2024. április 26., péntek - Ervin napja

mt

Marcipános kekszek

keksz

Marcipános kekszek

Hozzávalók:

  • 12 dkg marcipán,
  • 12 dkg margarin,
  • 12 dkg porcukor,
  • 5 dkg cukor,
  • 25 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 1 csipet só,
  • 1 ek citromlé.

(Elkészítési idő: 30 perc
+ 30 perc hűtési idő)

Az elkészítés menete:

A marcipánt egy közepes keverőedénybe reszeltem (én piros színű marcipánt használtam), hozzáadtam a szobahőmérsékletű margarint, és a két tojás sárgáját. Robotgéppel összedolgoztam ezt a három hozzávalót, majd hozzáadtam a cukrot, és a lisztet rászitáltam. Addig morzsolgattam az ujjaim között a tésztát, amíg hozzávetőleg homogén állagú lett. Ekkor egy folpackba tettem az egészet, kb 5 cm átmérőjű, hosszú rudat formáztam belőle, és fél órára a hűtőbe tettem.

Két tojás fehérjéhez egy csipetnyi sót, és egy evőkanálnyi citromlevet adtam, majd 12 deka porcukorral kemény habbá vertem.

A hűtőből kivett tésztát fél centi darabokra szeleteltem, és mindegyik tetejét megkentem a tojáshabbal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymás mellé - nem kell nagy hézagot hagyni a sütik között, mert nem nő meg a mérete számottevően -, és a tetejére dekorcukrot szórtam.

175 fokosra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem.

TIPP:

  • A megmaradt tojásfehérje habhoz még 5 dkg porcukrot adva, ismét kemény habbá verve tökéletes habkarika alapot kapunk, amit megsütve-szárítva a karácsonyfára is aggathatunk.
  • Négy-, ötféle süteményből 2-3 darabot egy átlátszó fóliába csomagolva, szalaggal megkötve kedves kis ajándékkísérőt készíthetünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc karácsonyi aprósütid receptjét fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media