2022. augusztus 13., szombat - Ipoly napja

mt

20. hét 2D felvételek

2022-07-05 23:18:52

A baba teljes testét (a tenyerét és a talpát kivéve) már puha magzatszőr borítja. A bőr sejtjei hozzáláttak a magzatmáz termeléséhez, amely a magzatszőrön megtapadva megvédik a bababőrt a felázástól, illetve a magzatvíz egyéb kellemetlen hatásaitól.

Sokat mozog a pici, már egyértelműen meg tudod állapítani, hogy mikor éber, és mikor alszik. Ha ébren van, sokat gyakorolgatja a reflexes mozdulatokat. A tenyeréhez érve szorítani kezd (pl. a köldökzsinórt, vagy a saját testrészeit), a talpához érve lépkedni kezd a magzatburok belső falán.

Sok anyuka a megfigyelés időszakára a teljesen véletlenül a pihenés időszakát választja, így a magzatmozgás hiánya megijesztheti őket. Sokan hajlamosak azt hinni, hogy valami baj van, pedig csak pihen odament a kismanó. Az orvosok azt szokták mondani, hogy ha 24 órán belül egyszer megmozdul, akkor nincs semmi baj. Úgyhogy aggódni nem kell fölöslegesen.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media