Bodzás fánkocskák
2021-05-28 23:16:48
![]() |
Bodzás fánkocskák Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
Az elkészítés menete:
A bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk é egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.)
Rámérem a lisztet, sütőport, cukrot, sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem.
Hozzáadom a tojást, olajat, szörpöt, és simára keverem.
Amolyan nokedli-szerű tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok.
Mindkét oldalát pirosra sütöm, majd az olajtól lecsöpögtetem.
A tetejére fahéjas porcukrot szórok.
A bodza íze kellemesen érezhető a fánkban. Kellemes csemege uzsonnára.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!
Hozzászólások
- Eperke19712010-05-13 21:56:48Hűha! Most indulhatok bodzavirágot szedni:-) Ez ismét nagyon jól néz ki és bizti finom is.
- Adrienn2010-05-13 22:15:36Olyan csörögefánk jellegű ízre és állagra is, de az utóíze pl kifejezetten kellemesen bodzás.
Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.