2022. május 17., kedd - Paszkál napja

mt

29. hét 2D felvételek

2021-09-09 23:24:42

A baba naponta körülbelül fél litert pisil. A vizelete közvetlenül a magzatvízzel keveredik, de nem kell aggódnod amiatt, hogy esetleg elkoszolódhat, hiszen folyamatosan cserélődik, tisztul. Széklet a magzatvízbe nem kerül alap esetben, csak akkor, ha a babának valamilyen betegsége adódna. A magzat székletének, a mekóniumnak, vagy másként magzatszuroknak sötétzöld színe van, és a magzatvízbe keveredve azt is zöld színűre festi. Ezt érdemes megjegyezned, mert ha a szülés majd magzatvíz-elfolyással indul meg, akkor a magzatvíz színét is mondanod kell az orvosnak. Zöld színű magzatvíz esetén ugyanis mielőbbi beavatkozásra lehet szükség.

Nagyon sok kismama kezdi nehéznek érezni a várandós időszak utolsó néhány hetét. A pocak gyorsan nő, a baba a belső szerveket feljebb tolja, légszomj alakulhat ki, és a hátad, derekad is fájni kezdhet. Néhány jótanács erre az időszakra:

  • Figyelj a helyes testtartásra, hogy ne fájduljon meg a hátad, derekad.
  • Pihenj sokat, de iktass be napi rendszeres mozgást is.
  • A lábadat polcold fel, ha leülsz, és ne tedd keresztbe a lábad, nehogy visszerek alakuljanak ki.
  • A testápolásra fordíts időt. A kismamák izzadékonyabbak, a bőrük sokkal több igénybevételnek van kitéve, a fogazat fokozottan veszélyben van. A körmödet viszont ne lakkozd ki sötét színű lakkal, mert lehet, hogy az orvos a körömágy, körömház színe alapján diagnosztizálna valamit sürgős beavatkozás esetén.
  • Táplálkozz változatosan, vitaminokban és rostokban gazdagon.

 

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media