2023. március 25., szombat - Irén, Írisz napja

mt

Beteg gyerek a közösségben

2023-02-02 23:13:16 - Nojka

Reggel van, szól a vekker, sietni kell. A gyereket öltöztetni, készülődni, gyors reggeli és indulás. Miközben a ruháit válogatod, vagy a kiflit vajazod, rápillantasz: valami nem stimmel. Megfogod a homlokát, melegebb, mint szokott. Kezdődhet a dilemma, itthon kéne tartani, talán bujkál benne valami.

A dolgozó anyának nagyon nehéz döntést kell néhány perc alatt hoznia, szólni a munkahelyen, helyettesítést kérni, vagy lemondani egy fontos találkozót. Pedig nincs mese, ha a kicsinek hőemelkedése van, nem mehet oviba.

Előfordulnak nehezen eldönthető esetek. Kicsit folyik az orra. Vajon ezzel még mehet vagy már inkább ne? Köhögött egyet. Vajon fog még? Hurutos volt, vagy sem? Vigyem orvoshoz? Lehet, hogy gyógyszeres kezelésre van szüksége, esetleg fertőz?

ovi

Íme, néhány tünet, amivel egyértelműen nem szabad a kisgyereket közösségbe vinni, lehetőleg még a játszótérre sem:

Hőemelkedés, láz: A testhőmérséklet megemelkedése feltétlenül gyulladásra utal. Jelezheti egy kezdődő fertőző betegség lappangását is. Gondoljunk arra, hogy felnőttként is ledönt a lábunkról minket a láz, ne gyötörjük a gyereket azzal, hogy lázasan bevisszük az oviba. Egy reggel gyorsan beadott kúp sem megoldás! Átmenetileg természetesen csökkenti a lázat, de a közérzet attól még rossz, ha elmúlik a hatás, ismét felszökhet a láz, a kis beteg fertőzi a többieket, és a szívének sem tesz jót a szaladgálás ebben az állapotban. Három láztalan nap után kerüljön újra közösségbe a gyerek.

Hányás-hasmenés: Szintén előfordulhat, hogy fertőző betegség, vírus vagy akár szalmonella okozza. Mindenképp tartsuk otthon a gyereket, amíg kiderül, hogy csak gyomorrontás vagy más áll a háttérben. A hányás, hasmenés során vesztett folyadékmennyiséget igyekezzünk pótolni. Az oviban, bölcsiben nem tudnak erre külön figyelmet fordítani, így még a kiszáradás veszélyének is kitesszük, ha nem tartjuk otthon.

Szokatlan kiütések: A kiütéseknek is számos oka lehet. Okozhatja étel, vagy más allergia, ekcéma, de előfordulhat, hogy valamilyen súlyos fertőző betegséggel van dolgunk. A rubeola, bárányhimlő, skarlát tünete is lehet a kiütés. Mindenképp mutassuk meg orvosnak, lehetőleg ne a bőrgyógyásznál kezdjünk, a körzeti orvos el tudja dönteni, hogy van-e szükség szakorvosi vizsgálatra.

Hurutos vagy ugató köhögés: A köhögés az egyik legkényesebb dolog. Néha heteken át köhécselnek a gyerekek, nehéz őket kikezelni egy torok vagy garatgyulladás maradványából. Ha torokfájásra panaszkodnak, nagyon csúnya, fuldokló, száraz vagy hurutos köhögést produkálnak, vigyük őket orvoshoz.

Nátha: Az orrváladék akkor kóros, ha elszíneződik, besűrűsödik. Ilyenkor mindenképp antibiotikumos kezelésre szorul, mivel a sárgás, zöldes szín a baktériumok elszaporodását jelzi. Természetesen fertőzhet is, de kikezeletlen formája arcüreggyulladáshoz, komoly szövődményekhez vezethet.

Fájdalom: Ha a gyerek hasfájásra, görcsökre, végtagfájdalomra, fülfájásra panaszkodik, vegyük komolyan. Ritka, hogy a gyerekek manipulatív céllal fájlalnák valamilyüket. Természetesen ez is előfordul, nehéz okosnak lenni, mert ha néhányszor már „átvert” ilyesmivel a gyerek, hajlamosak leszünk legyinteni rá egyet. Pedig talán épp akkor „jön valóban a farkas”, amikor már nem vesszük komolyan. Ha tényleg fájdalmai vannak, megfeszíti az izmait, sántít vagy összegörnyed, bízzuk orvosra a helyzet tisztázását.

