2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

Kórházi csomag a babának

2022-02-06 23:01:42

A picibaba születését követően sokmindenre lesz szükséged a kórházban, amit kifejezetten a baba miatt kell bevinni. Érdemes pakolás előtt egy listát készíteni, és egyeztetni a szülészorvossal, vagy szülésznővel, vagy a csecsemős nővérrel, hogy mi az, amit adnak, és mi az, amit mindenképp csomagolnod kell az újszülöttnek.

Íme az én listám (természetesen mindenki kiegészítheti saját szájíze szerint akármivel):

Pelenkázáshoz

Eldobható pelenka: A kicsi naponta átlagosan 7 pelenkát használ el, átlagosan 4 napig vannak bent az anyukák a kórházban, tehát kb. 28 db pelusra lesz szükség a kórházi napokon. Ha elfogyna, az nem gond, mert az apuka bármikor tud még bevinni. Még ha adnak, akkor is érdemes 5-8 db-ot becsomagolni, mert nem biztos, hogy a csecsemős nővér tud adni hirtelen, ha kell.

Popsitörlő: Mindenképp érzékeny bőrre való, a lehető legkevesebb illatanyagot tartalmazó törlőt válaszd.

Popsikrém: Ezt már előzőleg a házi gyermekorvos felírta, de ha nem, akkor is adnak a patikában, csak állami támogatás nélkül, teljes áron kell megvásárolnod.

Alkohol, hintőpor, steril gézlap, fültisztító pálcika: A köldök ápolásához szükségesek. A hintőport a házi gyermekorvos írja fel, az alkoholt, gézlapot patikában adják (ebből én 10x10 cm-eset vettem, mert azt jól négybe lehet hajtani.), a fültisztítót pedig akármelyik drogériában megkapod.

Testápoló krém: A születés után minden kicsikének lehámlik a bőrének a felső rétege, valamint egy kicsit száraznak érezheted a hajlatokat, kifejezetten a csuklót a karszalag alatt. Érdemes valamilyen magas víztartalmú, illatanyag, tartósítószer mentes, kikevertetett krémet vinni, hogy be tudd kenni vele pancsi után, vagy csak úgy.

gyerekruha

Etetéshez

Cumisüveg: 1 db cumisüveg sterilizálva, amibe 1 dl folyadék elfér (az utolsó napon 90 ml tejet is megihat a kicsi). Amíg nincs elég tej, addig cukros vizet - teát adnak a csecsemőnek, és jobb, ha saját üvegből issza, mert már sok helyről hallottam, hogy a kicsi szájpenésszel érkezett haza.

Textil pelenka (2-3 db): Büfiztetéshez, szájtörléshez, feje alá... stb.

Mellszívó, tejtároló edény: ezt az anyukának a csomagjához már írtam, de elsősorban a baba miatt van rá szükség. Pl. amikor éjszakára elviszik a kicsit, jobb, ha anyatej van az üvegében, mintsem tápszert rakjanak bele.

Öltöztetéshez

56-os body: ahány nap, annyiszor 2 db. Gondolni kell arra, hogy biztosan átázik, vagy rosszkor pipil, kakil.

56-os rugi: 6 db elég, ugyanúgy, mint a bodyk.

Vékony sapka (1 db.): Még a legnagyobb melegben is érdemes vékony sapkát tenni az apró fejecskére, mert a kutacsa még nincs benőve, és könnyen megfázhat a kényes terület.

Vékony kesztyű: Sok baba hosszú körömmel születik, amit az első időben vágni sem nagyon szabad, viszont összekarmolja magát vele, ha nem bugyolálod be valamibe.

Plédecske: Betakarni, alá tenni, bele bugyolálni... akármire is jó.

Hazamenetelhez:

Ezeket a dolgokat elég, ha otthon összekészíted, és Apa az utolsó este, vagy az utolsó reggelen behozza nektek.

Body, rugi: ezeket külön válaszd ki, hiszen egy életen át emlékezni fogsz rá, hogy miben hoztad haza a kórházból a csöppséget.

Overál, kispulcsi, meleg sapka, meleg takaró, ha hideg van, de nyáron elég egy vékonyka overál és vékonyka pléd is.

