Jó megoldás, ha a mintákat a celluxra ragasztjuk, és azzal együtt tekerjük a befőttes üveg köré, csak ebben az esetben arra kell figyelnünk, hogy a minta ne legyen túlságosan papírral telített, hogy a ragasztószalag a befőttes üveg külső falához is tapadjon.
 • Mandala őszi magvakból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Mandala őszi magvakbólSóból, lisztből gyurmát készítünk. A gyurmát kinyújtjuk, süteménykiszúróval kerek formát készítünk belőlük. Kis tálakban a gyermek elé teszünk kukoricát, napraforgómagot, babot, lencsét, és rá bízzuk, hogy készítsen őszi mandalát. A lényeg, hogy ritmusos sorminta készítésére bírjuk a kicsiket, egyébként a kívánt fejlesztő hatás nem éri el teljesen a célját.
 • Öntsünk gyertyát I.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gyertyaA megolvadt viaszt a kiöntővel a formába öntöm, hagyom megdermedni. (Ha több formád van, nyugodtan kavarhatod a következő adag viaszt, de ha csak egy 4-es, akkor bizony várni kell, hogy megdermedjen, és kivehesd belőle a kész csillagokat.) A majdnem teljesen kiürült kiöntőbe teszek újra gyertyamaradékot, vagy teamécsest, amiből kihúzom a szárát, és kavarom tovább a színeket vagy maradék gyertyával, vagy zsírkrétával.
 • Boszorkány ujjak denevérekkel

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Boszorkány ujjak denevérekkelA margarint megolvasztom, és a cukkorral elkeverem. Hozzá szitálom a lisztet, cukrot, kakaóport, majd a tojást és az aromát is. teljesen simára keverem, gyúrom. A masszát fél órára hűtőbe teszem, majd kinyújtom, és kedvem szerinti kiszúrókkal kiszaggatom. A mostani halloweenhez méltóan sütőtök, boszorkány, szellem, denevér formákat használhatunk.
 • Halloween alma

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  almaAz almákat alaposan mossuk meg, majd töröljük őket száraza. A kivágandó ijesztő arcokat először akár papírra is megrajzolhatjuk, de a kés hegyével akár azonnal az almába is vághatjuk. Törekedjünk szögletes formákra, hiszen a görbületeket nehéz vágni, és nem is annyira ijesztőek. :) A kés hegye kb. egy milliméter mélyen hatoljon az almába, és attól ne mélyebben.
 • Gesztenyepók Halloweenre

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyepókA Halloween-i hangulat megteremtésének alapeszközei a tök, a boszorkányosság, a fekete macska mása, a pókháló és a hozzá tartozó pók. Ilyenkor még bőven lehet gesztenyét találni, és még nincsenek is rossz állapotban, úgyhogy simán lehet pókot gyártani belőlük.
 • Apptlikált tök falikép

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Apptlikált tök faliképHalloween közeledtével mi mással is díszíthetnénk a lakásunkat, mintsem denevérekkel, macskákkal, és persze a tökökkel. A dísztökök milliónyi választékából lakást dekorálni nem nehéz, viszont ha nincs dísztök, akkor varrjunk egy képet, ami a közlegő ünnepet idézi, és persze eztán akár minden évben kitehető.
 • Variációk töklámpásra

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  töklámpásA töklámpás szinte elengedhetetlen kelléke a Halloween-i hangulat megteremtésének. Ugyan, ez egy átvett ünnep, manapság mégis elmondható, hogy szinte mindenki készít töklámpást, pláne akkor, ha gyerek van a háznál.
 • Halloween lámpások

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Halloween lámpásokA befőttes üvegeket teljesen bevonjuk sárga selyempapírral. Használhatunk többféle ragasztót, nincs preferált márka. Ha tartósabb lámpást szeretnénk, akkor vízálló ragasztót használjunk, és a végén lakkozzuk le a kész munkát.
 • Tökös tűpárna

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Tökös tűpárnaA narancssárga anyagból kettő darab kört vágunk, melynek átmérője 10-15 centiméter. Az egyik kör közepét kivágjuk, majd a két kört színével befelé összeforgatjuk, és körben összevarrjuk. Én varrógéppel dolgoztam, mert azzal gyorsabb, szebb. A középen vágott lyukon keresztül kifordítjuk a munkánkat és tömőanyaggal keményre tömjük.
 • Töklámpás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tökA tök felszínére a kés hegyével karcoljuk rá a kívánt mintát, de akár alkoholos filctollal is rárajzolhatjuk. A tök tetején készítsünk egy nagyobb léket, amin a kezünk is befér. Emeljük ki a léket, tisztítsuk meg a tök belső felszínét a magoktól. A kanál segítségével kaparjuk ki a tök teljes magvas részét. Ha olyan tököt választottunk, aminek ehető a magja, akkor érdemes összegyűjteni, kiszárítani, majd később megpirítani. nagyon finom csemege lesz a téli napokon.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media