Arra a bizonyos alkalomra, amikor tanácstalanul állunk reggel a kétséges helyzet előtt, ajánlok egy módszert. Képzeljük el, hogy egészséges gyermekünket visszük az óvodába és az öltözőben mellettünk öltöztetnek egy másik gyereket, aki köhög, náthás. Ha a saját gyermekünkön tapasztalt tünet olyan, hogy az minket már zavarna a csoporttárs esetében, akkor inkább hagyjuk ki az ovit, és forduljunk orvoshoz, vagy kúráljuk házilag néhány napig.

Ha betegen visszük a gyermekünket közösségbe komoly hibát követünk el. Elsősorban veszélyeztetjük a saját gyermekünk egészségét, életét. Egy súlyos betegség orvosi diagnózist, és mielőbbi gyógykezelést igényelne, ehelyett hosszú órák telnek el napközben, amíg nem fordítanak kellő figyelmet a gyermek problémájára. Fertőző betegség esetén egy nap is épp elég, hogy az egész közösséget, akár az egész óvodát végigfertőzzük, hiszen a gyerekek közös mosdót használnak, közös épületrészekben tartózkodnak (tornaterem, folyosó, ebédlő).

A beteg gyerekek között dolgozó felnőttek is könnyen megfertőződnek, az óvónénik, dadusok, tanítók hiányzása pedig épp a gyerekek érdekeit sérti. Kevesebb figyelem jut rájuk, idegen óvónéni fog rájuk vigyázni vagy szétosztják a csoportjukat a többi csoport között. Az ilyesmit egyik gyerek sem kedveli.

Ne engedjük, hogy a rohanó világ, munka, pénz, karrier elterelje figyelmünket az egyetlen kincsünkről, akiért mindezt vállaljuk. Az ő érdekében húzzuk be a féket, ha szükséges maradjunk vele otthon és gondoskodjunk róla. Ne feledjük, hogy a betegségek hátterében pszichoszomatikus okok is állhatnak, gyermekünk talán tudat alatt figyelmeztet minket arra, hogy kicsit elhanyagolva, mellőzve érzi magát.

Írta: Nojka

Megosztás:
Hozzászólások
 • Mesi00
  2010-10-08 11:44:13
  Sziasztok babázók!

  Én a 3 éves kislányommal vagyok itthon. Vagyis csak voltam, mivel most kezdtük az ovit:-)
  Bölcsibe nem járattam,mivel nagy szerencsémre meg tudtam oldani, hogy itthon legyek vele.
  Szóval bő egy hónapja jár oviba, túl vagyunk a nehéz időszakon, már, ami a beilleszkedést,. meg a tőlem való ( némi) elszakadást jelenti.
  Ettől is féltem- mint gondolom minden anyuka-, viszont, ami ennél is jobban nyugtalanít, hogy a közösségbe való bekerülés velejárói ugye a betegségek. Az első hónapot átvészeltük, de jön a tél, az influenza melegágya, és ilyenkor a gyerekek gyorsan elkapnak mindenféle vírust.
  Sajnos túl sok zöldséget nem hajlandó enni, gyümölcsök terén már jobb a helyzet. Bár ez is kimerül az alma, banán váltogatásában. Erőltetni meg ugye nem nagyon lehet:D
  Örülnék pár jól bevált tanácsnak!!!! Az oltásokról hallani ezt-azt, nem szívesen folyamodnék hozzá. Bár lehet, nekem vannak tévképzeteim.
  Remélem, lesz néhány jó ötlet, mert nem szeretném, ha elkapna mindent az ovistársaktól, másrészt, nem is nagyon tudnám megoldani a munkahelyemen, hogy itthon maradjak vele.De gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

  Mindenkinek szép napot!
  Üdv, Emese

 • duli
  2010-10-08 12:11:51
  Szia Emese!
  Bár kivédeni az ovisbetegségeket nem nagyon lehet, de homeopátiás bogyókkal/ Béres-cseppel/ grapefruitmag-kivonattal, vagy más a korának megfelelő vitaminkészítménnyel erősítheted a kis immunrendszerét.
  Gratulálok a sikeres beilleszkedéshez! :)
 • Adrienn
  2010-10-08 12:28:57
  Mi béres cseppezünk, meg C-vitaminozunk, meg kapják a forever gyümölcskivonat tablettát. Mindemellett néha echinciazunk... Nagyon sok gyümölcsöt-zöldséget esznek, és rendszeresen levegőzünk, sétálunk, futkározunk, mégis most mindkettő elkapta ezt a lázas kórt. Sajna kivédeni nem nagyon lehet, csak erősíteni az immunrendszerüket, hogy hamar átvészeljék. Léni fiam pl. 5 évesen egy napa alatt gyűrte le a 40 fokos lázat. Lilla most kezdte csak, de kíváncsi vagyok, hogy mennyi ideig tart nála. Az oviból hallom, hogy sokan hetekig lázasak.
 • Mesi00
  2010-10-12 12:50:35
  Sziasztok!!

