2019. február 17., vasárnap - Donát napja

mt

 • Táncoló hóemberek az ablakra

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  hóemberA megfelelő színű színes papírból kivágjuk a hóember "alkatrészeit". Nem feltétlenül kell sablon szerint haladni, hiszen az a cél, hogy egyedi ablakdíszeket készítsünk. Egymáshoz illesztjük a darabokat, össze is ragaszthatjuk. Nincs meghatározott helyük, csak körülbelül. A lényege, hogy messziről vidámságot sugározzon. Készíthetünk sablonos hóembert, de akár táncolót is. A hóember sálját rajzoljuk körbe filctollal, mintha pelenkaöltéssel körbe lenne varrva.
 • Valentin napi kedvességek II.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  szívMár csak néhány nap, és Bálint napján köszönthetjük  - természetesen a Bálintokat és a - kedvesünket. És ez nem csak a nőkre igaz. Nem csak mi, nők tehetünk valamit a kedvesünkért, mert a viszonzás kedves férfiak nem olyan nehéz, mint azt gondoljátok.
 • Valentin napi kedvességek I.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  szívA Valentin napi őrületben nem kell elrohanni a Plázába, hogy kedvesünknek valami méregdrága vackot vásároljunk! Ne költsük el a család összekuporgatott dugipénzét. Nem erről szól a Valentin nap, és egyébként is az év többi napján ciki a szívecskés dolgokat tárolni, kirakni. Oldjuk meg sokkal egyszerűbben, praktikusabban.
 • Tappancslenyomat szív formába

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Tappancslenyomat szív formábaValentin nap alkalmából férjurunkat meglephetjük egy apró kedvességgel. Nem kell hozzá messzire menni, nem kell hozzá sok pénzt költeni, és az eredményt későbbre is el lehet tenni emlékbe. Először is: Vágjunk ki a piros kartonból egy akkora szívet, amekkorára a gyermekünk lábnyoma ráfér.
 • Kavicsos szívecske kép

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Kavicsos szívecske képA képkeret hátulját megerősítjük. Egy kartonlapot, vagy farost lapot fogatunk be, ami nincs semmi. A képkeretet felöntjük gipsszel, és apró kavicsokat, kagylókat, csigákat nyomkodunk bele, előre meghatározott formában. (Kicsi gyerekkel az előre meghatározott formát nem egyszerű tartani, de próbálkozni lehet.)
 • Szívecske füzér

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Szivecske fűzérA piros papírt egy centiméter széles, és körülbelül 9 centiméter hosszú csíkokra vágjuk. (Az A4-es lapot keresztben szeleteljük, és a kapott csíkokat felezzük.) Tűzőgép segítségével fűzért készítünk. Egyszerre 4 csíkot tűzünk össze, majd a két szélsőt felhajtjuk, és mellé jobbról-balról teszünk még egy-egy papírcsíkot. Ezt mindaddig folytatjuk, amíg a kívánt hosszúságot el nem érjük.
 • Szíves papírterítő

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Szíves papírterítőA piros színes papírból (mi csomagoló papírt használtunk) négyzetet vágunk, majd abból hajtogatunk. Először átlósan félbe hajtjuk, majd azt is félbe, és még kétszer félbe. Ezt követően egy fél szívet előrajzolunk a kapott háromszögön, és kivágjuk. Ha szeretnénk, még a közepéből is kivághatunk egy másik, kisebb szívet. Az egészet széthajtjuk, és egy másik, nem piros lapra ragasztjuk. Mi fehéret választottunk, és a kihulló szívekből még ragasztottunk középre egy másik mintát.
 • Égetett cserépszívek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Égetett cserépszívekAz agyag kiégetéséhez viszonylag magas, 1000 fokos hőmérséklet szükséges, és lényeges, hogy az égetést követően 900 fok körüli hőmérsékleten tartsuk a kiégetett cserepet. Mindebből kifolyólag arra gondolhatnánk, hogy otthon, házilag erre minden hétköznapi eszköz alkalmatlan, viszont kis felületek dekorációs célra való felhasználáshoz akár az otthoni kandallóban is égethetőek.
 • Dekupázsolt szíves kavicsok

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Dekupázsolt szíves kavicsokCsak most kezdek ismerkedni ezzel a technikával. Eddig meg voltam győződve, hogy ez a büdös, vacak dolog, ami nem gyereknek való, és erre tessék. A lakk szagtalan, könnyen kenhető, és vízzel frissen mindenből kimosható. Valentin napra ezért kavicsot díszítettünk szalvétával.
 • Varrott szívek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Varrott szívekValentin napra nem csak szerelmünket, de barátnőinket is meglephetjük egy-egy kézzel készített aprósággal. Ötletet szeretnék adni: Egy ilyen cuki kitömött szívecskét biztosan mindenki mosolyogva fogad. Később pedig akár dísznek, akár kulcstartónak, kabalának, tűpűrnának használja, biztosan te fogsz róla mindig eszébe jutni.
 • Hópehely

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  HópehelyEzeket is bármilyen színű gyöngyökből készíthetjük. Egyszerű és gyorsan elkészíthető. Felfűzünk 8 db nagy kásagyöngyöt, majd összekötjük a drótot. Ha kész a csomó, akkor az egyik szálat visszavezetjük az első szemen. Felfűzünk 1 rizsszem formájú gyöngyöt, 1 kis kását, 1 nagy kását. Ezután fog elágazni. 1 kiskása, 1 rizsszem formájú gyöngy, és 1 kiskása felfűzése után visszavezetjük a drótot a legutóbb felfűzött 1 rizsszem formájú kásagyöngyön, és a kiskásán.
 • Hópelyhek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  hópehelyAz A4-es méretű papírt egyik sarkát visszahajtjuk úgy, hogy a hosszabbik oldalhoz simuljon a rövidebbik oldal. Az átlósan félbe hajtott négyzetről ollóval levágjuk a fölösleges részt. A megmaradt dupla rétegű háromszöget újra félbe hajtom, hogy 4 rétegű háromszöget kapjak. Ekkor a hosszabbik oldallal (az egyenlő szárú derékszögű háromszög alapjával) párhuzamosan, azzal 1,5 cm távolságban a 4 réteget egyszerre bevágom ollóval, de nem vágom teljesen végig, hanem 1,5 cm-re a szélétől megállok.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media