2020. január 23., csütörtök - Rajmund, Zelma napja

mt

Ratatouille - francia lecsó recept

2012-09-04 23:05:13

ratatouille

Ratatouille 1

(Elkészítési idő: 30 perc)

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini,
  • 1 nagyobb vöröshagyma,
  • 3 nagyobb paradicsom,
  • 2 ek olaj,
  • só, bors, paprika.

Az elkészítés menete:

A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a piros paprikát, majd ráteszem az előre megmosott és felkockázott cukkinit. Kevés sóval, borssal fűszerezem (én delikátot is szoktam bele tenni).

A paradicsomoknak lehúzom a héját, és fél centiméteres karikákat vágok belőle (igazából nincs jelentősége, hogy milyen alakú, akár kockázni is lehet, de így gyorsabb). Amikor a cukkini teljesen megpuhult, és a paradicsomok is szétfőttek, akkor készen van a ratatouille. Tulajdonképpen ugyanúgy készítem, mint a lecsót, csak paprika helyett cukkinit használok.

TIPP:

A kész ételre 3-4 tojás is üthető, vagy rizs is tehető bele, ugyanúgy, mint a lecsóba.

Ez a változat az én saját receptem. Mifelénk azonban teljesen másképp készítik a ratatouillet. Nem csak cukkini, hanem padlizsán is kerül bele. Méghozzá így:

ratatouille

Ratatouille 2

(Elkészítési idő: 30 perc)

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini,
  • 2 nagyobb lilahagyma,
  • 2 kicsi padlizsán,
  • 2 db TV paprika,
  • 2 ek olaj,
  • só, bors.

A hozzávalókat felkarikázom, hőálló edénybe egymás mellé helyezem, majd megszórom sóval, borssal. (A felkarikázott padlizsánt érdemes előtte 1-2 órára besózva állni hagyni, s a levét leönteni, így a kesernyés ízét elveszti.) Megcsorgatom pici olajjal, és fóliával lefedve 180 fokos sütőben 25 percig puhítom.

TIPP:

  • Ha a paprika piros színű, akkor színekben is kellemes kompozíció lesz a végeredmény.
  • Hízókúrázók pár szelet bacont tehetnek alá.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:
Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
  • Adrienn
    2012-09-03 23:33:08
    Én idén sima, magyar lecsót főztem iszonyat mennyiséget, és üvegbe eltettem télére. Új módszert tanultam, így tartósítószer nélkül tudtam eltenni mindenféléket. A módszer lényege a következő:

    Alaposan kimosott, kifertőtlenített (kimosás után forró vízzel átöblített) üvegbe tettem a forró lecsót. Ügyeltem arra, hogy a lehető legkevesebb levegő legyen az üvegben, azaz minél jobban telel legyen. Eztán rátekertem a lapkát, és az üveget a tetejére állítottam. Így hagytam kihűlni. Garantáltan mindegyik gyönyörűen vákumos lett, így tuti hosszú ideig eláll.

    Olyan büszke vagyok magamra, mert ilyesmit még sosem csináltam azelőtt.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media