  Először is nagyon köszi a tanácsokat!

  duli. Milyen ez a grapefruitmag-kivonat? Nem ismerem egyáltalán. Biztos jó lehet, mert maga a grapefruit is nagyon egészséges. Én nagyon sokat eszem, csak sajnos a lányom nem eszi meg. Neki még nagyon keserű. :D

  Adrienn: Mennyi idősek a gyerkőceid, hogy már béres cseppet adsz nekik? Ezt mondjuk dulitól is kérdezem.
  Én úgy tudom, azt csak felnőttek szedhetik, ezek szerint rosszul tudom?

  A c-vitamint mi is szedjük, azt merem is adni a lányomnak, tudom, nem lesz tőle baja. De erről még nem hallottam, hogy gyermekek is kaphatják a berest. Hány éves kortól? És milyen adagokban? Nincs rossz íze? Mert Laura semmit nem hajlandó megenni/inni, ami kicsit is keserű, savanyú, meg persze szúrós: ( szénsavas dolgok:-)
 • Orsoy
  2010-10-12 14:27:02
  Az én gyerekem is most kezdte az ovit és próbálkozunk a vitaminkészítményekkel, de egyiket sem hajlandó igazán megenni. Ő az édes cuccokat is kiköpi, amint megsejti, hogy vitamin vagy gyógyszer (pedig már pez cukornak tituláltam az Actival Kidet.. )

  Én is hallottam már hogy Béres cseppet adnak a kisgyerekeknek is, de engem az tart vissza tőle, hogy még felnőtteknek is javallott szüneteket tartani a szedésében, és ezért tartok tőle egy kicsit..
 • minn
  2010-10-15 13:49:57
  Nálunk teljességgel lehetetlen az a próbálkozás hogy valamiként is zöldséget egyenek illetve gyümölcsöket. Viszont a készítményeket meg úgy eszik mintha manna lenne. így próbálom őket vitaminozni :P bár néha olyan lehetetlen vállalkozásnak tűnik a dolog :D de egy anyának az a feladata hogy mindent megoldjon :)
 • Tina00
  2010-10-15 14:32:25
  minn, mindent azért egy anyának sem kell tudnia megoldani! ;)

  Ha magában nem csúsznak a gyümölcsök-zöldségek, akkor főzz belőlük valamit (főzelék, párolt zöldség a körethez, turmix).. enni azért csak szoktak :D

  Az én unokáim is válogatósak, de inkább csak mert el vannak kényeztetve, de ők végülis esznek zöldséget is, gyümölcsöt is, meg vitamint is, bár az igaz, hogy egyikből se, mindegy, hogy mit. A gyerekek azért jól tudják, mire van szükségük, nem kell annyira aggódni miattuk.

 • Adri85
  2010-10-20 12:29:01
  Én sem tudok sajnos állandóan a gyerekre vigyázni, ezért muszáj volt bölcsibe adnom. viszont most nagyon félek attól, hogy elkap valami betegséget. Valamilyen vitamint szeretnék neki adni vagy valamilyen cseppentős megoldáson gondolkozom, de nem tudom hogy ilyen kicsi gyerekeknek érdemes-e ilyesmit adni.
 • molnar.aniko
  2010-10-21 13:45:44
  Adri85, ne legyenek illúzióid, biztosan elkap ezt-azt a kicsid, az első idők erről szólnak, sajnos.

