2017. január 16., hétfő - Gusztáv napja

mt

Rizstej házilag

2016-06-26 23:02:43

rizs

Rizstej

Hozzávalók:

  • 1/2 kg barna rizs,
  • víz.

Az elkészítés menete:

A fél kiló rizst feltesszük főni, körülbelül 2-3 szoros mennyiségű vízzel takarék lángon, hiszen az a cél, hogy a rizst jól elfőzzük, és jó sok leve maradjon. Néha megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy nem ragad-e le véletlenül.

Amikor a víz kellően fehéres-világosbarnás színű, tejszerű állagú, akkor a rizsről leöntjük a kész rizstejet, újra felöntjük a főtt rizst 2-3 szoros vízzel, és tovább főzzük. Ezt addig ismételjük, amíg csak tudjuk. Nekem max 4 alkalommal sikerült még eddig tejet leönteni a rizsről.

Fél kiló rizsből 3-4 óra alatt körülbelül 2 liter rizstej főzhető, ha a végén megmaradó nagyon puha rizst is hozzányomkodjuk sűrű szitán (én össze szoktam turmixolni.), de ha ezt nem tesszük, akkor kiváló puding főzhető belőle.

Az ilyen módon kapott rizsital szuper alapja a kelt tésztáknak, habarásoknak, mártásoknak, főzelékeknek, de önálló italként is nagyszerű. A növényi kalcium tartalma igen magas, ezért tejérzékenyeknek fokozottan ajánlott.

Egészségetekre!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ITAL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes
Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media