2018. december 14., péntek - Szilárda napja

mt

 • Angyalka mobil

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Angyalka mobilA gyurmát két sütőpapír között vékonyra nyújtom, majd a kívánt formákat kiszaggatom, belőle, mintha süteményt szaggatnék. A szalagok helyére lyukat készítek egy szívószál segítségével. Félre teszem az egészet egy napra, hogy alaposan megszáradjon. Másnap temperával és vékony ecsettel kifestem az egészet, mintha csak mézeskalácsot írnék. A szalagokat a megfelelő helyre kötöm, a gyöngyöket a helyükre tolom, hurkolom, akasztót készítek szintén szalagból, és már készen is van a gyönyörű mobil.
 • Csuhé angyalka

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Csuhé anygalkaAz előzőleg elkészített csuhébabából könnyedén készíthetünk csuhéangyalkát. Az utolsó lépést érdemes kihagyni, hiszen egy angyalka fejére nem kell kendőt tenni. Három vékony csuhészálat tépjünk egyetlen levélből. A végét kössük össze, és fonjuk meg a három szálat. A fonott szál két végét összefogjuk, abból glóriát  kialakítva a baba nyakához rögzítjük. Szépen a feje fölé igazítjuk, amíg még nedves a csuhé, hogy száradás után végleg megtartsa alakját.
 • Adventi ajtódísz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Adventi ajtódíszA papír tányér közepébe gyertyát rajzolunk, majd koszorú-szerűen körbevágjuk. Ha ez nehezünkre esik, akkor csak simán vágjuk ki a tányér közepét, és a kihulló részből készítsünk gyertya formát, majd tűzőgéppel erősítsük a körgyűrű széléhez. A gyertyát és a tányér szélét zsírkrétával kiszínezzük. A koszorút zöldre, a gyertyát lilára vagy rózsaszínre, a gyertya lángját sárgás-pirosra.
 • Adventi koszorú papírból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Adventi koszorú papírbólAz alább látható sablont kinyomtatva könnyen elkészíthető papírkoszorút kaphatunk. Egyszerűen csak ki kell színezni, körbe kell vágni, és összeragasztgatni. Meg lehet spékelni színes papírral, krepp papírral, előre kivágott formákkal, csillogással, bármivel, amit szeretnénk.
 • Mézeskalács adventi koszorú

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Mézeskalács adventi koszorúEz nem egy hagyományos karácsonyi mézeskalács recept, hanem annak egy jóval olcsóbb változata, de azt gondolom, karácsonyfa dísznek, adventi koszorúnak vagy mézeskalács házikónak tökéletesen megteszi. (mellesleg enni sem rossz) Advent alatt remek játék az otthonülős hideg estékre :)
 • Mikulásos hűtőmágnes

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  MikulásA rózsaszínű dekorgumiból kör lapot vágunk ki, a pirosból méretben hozzá illő sapka formát és orrot. Az orr lehet csepp alakú is, és kerek is. Ragasszuk fel a kerek arcformára a sapkát és az orrot, majd vagy rajzoljuk fel a szemeket, vagy ragasszuk fel az előre előkészített, műanyag szemeket. A második viccesebb, mert a szemgolyók mozognak, a gyerekeknek jobban tetszik.
 • Alma Mikulás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Alma MikulásA piros papírból kivágunk egy negyedkörlapot, és a széleit összeragasztjuk. Ez lesz a Mikulás sapkája. A dió a Mikulás feje, így arra ragasztjuk a sapkát. Annak a csúcsára pedig egy pici vattapamacsot bojtnak. Vattából alakítjuk ki a szakállat és a bajuszt is. Azt is a dióhoz ragasztjuk. A szemét és az orrát meg is rajzolhatjuk, de egy lyukasztó segítségével színes papírból ki is vághatjuk, és a helyére ragaszthatjuk.
 • Mikulás sapka saját kezűleg

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Mikulás sapkaA piros színű műszőrméből egy 40 cm sugarú félkört kiszabunk. Megmérjük a célszemély fejkörfogatát, majd a félkör íves oldalára - 2 cm ráhagyással - a kapott nagyságot ráméretezzük. A kapott pontot összekötjük a kör középpontjával, majd az anyagot a megrajzolt vonal mentén elvágjuk. Egy körcikket kapunk. A körcikk két sugároldalát az anyag fonákán összevarrjuk, így készen lesz a sapka kúpos felülete.
 • Origami Mikulás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  MikulásAz origami Mikulás elkészítéséhez semmi különös dologra nincs szükségünk csupán egy négyzet alakú, egyik oldalán piros, másik oldalán fehér színű papírlapra és piros, fekete filctollakra. A papírlapot először meghajtjuk mindkét átlója mentén úgy, hogy a papír fehér oldala belülre essen, majd kisimítjuk a papírt, és szintén a fehér oldalával felfelé magunk elé tesszük.
 • Varrósuli - Mikulás csizma, vagy zokni

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Varrósuli - Mikulás csizma, vagy zokniKarácsony, vagy Mikulás közeledtével sok családban szokás Mikulás csizmát, vagy Mikulás zoknit kifüggeszteni. Sokan a kandalló párkányára, sokan a polc szélére, néhányan a falra akasztják, és Mikulás nap éjjelén, azaz december 6-ára virradó éjjel ebbe teszik a sok édességet az igazi csizmák helyett. Mi ugyan a gyerekek csizmájába tesszük az apróságokat, de kedves dolgognak gondolom ezt a szokást, ezért idén én is Mikulás csizmák gyártásába kezdtem. Tarts velem Te is!
 • Őszi asztaldísz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  asztaldíszEgy arra alkalmas, őszi hangulatot visszatükröző tálban a kincseinket elrendezzük, majd az asztal közepére tesszük. Néhány alapszabály amit az asztaldíszítésnél érdemes figyelembe venni: A terítő, a tál és a termések színe harmonizáljon. Érdemes ősz-hatású terítőt, vagy gyékényt választani az asztaldísz alá...
 • Cserépállatkák

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  csacsiElső lépésként kiválasztjuk, hogy milyen állatot szeretnénk elkészíteni. Ennek megfelelően temperával lefestjük a cserepet, ízlés szerint díszítjük, majd a fejének szánt papírgolyót vagy tojást is megfestjük. Száradás után megrajzoljuk az arcot, majd filcből kivágjuk a füleket és a fejre ragasztjuk őket. Az állatka színének megfelelő színű fonalat választunk, ebből 4 db egyforma hosszúságú szálat vágunk le (kb 15 cm elegendő szálanként), majd ezekre felfűzünk egy-egy gyöngyöt, csomóval rögzítjük, esetleg ragaszthatjuk is.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media