2022. augusztus 14., vasárnap - Marcell napja

mt

7. hét 4D felvételek

2022-03-10 23:25:41

A csöppség körülbelül akkora, mit egy érett szem áfonya, ésakármilyen hihetetlen, a szeme már kialakult. Kinyitni ugyan még nem tudja, de a szemhéj alatt már azt is meg lehetne állapítani, hogy a milyen a szeme színe. Az agya is tagolódott már két agyféltekére, és mindkettő működik. Igaz, még nem eléggé barázdált, de még bőven van ideje, hogy elnyerje végleges formáját. A pocakjában is lényeges változások történtek. Kialakult a hasnyálmirigy, a máj és a vastagbél.

Általában ez az időszak a kismama életében a szédülésről, hányingerről, rosszullétekről szól. Ezek a nem túl kellemes napok általában a terhesség első trimeszterének végére elmúlnak. Legalábbis a szerencsésebbeknél.

A kismamák legnagyobb része ezen a héten látogat el a kezelőorvosához, ahol legelőször is megállapítják a terhesség tényét manuális és ultrahang vizsgálattal is. A várandós kiskönyv kiállításához igazolást állít ki az orvos, amelyet a védőnőhöz kell eljuttatni. Fontos ezen kívül, hogy háziorvosi és fogászati vizsgálaton is részt vegyél, ezen ölül vér és vizeletvizsgálat áll előtted a következő hetekben.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media