Marcipános kekszek
Marcipános kekszek Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 30 perc |
Az elkészítés menete:
A marcipánt egy közepes keverőedénybe reszeltem (én piros színű marcipánt használtam), hozzáadtam a szobahőmérsékletű margarint, és a két tojás sárgáját. Robotgéppel összedolgoztam ezt a három hozzávalót, majd hozzáadtam a cukrot, és a lisztet rászitáltam. Addig morzsolgattam az ujjaim között a tésztát, amíg hozzávetőleg homogén állagú lett. Ekkor egy folpackba tettem az egészet, kb 5 cm átmérőjű, hosszú rudat formáztam belőle, és fél órára a hűtőbe tettem.
Két tojás fehérjéhez egy csipetnyi sót, és egy evőkanálnyi citromlevet adtam, majd 12 deka porcukorral kemény habbá vertem.
A hűtőből kivett tésztát fél centi darabokra szeleteltem, és mindegyik tetejét megkentem a tojáshabbal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymás mellé - nem kell nagy hézagot hagyni a sütik között, mert nem nő meg a mérete számottevően -, és a tetejére dekorcukrot szórtam.
175 fokosra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem.
TIPP:
- A megmaradt tojásfehérje habhoz még 5 dkg porcukrot adva, ismét kemény habbá verve tökéletes habkarika alapot kapunk, amit megsütve-szárítva a karácsonyfára is aggathatunk.
- Négy-, ötféle süteményből 2-3 darabot egy átlátszó fóliába csomagolva, szalaggal megkötve kedves kis ajándékkísérőt készíthetünk.
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc karácsonyi aprósütid receptjét fotóval!