2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

3. hét 2D képek

2022-02-04 23:21:29

Az utolsó menstruációt követő harmadik héten már az ovuláció után vagy néhány nappal. A megtermékenyítés esélye mostanság még igen magas, így próbálkozni érdemes. Vannak olyan tesztek, mikroszkópok, amelyek képesek kimutatni az ovuláció pontos időpontját akár a nyálunkból is. Ha biztosra akar menni valaki, érdemes ilyet is kipróbálni, viszont a test jelzéseit figyelve is meghatározhatod, hogy melyik az a nap, amikor egy apró petesejt útjára indult a szervezetedben.

Az is lehetséges, hogy a megtermékenyítésen is túl vagy már, és egy pár napos aprócska élet lakozik odabent. Legjobb tudomásom szerint az anyai vizeletben mérhető HCG hormon szintje már a megtermékenyülést követő 3. napon is kimutatható gyorsteszt segítségével. Ezeket a gyorsteszteket beszerezheted patikában, vagy drogériában is. Ha most még negatív lenne a teszteredmény, akkor bízz egy soron kívüli ovulációban, és ne add fel a próbálkozást.

zigóta

A megtermékenyített petesejt, ami már zigótává alakult, osztódott, általában a menstruációs ciklus 18. napjáig a petevezetéken keresztül, annak csillámjainak segítségével lejut az anyaméhbe. Néhány napig itt a méh üregében szabadon lebeg, tovább osztódik, és csak a 3. hét végére ágyazódik be a méh falába.

beágyazódás

Ha a terhességi teszt már most pozitív eredményt ad, akkor elkezdhetsz morfondírozni azon, hogyan jelentsd be a nagy hírt a párodnak, szüleidnek, rokonaidnak, és dönthetsz arról is, hogy meddig kívánod titokban tartani a dolgot. Mielőtt azonban effelől döntenél, sétálj el a patikáig, és (ha eddig még nem tetted volna) vásárold meg az első terhesvitaminjaidat és mindenképp vegyél folsav tablettát is mellé.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media