Babahordozó: gyerekülés, vagy mózes kosár pólyával.

Egyéb:

Játszócumi: hátha már most érdekelné a dolog.

Hangsúlyozom, hogy tényleg meg kell kérdezni mindenről az ottaniakat, mert nálunk pl. a kórházakban minden napra adnak ruhát, pelust stb, így ezeket a dolgokat nekem be sem kellett készítenem.

Megosztás:
Hozzászólások
 • lszilvia
  2010-11-10 14:31:43
  Hali. Most szültem. Semmit nem kelett vinni a babának, mindent a korház adott. Csak a ruhát kellett vinni a hazavitelhez a picinek. Ez volt a szülészeten is a korházban, és ez volt a jellemző a gyerekkorház koraszülött intenziv osztályán is. MOndjuk oda érthető h nem visznek be az anyukák saját dolgokat a babának. De gondolom ez más koraszülött osztályon is igy van.
 • Esther
  2010-11-10 15:01:40
  Szerintem kórháza válogatja, nekem kellett vinnem a koraszülöttre pl. popsitörlőt, pelenkát, popsikrémet. Amúgy ruhát adtak a babának, de én nem kaptam hálóinget sem. Szóval ez szerintem nagyon kórház függő.
 • Esther
  2010-11-10 15:03:23
  Ja és a koraszülöttre lehet saját dolgot is bevinni csak fertőtleniteni kell pl. vittek játszócumit, játékot a szülők, saját cumisüveget stb.
 • akiram1986
  2010-11-10 16:01:07
  Nekem sem kellett semmit vinnem,csak apa hozta be a hazamenetelnél a ruhát.Én is kaptam hálóinget,betétet,tehát a legfontosabb dolgokat.Így érthető,hogy teljes mértékben meg voltam elégedve a kórházzal és ha még egyszer választanom kell,akkor sem mennék máshova.
 • dtrizner
  2010-11-10 19:48:49
  Szotyival nálunk úgy volt, hogy a baba mindent kapott, pelenkát, krémet, popsitörlőt és ruhát is, csak magamról kellett gondoskosnom. Remélem ez azóta sem változott, de lassan majd rákérdezek, nehogy meglepetés érjen.
 • Adrienn
  2010-11-10 21:57:52
  Nekem Léninél nem kellett vinni semmit. Legalábbis azt mondták. Aztán ott derült ki, hogy mégsincs pelenka, mégsincs alkohol, hintőpor is pont elfogyott.... Lillussal így már normálisan felkészültem.
 • canty
  2010-11-13 16:03:03
  Én a Péterfyben szültem.Előtte felhívtam Őket,hogy mit lehet vagy kell vinni.Azt mondták lehet saját babaruhát.Vittem is,de ott angol pólyában volt(ami szörnyű).És nem szabad volt levetkőztetni a babát csak annyira,hogy pelust tudjunk cserélni.Popsitörlőt kellet vinni csak.És nekem rosszul esett,hogy hazafelé nem kaptam csomagot.Most talán,mert szombaton jöttem haza vagy csak a fizetősek kaptak nem tudom.De legközelebb nem ott szülök,hanem az Istvánban,mert ott dolgozom.
 • krixta
  2011-02-03 16:26:22
  2évvel ezelőtt szültem a fiamat,Szolnokon,koraszülött volt és az osztályra nem kellet vinnem neki semmit,ha azt akartam hogy a sajátját használják akkor lehetett beadni popsitörlőt,pelenkát steril cumit,Ruhákat adakozás célja ként se fogadják el mert mindet valahonnét kapják sterilen!!!!Magamat meg a saját dolgaimmal kellet ellátnom,mivel koraszülött volt 4nap után engem ugy mond kidobtak a kismama szállora (nem volt protekcióm)és ott az embert ember számra nem vették még akkor se ha megakartam méretni a vérnyomásom!!!!!!
 • szilvi890621
  2011-02-22 22:35:27
  Hát nagyon jó hogy ilyeket tudok olvasni ide fent,mert én még csak most fogok szülni Szekon.Ott majd akkor én is utána érdeklödőm hogy müködik ott náluk.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media