2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

14. hét 4D felvételek

2022-05-11 23:11:14

Ezen a héten a baba hossza eléri a 12 és fél centit. A tenyeredben elférne, ha a kezedben tarthatnád. A súlyát pedig alig éreznéd még, hiszen csak 45 grammocska. Érdekes belegondolni, hogy a pici a magzatvízben lubickol 9 hónapon keresztül. Ott tanulja meg első mozdulatait, abból próbál kortyolni, így tanulja meg a nyelést, és persze oda is ürít, hiszen a veséi is működnek már, mégsem kell a magzatvíz tisztasága miatt aggódnunk, hiszen 3 óránként teljesen lecserélődik, így sosem lesz koszos.

A 12. hétig minden kismama általában visszafogja magát a mozgásban, hiszen az első 3 hónapban magas a vetélés kockázata. A betöltött 13. hét után, azaz a 14. héttől azonban teljes nyugodtsággal el lehet kezdeni könnyebb testmozgásokat (persze nem súlyemelést vagy ökölvívást), mert az nem csak az anya testét tartja karban, hanem a vérkeringés fokozásával több vért juttathatunk a kicsihez is odabent.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media