  Az én lányom is beteg most egy kicsit, pedig szedi az Actival Kidet, de én még nem tartottam otthon, mert szerintem nem vészes ez még. (Remélem a többi anya is így gondolja, és utálkoznak épp, hogy megfertőzzük a gyerekeiket.)
  Amíg nincs láz, hasmenés, jó a kedve, jó az étvágya és nem hurutos a köhögése, addig ő szokott oviba menni, addig is edződik az immunrendszere.
 • Adrienn
  2010-10-21 14:39:51
  Anikó, egyetértek. Én is így szoktam. Egy kis átlátszó orrfolyás miatt nem tartom itthon. Ha zölden folyik, akkor nem engedem. A láz, hasmenés, csúnya köhögés.... ilyesmi nálam is oviszabit indokol. :)
 • benigabri
  2010-10-26 11:33:57
  Sziasztok! A grapefruit mag kivonat nagyon jó, évek óta szedjük, megelőzésre és kiegészítésre is remek - persze keserű, de narancslében feloldva nem vészes :) Béres csepp ügyben mondanám, hogy 10kg-os testsúlytól adható gyerekeknek is, mi nemrég vettünk, onnan tudom :)
 • molnar.aniko
  2010-10-26 14:37:15
  benigabri, ez a grapefruit kivonat mire jó?

  Mi is most váltottunk Actival Kidről Béres cseppre (vagyis elfogyott az actival). Sokan ezt javasolták, de csak 3 hónapig fogjuk szedni januárig, ez a legkritikusabb időszak betegség-járvány szempontból is, aztán szüneteltetjük, mert egyfolytában szedni sem jó..
 • ridberna
  2010-10-26 15:36:58
  Anikó, a grapefruit kivonat olyan, mint valami természetes antibiotikum, és sokban hasonlít a béres csepp hatására, bár inkább, mint írtam, akkor hatékony, ha már az ember megfázott vagy valami baci leterítette. Én is akkor alkalmazom főként, amikor érzem, hogy kezdek náthás lenni, így vagy elő sem jön a betegség, vagy sokkal hamarabb felépülök belőle :)
  Gyereknek mondjuk nem adnám, mert sokkal keserűbb, mint a béres csepp...
 • ridberna
  2010-10-26 15:38:02
  most nézem, hogy ezt nem ebbe a topikba írtam, de nem baj, itt is megismerik legalább :)
 • Adrienn
  2010-10-26 15:39:57
  Állítólag van belőle olyan, ami nem rossz ízű. Én még ugyan nem láttam sehol, de állítólag van.
 • benigabri
  2010-10-26 16:14:30
  Na, látom nem kell már válaszolnom :) De annak örülök, hogy egyre többen ismerik a grapefruit kivonatot, szerintem nagyon jó (bár az tény, hogy az árát is megkérik :/)
  Adrienn, tényleg? Csodálkoznék, én sem láttam még sehol...
  Viszont a bérest együtt alkalmazom a grapefruittal, mondjuk csak akkor, ha ne adj isten megfázott volna a gyerek (vagy én :)), és sokkal gyorsabban zajlik a gyógyulás :)
 • duli
  2010-10-26 17:59:28
  Mesi00!
  Bocsánat, hogy nem válaszoltam, de nem vettem észre, hogy megszólítottál. Azt hiszem a lányok mindent el is mondtak a grapefuitmag cseppekről. Immunerősítő, baktérium, vírus gombaölő hatása van. Széles körű a felhasználási területe. Pl. Vízbe csepegtetve fertőtleníteni lehet vele a cumit, cumisüveget.

  Talán nem baj ha márkát írok, de pl. Az Ökonet grapefruitmag cseppek, vagy a Citrofort Kids cseppek nem keserűek. 5 csepp két-háromnaponta talán elég is a kisebbeknek megelőzésképpen, főleg ha más vitaminkészítményt is szed a gyerkőc.

