A nyuszi kedvenc tortája
Konyhában » Desszertek
Kisnyulak és nagy nyulak egyaránt imádják, nem gejl édes nyalánkság. A sütőt előmelegítem 180 fokra (4-es fokozat), a mazsolát langyos vízben megmosom, a vizet leöntöm róla, jól lecsepegtetem. (Azért használok arany mazsolát, mert annak nincs magja, ami ke...Krumplifőzelék recept
Konyhában » Főételek
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. Odatesszük főni annyi vízben, ami éppen, hogy csak ellepi. Megsózzuk, és dobunk bele 2 db babérlevelet. Amíg fő a krumpli, készítünk egy rántást körülbelül 5 evőkanál olajból, 2 evőkanál lisztből, egy c...Frankfurti leves recept
Konyhában » Levesek
A kelkáposztát megmosom és kettévágom. A torzsát így könnyen eltávolítom, majd csíkokra vágom a káposztát. Odateszem főni körülbelül 2-3 liter vízben. Mikor már félig megfőtt hozzáteszem a kockára vágott burgonyát, sózom ízlés szerint és 2-3 teáskanálnyi m...Cukros briós recept
Konyhában » Péksütemények
A tejet meglangyosítom, majd egy csipet sóval, egy teáskanálnyi cukorral, valamint az élesztővel felfuttatjuk. Amíg ez készül a többi hozzávalót jól összekeverjük. Ha az élesztős tejcsink felfutott, belekeverjük a már összekevert hozzávalókhoz, és körülbel...Ratatouille - francia lecsó recept
Konyhában » Főételek
A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a piros paprikát, majd ráteszem az előre megmosott és felkockázott cukkinit. Kevés sóval, borssal fűszerezem (én delikátot is szoktam bele tenni). A paradicsomoknak lehúzom a héját, és fél c...Mazsolás briós
Konyhában » Péksütemények
Az élesztőt kevés langyos, kicsit megcukrozott tejbe felfuttatom. Egy másik edénybe teszem a száraz hozzávalókat, kis halmot képezek belőlük, és a halom közepébe kis mélyedést készítek. Ebbe a mélyedésbe teszem az összes nedves hozzávalót, a felfuttatott é...Húsvéti majonézes kuglóf
Konyhában » Előételek
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A hozzávalókat felaprítjuk apró kockákra, az uborkát, a párizsit, almát, petrezselymet. Az egészet beleforgatjuk a tejfölös majonézbe sózzuk borsozzuk. A zselatint 1 dl vízben felfőzzük, melybe előzőleg 1 db húslevesko...Tarjás szendvics
Konyhában » Szendvicsek
Nagyon finom éhségűző tízóraira vagy uzsonnára. A baguettet félbevágom, mindkét oldalát megkenem vajjal, és elkezdem rétegesen belehelyezni a hozzávalókat. Először a saláta leveleket, majd rá a tarját, arra a hagymakarikákat, paradicsomot, uborkát és vég...Répatorta
Konyhában » Desszertek
A tojáspótló port a vízzel simára keverjük, hozzáöntjük a langyos olvasztott margarint, az almalevet, majd beleforgatjuk a reszelt répát. Egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd kanalanként az előző elegyhez adagoljuk. Csomómentesre do...Mimóza saláta
Konyhában » Előételek
Nálunk ez a saláta elmaradhatatlan része a húsvéti ünnepi menünek. Amióta az eszemet tudom, anyukám minden évben elkészíti, el sem tudnám képzelni nélküle az ünnepet. A salátaleveleket megmosom, leszárítom. A tojásokat keményre főzöm. Két almát meghámozok,...Zöldséges tészta
Konyhában » Főételek
A megtisztított fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, és kevés olajon megpirítom. Vigyázok, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz. A megtisztított, apró csíkokra vágott zöldséget ráteszem a megpirított fokhagymára, sózom, borsozom és picit megpirítom. N...Banán turmix
Konyhában » Italok
A túlérett, megbarnult banánokat semmiképp se dobjuk a szemetesbe. Készítsünk belőlük tápláló italt magunknak vagy kicsinyeinknek. Természetesen mossuk meg a banánt mielőtt megszabadítanánk a héjától, hiszen a külföldről behozott zöldségek, gyümölcsök ta...