2022. december 01., csütörtök - Elza napja

mt

24. hét 4D felvételek

2022-08-06 23:12:38

A babóca súlya 570 gramm, hosszúsága pedig már 33 centiméter. A 24. héten éri el a pöttöm az életképes határt. Ha most megszületne, akkor fejletlensége ellenére jó eséllyel tartanák életben a mai modern műszerekkel az orvosok. Meg tudnák erősíteni az immunrendszerét, tüdejét, szívét, hogy normális életet élhessen később. Nagy valószínűséggel a születés után még inkubátorban tartanák, egészen a születés eredetileg kiírt időpontjáig. A koraszülött babák gyorsan behozzák lemaradásukat a társaikhoz képest, de egy ideig még érdemes normál méreteit a fogantatás időpontjához képest számítani. Egy 24. hétre született csöppségtől ne várjuk el, hogy egy hetes korára 3 kilós legyen, mint egy normál időre született baba.

Az anyuka súlygyarapodása várhatóan ezen a héten is körülbelül fél kiló. Aki nem figyel oda, az ebben az időszakban szedhet hirtelen sokat magára, hiszen az émelygés megszűnésével az étvágy rohamosan nő. Érdemes szem előtt tartani, hogy nem kettő helyett kell enni, és a bevitt táplálék is inkább vitaminokban, rostokban legyen gazdag. Kerüljük a túlzott szénhidrát bevitelt, hiszen a test megnövekedett víztartalma miatt amúgy is puffadtabb, kerekebb lehet az arc, a test, és a lábak sem hálálják meg, hogy a megnövekedett tömeget kell cipelniük egész nap.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media