  Három éves volt a kisfiam, amikor elkezdtem neki adni a Béres cseppet cebion c-vitamincseppekkel együtt. De hallottam má,r hogy orvos 2 éves manónak is ajánlotta.
 • minn
  2010-10-29 10:36:10
  Nálunk az unokákkal van nagy baj, ugyan is alig akarnak bármit is megenni. néha már kétségbe esek hogy ezek a drágák nem fognak majd megfelelően növekedni, és az összes létező vírust befogadja majd a szervezetük.Az anyjukkal néha összezörrenés van amikor próbálom rávilágítani hogy igen is kell a vitamin. ha kicsi ha nagy.ezzel persze nem azt mondom hogy az anyjuk sem ad nekik...csak hamar feladja amikor a gyerek x - edjére sem akarja megenni azt a pl finom reszelt mézes almát. Pediglen mostanában nagy szükség van ezekre is, mert sok olyan vírus van amit nem ismer a szervezetük.Nektek van valami csalafintaságotok amivel a kicsiket is rálehet beszélni a vitamin szedésre? mert az én időmben ilyen probléma nem volt.igaz akkor ennyi betegség sem támadta meg a szervezetet.Emlékszem hogy télen is az én időmben a lányok szoknyába és harisnyába jártak, valamint vékony kis lakkos cipőben...de ez már rég volt :)
 • kzitus
  2010-10-29 13:39:02
  Gondolom édesanyád nem örült anno,hogy télen szoknyában sétálgattál a nagy hidegben:) Na meg te se néznéd jó szemmel ha a lányod tenné most ugyanezt. Bár mindenki volt egyszer fiatal és mindenki csinált ilyet:) A fiúk nem húzták fel a kabátot a lányok meg szerették a szoknyákat..most is így van ez.
  Amúgy az unokáknak tessék csempészni a gyümölcslevébe néhány csepp Bérest! Hidd el amiről a gyermek nem tud az számára olyan,mint ha nem is létezne. Csak ugyebár ezzel az információval okosan kell bánni. Mert ha egyszer a szülő lebukna utána a gyerek elég kritikusan kezeli a témát és könnyedén rájön a csízióra :)
 • evetke
  2010-10-29 15:25:36
  Gondolkoztam, hogy hozzászóljak-e, de miért ne, csak növelem a béresesek táborát :D
  Egyetértek kzitus-sal, belecsempészed a gyümölcslébe, és észre sem veszi :)
  Cebion c-vitamincsepp viszont nekem újdonság, jó tudni, hogy van ilyen...
 • mezei
  2010-11-03 10:29:19
  A kisifiam most jár 2. éve oviba. Tavaly nagyon sokszor volt beteg, pedig mindig felöltöztettem rendesen és kapott c-vitamint is. Közösségben mindig előbb elkapja az ilyen dolgokat. Még csak most alakul ki az immunrendszere. Szerintem nem szabad mindentől óvni, de jobb megelőzni a bajt. Nem szeretném azt, hogy mire iskolába kerül gyenge maradjon és sokat hiányozzon. Ha oviból hiányzik az még nem nagy baj, meg ott a mama, aki vigyáz rá, de nem szeretném, hogy a sok betegeskedés majd a tanulás rovására menjen. Béres cseppet hány éves kortól lehet adni? Eddig én is csak jókat hallottam róla. Szeretném kipróbálni.
 • Beus222
  2010-11-03 14:47:37
  Én is javaslom, hogy próbáld ki, az én gyerekeimnél bevált :) Bölcsiben sokat betegeskedtek, aztán ovis korukban már szedetem velük a cseppeket és kutya bajuk :)
  Nem korfüggő a szedése hanem súly, 10kg feletti gyerek már nyugodtan szedheti ;) Ajánlom hozzá a c vitamin cseppeket, amit itt feljebb írtak is. Hajrá!
 • kisskatica
  2010-11-04 12:29:44
  Tényleg nem szabad mindentől megóvni a gyerekeket, mert ha nem kap el bizonyos vírusokat, baktériumokat, akkor a szervezet nem tud automatikusan antigéneket termelni, hogy a testünk magától próbálja meg legyőzni a betegségeket. (Ezért is fontos, hogy a csecsemőket anyatejjel és ne mesterséges tápokkal etessük, mert az anyatej adja meg az első ilyen védekezési löketet a babák szervezetének). Attól még, hogy a testünk nem küzdi le azonnal a lázat, vagy bármilyen más tüneteket, még elég komolyan küzd a betegség ellen. Mi csak segítünk neki :)
  Mi minden nap fogyasztunk Béres cseppet, hogy erősek legyünk, főleg ilyenkor a téli szezonban jön jól, mert nincs olyan sok gyümölcs. Ha van is, nem bízok bennük, mert vagy üvegházból, vagy külföldről hozzák, és ezeket még jóval előbb leszedik, hogy mire a boltokba kerül, megérjen. És így kevésbé hasznosak is.
  A gyerekeknek meg főleg ajánlatos. Nálunk legalább is így van, mivel a kamaszlányomra alig tudom ráerőltetni a gyümölcsöket, így valahogy pótolni kell.
 • molnar.aniko
  2010-11-04 14:24:55
  Igazából az immunrendszer első löketét a frissen megszületett babának a még pulzáló köldökzsinóron keresztül a placenta kéne, hogy adja, de gondolom, ez még elég kevés esetben valósul meg (talán a most aktuális szabad szülés - szándékosan nem az otthoni szülést írom - kapcsán lesz némi előrelépés). Az anyatej is nagyon-nagyon fontos, de azért én mindig ódzkodom attól, hogy mindenekfelett ezt istenítsük, mert van, aki bár nagyon szeretne mégsem tud szoptatni (nem kényelmi okokból tápszerezi a babát), és bennük nem kéne még növelni a csalódottság és önvád érzését.
  Én is amellett vagyok, hogy a baba kapja meg a számára szükséges tápanyagokat, ha lehet, természetes formában, ha nem akkor marad a vitamin vagy nyomelemkészítmény. Ennél többet sajnos nem igen lehet tenni, az immunrendszer a bacikkal találkozva fejleszti ki védekező rendszerét, így valamennyire szükségszerű a betegeskedés közösségbe kerülve.
  Mi is adunk vitamint is a kicsinek, de emellett az egészséges táplálkozásra is odafigyelünk, amennyire ez lehetséges.
 • avigal
  2010-11-04 22:12:54
  A lányok 3 hónapos koruktól járnak közösségbe ,az első évben mindent elkaptak amit csak lehetett,szerencsére azóta hozzászokott a szervezetük a "közösséghez".

