2017. augusztus 24., csütörtök - Bertalan napja

mt

 • Fiú utónevek (R)

  Pocakkal » Utónevek

  r betűRABÁN (német-szláv) holló; hős - febr. 4. RÁDA (magyar) RADAKUND (magyar) RADAMESZ (irodalmi) az egyiptomi hadvezér Verdi 'Aida' című operájából (Az Aida magyarországi ősbemutatója 1875.ápr.10-én volt.) - ápr. 10. RADISZLÓ (szláv-magyar) vidám dicsőség - ápr. 17. RADÓ (szláv-német) több név becéző formájából - ápr. 17. RADOLF (angol) jogtanácsos, ügyvéd; farkas RADOMÉR (szláv-magyar) vidám + béke - jún. 21. RADOS (szláv-magyar) önállósult becéző forma - nov. 7. RADOVÁN (szláv-magyar) önállósult becéző forma - nov. 7. RADVÁNY (szláv-magyar) ld.: Radován - nov. 7. RAFAEL (héber) Isten meggyógyít - jún. 20., szept. 29., okt. 24. RÁFIS (héber) ld.: Rafael - jún. 20., szept. 29., okt. 24. RAJKA (magyar)
 • 26. hét 4D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  26. hétMéreteit tekintve körülbelül 80 grammos, és 32-33 cm hosszú. A hallása élesedik, finomul. Hallja a pocakodon át beszűrődő zajokat. Reagál a kint történtekre. Erős, hirtelen zajra összerezzen, lágy zene hallatán megnyugszik. Érdemes néha beszélni hozzá, énekelni neki. Ez kicsit bizarrul hangzik, de csak el kell kezdeni, és néhány nap után természetes lesz, hogy a pocakoddal társalogsz.
 • 26. hét 2D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  26. hétMostanság a legnagyobb gondod a kényelmes alvási pozíció megtalálása lehet. A növekedő pocak mérete miatt az oldat fekvés kényelmetlen már, de ha a pocakod alá párnákat helyezel, akkor egész elviselhető. A háton fekvés a baba súlya miatt kellemetlen tud lenni, hiszen a méh mögött futó ereket elnyomhatja a kicsit.
 • Szabina születése

  Pocakkal » Történetek

  születésAz első kislányom születésének történetét szeretném megosztani veletek. Azzal kezdeném, hogy mikor kiderült, hogy babát várok, nagyon örültünk neki. Alig vártuk, hogy végre megszülessen, és kezünkbe tarthassuk. A terhességem alatt a magas vérnyomást leszámítva, nem volt semmi problémám és szépen teltek a hónapok. Amikor azonban kb. 8 hónapos terhesen mentem a kötelező vizsgálatra a dokimhoz, közölte velem az asszisztense, majd utána ő is, hogy sajnos eltört a lába és így át kell mennem másik orvoshoz, akit persze ő ajánlott.
 • 26. hét

  Pocakkal » Hétről-hétre

  26. hétA tüdeje egyre fejlettebb, de még nincs kész a kinti létre. A láb- és kézujjainak a végén már jól kivehető körmöcskék növekednek. Ezek még puhák, vékonyak, így még nem képes összekarmolni magát vele. Később a terhesség előrehaladtával természetesen a körmök is erősödnek, vastagodnak, ezért gyakran előfordul az is, hogy egy-egy baba összekarcolt pofival érkezik meg közénk. Ezek a karcolások viszont hamar begyógyulnak, nyom nélkül eltűnnek. Pláne, ha egy pici anyatejet is csöpögtetsz rájuk.
 • 25. hét 4D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  25. hétEzen a héten a légzőrendszeren és a vázszerkezeten van a fő hangsúly. A gerince, a csigolyái, az egész vázszerkezete stabilizálódik lassan, de még nagyon sokat kell erősödnie. A tüdő rohamos fejlődésnek indul, a benne lévő vérér hálózat tökletesedik, és az orrluk is kinyílik. Megfelelőek a feltételek, hogy lassan gyakorolgatni kezdje a légzőmozgást. Ne feledjük: a tüdő érettsége, a légzőmozgás minősége, és az agyban lévő légzésközpont fejlettsége még igen alacsony. Ha most megszületne, valószínűleg nehezére esne levegőt venni, így csak igazán kicsiny esélyekkel élné túl.
 • Leány utónevek (R)

