2022. január 23., vasárnap - Rajmund, Zelma napja

mt

9. hét 4D felvételek

2021-03-28 23:16:18

Ez az embrionális lét utolsó hete. Ez után magzatnak hívjuk a pocaklakót, aki mostanra eléri a 13-17 millimétert, és súlyát tekintve akár 1,5 gramm is lehet. Súlyra akkora, mint egy gémkapocs, nagyságra pedig, mint egy közepes málnaszem.

Bár a külső nemi szervek most alakulgatnak ki, és már a here és a petefészek is megvan, de ezen a héten még a legjobb ultrahang sem tudja kimutatni, hogy fiú, vagy lány lakozik odabent. A baba csontváza elkezdett alakulgatni, gerince lassan elnyeri végleges formáját, kettős s alakot ölt. Kialakul a baba szívbillentyűje, a retinája, és az orra hegye is lassan kidudorodik az arc vonalából.

Ne feledd, hogy minden, amit megeszel, megiszol a baba vérkeringésébe is bekerül. Ezért, ha eddig nem szoktál le a dohányzásról, akkor vedd komolyan fontolóra, hiszen a nikotin nem tesz jót sem neked, sem a babának. Az alkohollal is ugyanez a helyzet. Egyes vélemények szerint ugyan egy-egy pohár vörösbor nem árthat, de azért jobb félni, mint megijedni.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media