  Ha láz van az azt jelenti hogy működik az immunrendszer ,és a szervezet küzd a betegség ellen.
 • molnar.aniko
  2010-11-09 12:58:30
  Agival, 3 hónapos koruktól járnak közösségbe a lányaid? Bölcsibe?

  Valóban hasznos a láz, de csak egy bizonyos fokig. Én általában csak 38-38,5 fölött kezdek lázat csillapítani, de legutóbb 3-4 napja alig aludt a cseppem a köhögéstől, aztán estére felment a hője picivel 38-ra és adtam is neki a lázcsillapítót, hogy legalább aludni tudjon akkor már, és végig is aludta az éjszakát, aztán másnapra jobban is lett kicsit.

  Hogy visszatérjek még egy gondolat erejéig a béres csepphez, én azért kezdtem el most szimpatizálni vele, eddig csak a nevét ismertem, de nem tudtam róla szinte semmit, mert a többi gyerekeknek szánt vitaminkészítményhez képest, ez nem tartalmaz színezéket, édesítőszert vagy cukort, és fölösleges adalékokat. Mert nekem az a szer nem túl hiteles, amelyik az egészségért van, de közben egy csomó vackot is beletesznek, hogy eladhatóbb legyen.
 • Beus222
  2010-11-12 12:33:04
  Én azt látom, hatalmas a kínálat a teljesen ismeretlen cégek, fantasztikus, száz százalékig természetes, színezés- és adalékmentes étrend-kiegészítőivel meg vitaminjaival és csodaszereivel.. csak én ezekről semmit nem tudok, amit hallok, az csak az ajnározó reklámszöveg, így kipróbálni sem merem (hogy az árát ne is említsem).
  A Béres egy több mint 30 éves múlttal rendelkező, ismert és elismert termék, és nekem ez épp elég garancia, ahhoz, hogy a gyerekeimnek is merjem ezt adni.
 • zsozso007
  2014-01-26 20:15:55
  Látom nem mai a téma,bár engem most érint, mert kicsik a gyerekeim.
  Nem egyszer voltam velük orvosnál, láz, torokfájás, hányás, zöld orrfolyás. Hát nem hazudok, egyszer nem kaptunk gyógyszert. A szemükre szemcseppet kötőhártya gyulladásra, meg lázcsillapító és ennyi.

  Kapnak vitaminokat, lándzsás útifű szirupot.

  Az meg hogy mikor maradjunk otthon velük, kényes kérdés. Ha az orrfolyást nézzük, felesleges beíratni a gyereket bölcsibe,oviba,mert majdhogynem állandó. Én még kicsit köhécselve is beviszem őket, bevallom. Láz, hányás, hasmenés, nagyon csúnya köhögés az ami már otthon marasztal.

  És minden tiszteletem a cikk írójának, szép lenne ha bármikor otthon lehetne maradni a gyerkőccel az első tüsszentésre, de ma Magyarországon ki az, aki ezt megteheti? Így se kapkodnak a többgyerekes anyukák után. Sokan vannak,akiknek bizony nincs nagyszülő,segítség, így tényleg nagyon mérlegelik, mennyire beteg a gyerek, és nem azért mert kevésbé szeretik (én is imádom őket), hanem mert bizony szeretettel sok mindent el lehet érni,de jóllakni nem lehet vele.
 • Adrienn
  2014-02-01 07:41:52
  A téma aktuális és örökzöld.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media