Sárgarépás rizs csirkehússal
Sárgarépás rizs csirkehússal (12 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 35 perc) |
Az elkészítés menete:
A sárgarépát folyó víz alatt megmossuk, és vékonyan meghámozzuk, majd durva reszelőn lereszeljük.
A csirkehúst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. Aki a tejtermékekre allergiás, az egy teáskanál olajat is használhat, viszont a répás ételekhez a zsíradék nagyon fontos. A húst nem kell fűszerezni, a csöppségek még nem igénylik az erős ízeket.
A megpárolódott húshoz a sárgarépát és a rizst hozzáadjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Újraforrástól számított 25 percig lassan pároljuk , néha megkeverjük.
A sárgarépás rizst hőtartó tányérra rakjuk, a maradék vajat és a narancslevet hozzákeverjük.
TIPP:- A narancslé a fokozott allergének közé sorolható. Ha a kisgyermek azelőtt még nem kapott volna, akkor figyeljük a szervezetének a reakcióit. Sokaknál piros kiütések jelennek meg tőle, vagy esetleg légzési elégtelenséget is kiválthat. A bevezetést mindig 1-2 kávéskanálnyi adaggal kezdjük.
- A rizs alapvető szénhidrát forrás, de fehérjét, növényi zsírt, ásványi anyagokat és vitaminokat is tatralmaz.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ITAL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Egészségetekre!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc bébiital receptedet!