2024. május 01., szerda - Fülöp, Jakab napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...89101112[13]1415161718... »

  • A nyuszi kedvenc tortája

    Konyhában » Desszertek

    Kisnyulak és nagy nyulak egyaránt imádják, nem gejl édes nyalánkság. A sütőt előmelegítem 180 fokra (4-es fokozat), a mazsolát langyos vízben megmosom, a vizet leöntöm róla, jól lecsepegtetem. (Azért használok arany mazsolát, mert annak nincs magja, ami ke...
  • Krumplifőzelék recept

    Konyhában » Főételek

    A krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. Odatesszük főni annyi vízben, ami éppen, hogy csak ellepi. Megsózzuk, és dobunk bele 2 db babérlevelet. Amíg fő a krumpli, készítünk egy rántást körülbelül 5 evőkanál olajból, 2 evőkanál lisztből, egy c...
  • Frankfurti leves recept

    Konyhában » Levesek

    A kelkáposztát megmosom és kettévágom. A torzsát így könnyen eltávolítom, majd csíkokra vágom a káposztát. Odateszem főni körülbelül 2-3 liter vízben. Mikor már félig megfőtt hozzáteszem a kockára vágott burgonyát, sózom ízlés szerint és 2-3 teáskanálnyi m...
  • Cukros briós recept

    Konyhában » Péksütemények

    A tejet meglangyosítom, majd egy csipet sóval, egy teáskanálnyi cukorral, valamint az élesztővel felfuttatjuk. Amíg ez készül a többi hozzávalót jól összekeverjük. Ha az élesztős tejcsink felfutott, belekeverjük a már összekevert hozzávalókhoz, és körülbel...
  • Ratatouille - francia lecsó recept

    Konyhában » Főételek

    A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a piros paprikát, majd ráteszem az előre megmosott és  felkockázott cukkinit. Kevés sóval, borssal fűszerezem (én delikátot is  szoktam bele tenni). A paradicsomoknak lehúzom a héját, és fél c...
  • Mazsolás briós

    Konyhában » Péksütemények

    Az élesztőt kevés langyos, kicsit megcukrozott tejbe felfuttatom. Egy másik edénybe teszem a száraz hozzávalókat, kis halmot képezek belőlük, és a halom közepébe kis mélyedést készítek. Ebbe a mélyedésbe teszem az összes nedves hozzávalót, a felfuttatott é...
  • Húsvéti majonézes kuglóf

    Konyhában » Előételek

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A hozzávalókat felaprítjuk apró kockákra, az uborkát, a párizsit, almát, petrezselymet. Az egészet beleforgatjuk a tejfölös majonézbe sózzuk borsozzuk. A zselatint 1 dl vízben felfőzzük, melybe előzőleg 1 db húslevesko...
  • Tarjás szendvics

    Konyhában » Szendvicsek

    Nagyon finom éhségűző tízóraira vagy uzsonnára. A baguettet félbevágom, mindkét oldalát megkenem vajjal, és elkezdem rétegesen belehelyezni a hozzávalókat. Először a saláta leveleket, majd rá a tarját, arra a hagymakarikákat, paradicsomot, uborkát és vég...
  • Répatorta

    Konyhában » Desszertek

    A tojáspótló port a vízzel simára keverjük, hozzáöntjük a langyos olvasztott margarint, az almalevet, majd beleforgatjuk a reszelt répát. Egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd kanalanként az előző elegyhez adagoljuk. Csomómentesre do...
  • Mimóza saláta

    Konyhában » Előételek

    Nálunk ez a saláta elmaradhatatlan része a húsvéti ünnepi menünek. Amióta az eszemet tudom, anyukám minden évben elkészíti, el sem tudnám képzelni nélküle az ünnepet. A salátaleveleket megmosom, leszárítom. A tojásokat keményre főzöm. Két almát meghámozok,...
  • Zöldséges tészta

    Konyhában » Főételek

    A megtisztított fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, és kevés olajon megpirítom. Vigyázok, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz. A megtisztított, apró csíkokra vágott zöldséget ráteszem a megpirított fokhagymára, sózom, borsozom és picit megpirítom. N...
  • Banán turmix

    Konyhában » Italok

    A túlérett, megbarnult banánokat semmiképp se dobjuk a szemetesbe. Készítsünk belőlük tápláló italt magunknak vagy kicsinyeinknek. Természetesen mossuk meg a banánt mielőtt megszabadítanánk a héjától, hiszen a külföldről behozott zöldségek, gyümölcsök ta...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media