2020. augusztus 14., péntek - Marcell napja

mt

 • Teknőst ragasztottunk

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  teknősbéka A tankönyvek szerint naponta legalább egy óra kötött foglalkozás szükséges a gyerekeknek. Szerintem ez nagyon kevés. Mindenesetre cikksorozatommal megpróbálok ötleteket szolgáltatni, mivel foglald el gyermekedet legalább egy órán keresztül. Igyekszem majd mindenféle fejlesztő dolgokat kitalálni és kipróbálni itthon. Ezek közül, aminek nagy sikere lesz kisfiamnál, azokat megosztom veletek, hátha Ti is ihletet kaptok ilyeneket csinálni.
 • Só-liszt gyurma figurák

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  állatkákEsős időben a legjobb elfoglaltságok egyike a gyurmázás. Készjtsünk olyan gyurmát, amelyet a kicsik akár a szájukba is vehetnek. A sót a liszttel 1:1 arányban összekeverjük (én ettől kevesebb sót szoktam használni, abból is a nagyon apró szeműt), majd hozzáadunk 2-3-4 evőkanálnyi olajat, ez teszi majd krémessé a gyurmánkat, és némi vízzel összedolgozzuk, hogy jól formálható, nem ragadós masszát, melyet hűtőbe téve pihentetünk egy óra hosszat. (Persze türelmetlen gyermekek mellett azonnal is felhasználható.)
 • Batikolt terítő körmintával

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Batikolt terítő körmintávalA gyerek annyit tapasztal a világból amennyit megmutatsz, látni engedsz belőle. Ahhoz, hogy eljusson az önállóan felfedezni vágyásig, meg kell csillantani előtte néhány csodát. Néhány egyszerű csodát, ami nekünk, felnőtteknek természees és egyszerű, de Ő valószínűleg még soha nem látott hasonlót.
 • Papírmozaik

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  PapírmozaikA színes papírból egyforma köröket vágunk, majd azokat félbe hajtjuk, és ezekből a félbehajtott körlapokból valamilyen állatkát, növényt, rakunk ki. Készíthettek a képen látható rákot hínárral, de virágot, halacskát, fákat, bokrokat, stb. Ezeket az alakzatokat a rajzlapunkra ragasztjuk.
 • Szalmaképek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepkeA szalmaszálakat egyenként tisztítsuk meg a levelektől, és a búzakalásztól. A megtisztított szárat daraboljuk fel úgy, hogy csak a csöves része maradjon meg, hiszen csak az hasznosítható. A szívószálhoz hasonló csöveket egyenként hasítsuk végig az egyik oldalon, hogy később kiteríthető legyen. Az így előkészített búzaszárakat műanyag edénybe áztassuk be egy éjszakára.
 • Levendula batyu

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  illatosítóA varráshoz használhatsz varrógépet is, de kézzel megvarrni sem nagy kaland, hiszen összesen 24 cm-t kell végigölteni. Varrhatsz pelenkaöltéssel is, de a lusta öltés, vagy sűrű fércöltés is tökéletesen megteszi. A varrás végén a kicsiny zsákocskát fordítsuk ki, hogy a színe kerüljön kívülre. Az előzőleg gyűjtött virágszirmokat, terméseket tegyük a zsákba. Ezt a műveletet rá lehet bízni már egy 2 éves kisgyerekre is. Örömmel fog segíteni.
 • Flip-flop papucs

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Flip-flop papucsKartonpapírra rajzoljuk körbe egy papucsunk talpának körvonalát, majd sniccer és olló segítségével vágjuk körbe. Ezt a műveletet a felnőttek végzik, gyerek kezébe sniccert nem adunk, kartont pedig nagyon nehéz vágnia. Az elkészült papucstalpat kilyukasztjuk 3 helyen, ahol eredetileg a pántok vannak. Az egyik lyukba dugjuk a drótot, a hátoldalon ragasztószalaggal rögzítjük.
 • Fakanálbáb - szalmabáb

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Fakanálbáb - szalmabábA tél elűzésére sok területen szalmabábot, Kisze-bábot készítenek, majd a szalmabáb tűzre dobásával elégetik a telet is. Ez egy szokásos télűző rituálé. Ennek tiszteletére mi is szalmabábot készítettünk, ezúttal fakanálból. Ha a szalmabáb fejére később kalapot teszünk, esetleg valami napraforgó virágot is ragasztunk rá, akkor nyáron madárijesztőnek is használható. :)
 • Öntsünk gipszet

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láb gipszbőlBiztosan eszedbe jut, hogy milyen parányi is volt gyermeked kezecskéje, lábacskája, amikor megszületett... amikor fél éves volt. Szívesen nosztalgiázol, hogy milyen puha, bársonyos volt, és milyen nagyokat kacagott, ha puszilgattad. Az is biztosan gyakran megfordul a fejedben, hogy: "De jó is volna visszapörgetni az időt! Csak még egyszer megfogni, csak megnézni..."
 • Babalánc, láncbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  babaláncA világ legegyszerűbb és legolcsóbb gyerekjátéka. Meg jó móka is. ha még kicsi a poronty, akkor anya vágja, a baba színezi. Ha még kisebb, akkor anya vágja, és a baba tépkedi. :) Nem kell hozzá nagy kézügyesség, és egyáltalán nem ördöngős feladat.
 • Főzött gyurma 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Főzött gyurma 1.Egy serpenyőbe öntöm a vizet, és a felmelegítem. Melegedés közben hozzáadom a sót, étolajat, citromsavat. Leveszem a tűzről és óvatosan elkeverem benne a lisztet is. Teljesen homogén állagúra keverem vigyázva arra, hogy ne égessem meg a kezem, mert igen meleg.
 • Ehető nyaklánc

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láncA gabonagolyókat és puffasztott mindenféléket sorba rendezzük, mintha gyöngyök lennének, olyan sorrendben, ahogy szeretnénk őket felfűzni. A cérnát befűzzük a tűbe, és a csemeténk kezébe adjuk. Ha mégpicike a művelethez, akkor inkább mi fűzzük, az ő feladata pedig az adogatás legyen. Igazán kreatív kis láncocska készülhet, ha egy pöttöm rakja sorba a szemeket.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media