2021. október 20., szerda - Vendel napja

mt

19. hét 2D felvételek

2021-06-25 23:18:44

Mostanság alakulgatnak ki az állandó fogcsírák a tejfogcsírák alatt. Érdemes ebben az időszakban ezért fokozottan figyelni a megfelelő mennyiségű kalcium-bevitelre. Fogyassz sok tejterméket és ne feledkezz meg a vitaminokról sem. Hiszen nem csak a kalcium járul hozzá a kemény fogak kialakulásához, hanem a fluor, és akármilyen hihetetlen, de a egyéb vitaminok is elengedhetetlenül szükségesek ezek felszívódásához.

A fog- és szájápolás egyébként már születéstől fogva fontos dolog. Amíg a kicsinek nem bújnak ki a fogacskái, elegendő csupán egy nedves ruhával végigtörölni az ínét naponta egy alkalommal. Ez eltávolítja a lepedéket, tejmaradványokat, masszírozza az ínyt, felfrissíti a szájat, és hozzászoktat a rendszeres szájápoláshoz. Az első fogak előtörésével is, csak azokat naponta néhány alkalommal elég azokat körbetörölni ugyanúgy, mint azelőtt az ínyét, illetve a kicsi kezébe adhatunk rágókákat, és gumisörtés fogkefét, amely tisztítja is a fogat, illetve fokozott nyáltermelésre serkent, ami hozzájárul a tisztításához. A fogacskák szaporodásával megvehetjük az első fogkefécskét, illetve később gondosan válasszuk ki a megfelelő fogkrémet hozzá.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media