  Pocakkal » Utónevek

  r betűRÁBA (magyar) RÁCHEL (héber) ld.: Ráhel - ebr. 4., máj. 2., júl. 11., okt. 24. RAFAELLA (héber) Isten meggyógyít - jún. 20. RÁHEL (héber) bárány, anyajuh - febr. 4., máj. 2., júl. 11., okt. 24. RAJMONDA (német) ld.: Rajmunda - aug. 31. RAJMUNDA (német) okos védő - aug. 31. RÁKHEL (héber-magyar) ld.: Ráhel - febr. 4., máj. 2., júl. 11., okt. 24. RÁKIS (héber) ld.: Ráhel - febr. 4., máj. 2., júl. 11., okt. 24. RAMÓNA (német-spanyol) okos védelmező - aug. 31. RÁSKA (magyar)  REA (görög) birodalom; asszony (a görög mitológiában Zeusz és más istenek anyja) - szept. 7.
 • 25. hét 2D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  25. hétLassan elérkezik a szülés ideje. Azt szokták mondani, hogy a kiírt időponthoz képest +/- 1-2 héttel ha érkezik a baba, az teljesen normális, viszont a 36. hét után érkezett babák sem számítanak koraszülöttnek, hacsak a súlyuk nem indokolja azt. Ez annyit jelent, hogy körülbelül 2 hónapod van még nyugalomban, és aztán mindenre föl kell készülni. Jobban teszed, haha babaszoba, babasarok berendezésének megtervezését és kivitelezését mielőbb megkezded. Legalább a fejedben legyen kész terv, hogyan fog kinézni, ha végzel vele.
 • Őssejt

  Pocakkal » Őssejt, köldökzsinórvér

  születésAz őssejtek a legtöbb, ha nem az összes többsejtű élőlényben megtalálható sejtek. Különlegességük, hogy mitotikus sejtosztódással széles körben képesek a szervezet speciális funkciót ellátó testi sejtjeivé differenciálódni. Az őssejtek kutatása az 1960-as években Ernest A. McCulloch és James E. Till kanadai kutatók eredményeiből indult ki.
 • 25. hét 3D képek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  25. hetes babaA manó teljes hossza 30 - 35 cm körüli, súlya pedig 700 - 850 g. Egy darabig minden nap nő egy centimétert, és csontocskái is egyre erősebbek, keményebbek. Eddig biztosan észrevetted, hogy szabálytalan időközönként rúgkapál, de mostantól ez lassan megszűnik. Szépen beáll az Ő alvási ritmusa is, és ezt jobb, ha már most megfigyeled, elkezdesz hozzászokni, mert a születés után is ezt a ritmust fogja követni, vagy legalábbis megpróbálja majd.
 • Domikám születése

  Pocakkal » Történetek

  születés2010. január 29-én, a terhességem 39-ik hetében NST-re mentünk, akkor kezdődött az első fájás, amikor leültem a fotelba, 9 órakor. Utána az öltözőben levettem a nadrágom és előkészültem, szintén volt összehúzódásom, meg is lepődtem, hogy micsoda jóslóim vannak. Az ágyra felkászálódás közben is volt egy. Kérdezte is az orvos, hogy mióta tartanak ezek az összehúzódások. Mondtam, hogy most kezdődtek, de már pár hete vannak jósló fájásaim, lehet, hogy ez is az.
 • 25. hét

  Pocakkal » Hétről-hétre

  25. hétMagassága 31 centiméter körül lehet. Súlya hozzávetőleg 700 gramm. Combcsontja 4,4 centiméter hosszú, fejátmérője 6,4-7,5, mellkasának átmérője 5,5-5,7 centiméter körüli lehet. Ha a piacon járva a padlizsánt fogd a kezedben, jusson eszedbe, hogy a babád most ekkora lehet. Ha most születne, akkor nagy erőfeszítéseket kellene tenni az életbenmaradásáért, de köszönhetően a fejlett orvosi műszereknek, rendelkezésre állnak az eszközök, hogy életben tartsák.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media